Στην αναζήτηση της κατάλληλης ασφαλιστικής κάλυψης, πολλοί πολίτες στρέφονται προς τις ασφάλειες ατυχημάτων. Οι συγκεκριμένες ασφαλίσεις, που παρέχουν οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, αποτελούν την ιδανική εναλλακτική λύση για όσους δεν αντέχουν το κόστος ενός πλήρους προγράμματος Υγείας, που είναι σαφώς πολύ ακριβότερο, καλύπτοντας και ασθένειες.

Τι είναι η ασφάλιση ατυχημάτων;

Οι ασφάλειες ατυχημάτων απευθύνονται κυρίως σε νέους και δεν καλύπτουν ασθένειες που ενδεχομένως θα προκύψουν. Είναι προγράμματα σχεδιασμένα να παρέχουν στήριξη μόνο σε περιπτώσεις ατυχημάτων, που θα χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι κάτοχοι αυτών των ασφαλιστικών συμβολαίων μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ιδιωτικό νοσοκομείο ή σε όσα είναι συμβεβλημένα με την ασφαλιστική εταιρεία (εάν υπάρχει αυτός ο όρος), οπότε και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες ή νοσηλεία εφόσον χρειαστεί.

Τα πλεονεκτήματα των συμβολαίων ατυχημάτων

Οι κάτοχοι των προγραμμάτων αυτών έχουν το πλεονέκτημα του χαμηλού ασφαλίστρου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ παράλληλα είναι απολύτως καλυμμένοι για οποιοδήποτε ατύχημα, κάτι που στατιστικά είναι συχνότερο στις νεαρές ηλικίες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι μια πρώτη «γνωριμία» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις παροχές τους. Επίσης, εξασφαλίζουν πρόσβαση στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι των συμβολαίων ατυχήματος μπορούν, στη συνέχεια, να τα αναβαθμίσουν ή να τα συμπληρώσουν και με άλλα, πιο σύνθετα συμβόλαια, εφ’ όσον η ασφαλιστική τους εταιρεία το προβλέπει.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλέσατε ατύχημα ή βλάβη; Οι καλύψεις που θα σας γλιτώσουν

Ασφαλιστικό Συμβόλαιο: Ποια ατυχήματα δεν αποζημιώνονται από την πρώτη μέρα

Πότε σας συμφέρει να ασφαλιστείτε μόνο για ατύχημα