Ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να αγοράσει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση για τον ασφαλιστικό σύμβουλο. Πράγματι, οι ανάγκες που προκύπτουν είναι διαφορετικές και ο καθένας επιθυμεί να καλύψει διαφορετικά πεδία, θέματα υγείας ή επενδυτικά σχέδια.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν καταγράψει αυτή την τελείως διαφορετική ανάγκη και παρέχουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης ασφάλισης. Αυτό αποτελεί μια κομβικής σημασίας παροχή, γι’ αυτό και είναι σημαντικό ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει πώς μπορεί να δημιουργήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο «tailor made». Δηλαδή, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, να φτιάξει ένα ασφαλιστήριο που θα καλύπτει πολύ στοχευμένα αυτό που θέλει.

Ο υποψήφιος για ασφάλιση μπορεί, για παράδειγμα, να χρειάζεται κυρίως πρωτοβάθμια περίθαλψη, μπορεί να θέλει πλήρη κάλυψη στο εξωτερικό, ή να θέλει ένα πρόγραμμα χωρίς να τον ενδιαφέρει εάν θα πληρώσει ένα ποσό χρημάτων σε περίπτωση που θα το χρησιμοποιήσει. Ενδεχομένως να θέλει να καλύψει μόνο σοβαρές ασθένειες ή απλά να έχει ένα νοσοκομειακό επίδομα κάποιων χιλιάδων ευρώ για τον ίδιο ή την οικογένειά του, σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκεφθεί κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και σε απλά ασφαλιστικά συμβόλαια, όπως για παράδειγμα στην ασφάλιση οχήματος. Μπορεί κάποιος να χρειάζεται νομική προστασία, την οποία μπορεί να αγοράσει από εξειδικευμένο ασφαλιστή. Άλλος μπορεί να θέλει ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών ή τρομοκρατικών ενεργειών και κάποιος άλλος να μην ενδιαφέρεται γι’ αυτά και να αναλαμβάνει ο ίδιος το ρίσκο μιας ζημιάς.

Πρέπει, λοιπόν, να γίνει αντιληπτό ότι τα ασφαλιστικά προγράμματα έχουν κάποια στάνταρ βασικών, απλών καλύψεων. Από εκεί και πέρα, ο κάθε πολίτης, με βάση τις δικές του ανάγκες, ανησυχίες, το προφίλ ζωής, δημιουργεί ένα πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία και τη μέριμνα που ο ίδιος επιθυμεί. Πρόκειται για μια δυνατότητα που παρέχουν οι περισσότερες εταιρείες, δίνοντας το προνόμιο της συμμετοχικής δημιουργίας του προγράμματος μεταξύ πελάτη και ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Διαβάστε επίσης:

Eπείγουσα τεχνική βοήθεια: Μια χρήσιμη κάλυψη για την ασφαλισμένη κατοικία

Πέντε tips για να χρησιμοποιήσετε έξυπνα το ασφαλιστήριό σας

Αξίζει να κάνω ιδιωτική ασφάλιση, αφού έχω το ταμείο μου; Ο ειδικός απαντά