Η σημασία του τσεκ απ για κάθε πολίτη απασχολεί εδώ και χρόνια την ιδιωτική ασφάλιση, καθώς ο έλεγχος της υγείας υπάγεται στη σφαίρα της πρόληψης, τομέα στον οποίο δίνουν μεγάλη σημασία οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ετσι, σήμερα οι περισσότερες ασφαλιστικές, στα συμβόλαια υγείας που παρέχουν, περιλαμβάνουν ως δωρεάν παροχή και το ετήσιο τσεκ απ. Με αυτό, εκτός από κάποιο δέλεαρ που δίνουν προκειμένου να αγοράσει κάποιος ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα, βοηθούν και τη συνολική τους δραστηριότητα, αφού, μέσω του προληπτικού ελέγχου, οι πελάτες τους θα εντοπίσουν έγκαιρα κάτι που μπορεί να έχουν και θα σπεύσουν να το ερευνήσουν, προτού υπάρξουν δυσμενέστερες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στα ασφαλιστικά προγράμματα, εκτός από το δωρεάν τσεκ απ, υπάρχουν και περαιτέρω εξετάσεις, που σχετίζονται με την ηλικία του ασφαλισμένου. Για παράδειγμα, χορηγούν, μετά από κάποια ηλικία, και δωρεάν εξέταση για τον προστάτη στους άνδρες ή μαστογραφίες για τις γυναίκες.

Δωρεάν ενδοσκοπικές εξετάσεις ή με παραπομπή γιατρού

Επίσης, ορισμένα ασφαλιστικά προγράμματα χορηγούν και ενδοσκοπικές εξετάσεις (γαστροσκόπηση/κολονοσκόπηση). Αυτές τις εξετάσεις, εκτός από δωρεάν σε κάποια προγράμματα, τις καλύπτουν και τα περισσότερα συμβόλαια υγείας κατόπιν ευρημάτων. Δηλαδή, εάν από τον οικογενειακό γιατρό εντοπιστούν συμπτώματα – ευρήματα, τότε η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει τις περαιτέρω ενδοσκοπικές εξετάσεις, ανεξάρτητα από το εάν τις περιλαμβάνει ή όχι δωρεάν το πακέτο των προληπτικών εξετάσεων.

Αυτό που προκύπτει ως τάση στην ιδιωτική υγεία είναι να χορηγούνται όλο και περισσότερες παροχές που υπάγονται στο πεδίο της πρόληψης, καθώς αναγνωρίζεται ότι τόσο για τον ασφαλισμένο, όσο και για την εταιρεία είναι ευνοϊκότερο να εντοπιστεί κάτι στην αρχή του και όχι αφού εξελιχθεί, οπότε τα πράγματα θα είναι πιο σοβαρά και θα απαιτούν άλλες διαδικασίες, όπως επεμβάσεις και νοσηλεία.

Επομένως, θα πρέπει ο καθένας που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα συμβόλαιο υγείας να ερευνήσει τις παροχές του και όσα του προσφέρει δωρεάν σε επίπεδο ελέγχου και πρόληψης. Όλα αυτά τα συμπληρωματικά στοιχεία που δίνονται από τις εταιρείες είναι σημαντικά, γιατί εμπλουτίζονται τα συμβόλαια υγείας προς όφελος των καταναλωτών – ασφαλισμένων.

Διαβάστε επίσης:

Κάρτες προνομίων υγείας: Η ασφαλιστική παροχή που συμφέρει

Προτάσεις ασφάλισης για τους 65χρονους με προσιτό κόστος – Ενημερωθείτε

Ρομποτική χειρουργική: Πότε και πώς καλύπτεται από τα ασφαλιστήρια