Σε αλλαγές στο σχεδιασμό, τη στόχευση και τη γενικότερη στήριξη στον τομέα της Υγείας προχωρούν σταδιακά οι ασφαλιστικές εταιρείες. Δημιουργούν νέα ασφαλιστικά προγράμματα που έρχονται να ανταποκριθούν στα όσα σήμερα ζητούν οι πολίτες και ταυτόχρονα να λύσουν προβλήματα που παρατηρούνται στο υφιστάμενο πλαίσιο ασφαλιστικών προγραμμάτων με κυρίαρχο αυτό των διαρκών ανατιμήσεων.

Έτσι σταδιακά αυξάνονται οι ασφαλιστικές προτάσεις που σχετίζονται με οικονομικές παροχές όταν εντοπιστεί πρόβλημα υγείας. Εάν υπάρξει κάτι τέτοιο, τότε δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό στον κάτοχο του προγράμματος για τη διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα καλύπτεται και η απώλεια ζωής.

Αυτά τα προγράμματα εντάσσονται στη λογική μέριμνας από τον κάτοχό τους για το πώς θα αντιμετωπιστεί κάτι αιφνίδιο και το πώς θα στηριχθεί η οικογένεια σε περίπτωση απώλειας ζωής.

Βέβαια τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική της «σπονδυλωτής» αναβάθμισης που σημαίνει ότι μπορεί ο κάτοχός τους να τα εμπλουτίσει και με κάποιες εξτρά παροχές όπως υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή και ημερήσιας οικονομικής παροχής σε περίπτωση νοσηλείας.

Τα προγράμματα αυτά σε συνδυασμό με τις παροχές του ΕΟΠΥΥ μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του κόστους που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Με τα νέα αυτά προγράμματα που αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση των ασφαλιστικών εταιρειών οι πολίτες μπορούν σε σοβαρά περιστατικά να έχουν ένα σημαντικό οικονομικό επίδομα, πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και διαγνωστικές εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι κάποια από τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά προγράμματα δίνουν στήριξη και σε περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν δημόσια ασφάλιση.

Διαβάστε επίσης:

Το ασφαλιστήριο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε πλάνο ζωής

Ασφάλιση: Τι μπορεί να αλλάξει στους όρους και τα πρόσωπα του συμβολαίου – Ενημερωθείτε

Εργατικό ατύχημα: Ο συνδυασμός ασφαλειών για μέγιστη προστασία