Όλο και περισσότερα ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας τείνουν να προσφέρουν στους κατόχους τους προηγμένες υπηρεσίες που τους διασφαλίζουν προκαταβολικά υψηλού επιπέδου παροχές σε επίπεδο πρόληψης αποφεύγοντας έτσι την εκ των υστέρων δύσκολη οικονομικά διαχείριση ενός περιστατικού.

Ένας μεγάλος τομέας με σημαντικό αριθμό γυναικών αποδεκτών είναι η μαστεκτομή, ακόμα και η προληπτική διενέργειά της. Συνήθως όλα τα σύγχρονα συμβόλαια Υγείας καλύπτουν έως κάποιο χρηματικό όριο τη μαστεκτομή και την αποκατάστασή της. Εάν αυτό αφορά το ένα στήθος, τότε οι ασφαλιστικές συνήθως και μετά από τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις δίνουν την δυνατότητα της προληπτικής μαστεκτομής και στον υγιή μαστό.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν -προληπτικά- μια δυσμενή συνέχεια νεοπλασίας και λειτουργούν προληπτικά απέναντι στην ασφαλισμένη γυναίκα ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασής της. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος που μπορεί να νοσήσουν όπως οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες.

Αντίθετα οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συμβόλαια Υγείας με εξαίρεση κάποια πολύ ακριβά εταιρειών του εξωτερικού δεν καλύπτουν περιπτώσεις υπογονιμότητας, τοκετών και συναφών θεμάτων τα οποία δεν αποτελούν ασθένεια και δεν υπάγονται στο πεδίο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος μαστού: Οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου σε περίπτωση μαστεκτομής

Καρκίνος του μαστού: Οι ασφαλιστικές καλύψεις και παροχές που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Μαστεκτομή: Αποκατάσταση με φυσικό αποτέλεσμα και λιγότερες παρενέργειες