Η ρομποτική ιατρική έχει εισέλθει πλέον στην καθημερινότητα μας. Οι επεμβατικές πράξεις που γίνονται με αυτή την μέθοδο αυξάνονται όπως και οι ασθενείς που επιλέγουν αυτή την διαδικασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Τι ακριβώς καλύπτει η ιδιωτική ασφάλιση όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις επεμβάσεων και με ποια διαδικασία είναι ένα συχνό ερώτημα για όσους έχουν ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας. Ας δούμε τι ισχύει λοιπόν.

Στα παλαιά ασφαλιστικά συμβόλαια όπου η ρομποτική ιατρική ως μέθοδος επεμβατική δεν ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, δεν αναφέρεται. Βέβαια επειδή δεν περιέχεται στις εξαιρέσεις δεν μπορεί και να αποκλειστεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλύπτεται με κάποιον τρόπο και κατά περίπτωση αναλόγως την εταιρεία. Ωστόσο, στα νεότερα ασφαλιστικά προγράμματα σαφώς και καταγράφεται αλλά με διαφοροποιήσεις ανά εταιρεία.

Ορισμένες εταιρίες καλύπτουν την επιλογή της ρομποτικής χειρουργικής από τη μεριά του ασφαλισμένου, κάποιες άλλες ζητούν προέγκριση, δηλαδή να γνωστοποιηθεί η επιλογή για να την εγκρίνουν, και κάποιες άλλες εταιρείες καλύπτουν μέσω ρομποτικής συγκεκριμένες επεμβάσεις τις οποίες και αναγράφουν με σαφήνεια στα συμβόλαια.

Επομένως το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ελέγξει προτού προχωρήσει σε ενεργοποίηση του συμβολαίου του για το εάν υπάρχουν περιορισμοί στην ρομποτική επέμβαση. Σε περίπτωση δε που πρόκειται να συνάψει για πρώτη φορά ασφαλιστικό συμβόλαιο οφείλει να έχει ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος για το τι παρέχουν και πώς καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες την αξιοποίηση της ρομποτικής ιατρικής.

Διαβάστε επίσης:

Βουβωνοκήλη: Αποτελεσματική αντιμετώπιση με Ρομποτική Τεχνολογία

Ασφάλιση: Οι παράγοντες που επηρεάζουν το χειρουργικό επίδομα

Ασφαλιστήριο: Πώς αποζημιώνει την επέμβαση κήλης του κοιλιακού τοιχώματος