Στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους πελάτες τους και να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες τους, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να παρέχουν συμπληρωματικές τεχνικές υπηρεσίες στους κατόχους των ασφαλιστικών τους προγραμμάτων. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών είναι να προσφέρουν άμεση εξυπηρέτηση σε τεχνικές εργασίες και να δώσουν κίνητρο στους ασφαλισμένους με την συμφέρουσα τιμή και την ευκολία.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ποικίλλουν. Ενδεικτικά, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Κλειδαράς: Σε περίπτωση που κάποιος ξεχάσει το κλειδί του ή χαλάσει η κλειδαριά του, η εταιρεία μπορεί να στείλει κλειδαρά.
  • Ηλεκτρολόγος: Σε περιπτώσεις ανάγκης για ηλεκτρολογικές εργασίες, ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και δυσεύρετος.
  • Υδραυλικός: Η άμεση επέμβαση υδραυλικού είναι κομβικής σημασίας όταν υπάρχει κάποια διαρροή νερού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος καλεί το τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής εταιρείας, αναφέρει το πρόβλημά του, και του παρέχεται ο ανάλογος τεχνίτης. Η αποκατάσταση της βλάβης ή του συμβάντος καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία με κάποιο ποσό, και σε κάποιες περιπτώσεις η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για συγκεκριμένο αριθμό φορών τον χρόνο.

Επιπλέον τεχνικές υπηρεσίες

Εκτός από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν και τεχνίτη για την επισκευή σπασμένων κρυστάλλων. Επιπλέον, για μεγαλύτερες ανάγκες όπως η επισκευή, ανανέωση ή αλλαγή σε κάτι σχετικό με την οικία, παρέχονται προσφορές και γραπτές εγγυήσεις, τις οποίες αξιολογεί ο ενδιαφερόμενος.

Ο ανταγωνισμός και η εξέλιξη των υπηρεσιών

Αυτές οι συμπληρωματικές υπηρεσίες ξεκίνησαν δειλά πριν από κάποια χρόνια, αλλά τώρα φαίνεται να υιοθετούνται από περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Οι εταιρείες επιδιώκουν να αποτελούν συνοδοιπόρο των ασφαλισμένων τους, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους και δείχνοντας ότι βρίσκονται στο πλάι τους σε περισσότερα θέματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν, πέραν αυτού που καλύπτει ένα ασφαλιστήριο.

Η επέκταση αυτή των ασφαλιστικών υπηρεσιών αποδεικνύει τη δέσμευση των εταιρειών να απαντούν άμεσα στα προβλήματα των ασφαλισμένων τους, παρέχοντας λύσεις που διευκολύνουν τη διαβίωση τους. Με αυτές τις πρωτοβουλίες, οι ασφαλιστικές εταιρείες δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από απλή οικονομική προστασία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής των πελατών τους.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστήριο κατοικίας: Οι απαραίτητες καλύψεις που προστατεύουν την περιουσία μας

Ασφάλιση από ακραία καιρικά φαινόμενα – Γιατί μας αφορά

Ασφάλιση κατοικίας: Ποιες είναι οι επιλογές σας όταν έχετε πάρει στεγαστικό δάνειο