Το δημόσιο σύστημα Υγείας διαρκώς βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια και η πρόθεση των αρμοδίων παραμένει σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Η τάση αυτή δημιουργεί απορίες για το εάν έχει νόημα και αξία, και εάν χρειάζεται τελικά η απόκτηση ενός ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος υγείας. Τι παραπάνω θα προσφέρει και εάν θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα ώστε να δικαιολογεί και το ετήσιο κόστος για την απόκτησή του. Οι απορίες εύλογες και φυσικά ο καθένας κάνει την επιλογή του σε αυτή την περίπτωση. Λογική είναι και η σκέψη εάν είναι πλεονασμός σε ένα καλό σύστημα δημόσια υγείας η επιπρόσθετη ύπαρξη ενός ιδιωτικού ασφαλιστηρίου Υγείας.

Η κρίσιμη απόφαση

Σίγουρα η απόφαση δεν είναι απλή και για να ληφθεί θα πρέπει να ζυγιστούν καλά οι παροχές που δίδονται στην μια ή την άλλη περίπτωση όπως και οι απαιτήσεις του καθενός για το τι θέλει και προσδοκά σχετικά με την απολαβή υπηρεσιών Υγείας όταν χρειαστούν. Αυτό που έχει αποδειχθεί ως πλεονέκτημα ενός ασφαλιστηρίου Υγείας είναι η άμεση αντιμετώπιση ενός περιστατικού. Στο πανθομολογουμένως υπερφορτωμένο σύστημα Δημόσιας Υγείας μπορεί στην επείγουσα ανάγκη να υπάρξει κάποιος χρόνος αναμονής. Οι κρίσιμες ώρες για την διαχείρισή του και οι πρώτες στιγμές άμεσης αντιμετώπισής του είναι ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα που παρέχει η πρόσβαση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ο χρόνος αναμονής είναι πολύτιμος και στατιστικά κρίσιμος για το κάθε επείγον.

Τι δίνουν τα ασφαλιστικά προγράμματα

Το ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας πλεονεκτεί σε αυτό το σημείο καθώς η αντιμετώπιση είναι συνήθως πολύ ταχύτερη και αυτό θεωρείται μια ουσιαστική παροχή. Η αναμονή στις δύσκολες ώρες είναι ένας χρόνος που περνά αργά και ίσως και είναι και καθοριστικός για την συνέχεια. Όσον αφορά τις υποδομές και το περιβάλλον νοσηλείας σαφώς και υπάρχουν διαφορές στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και συνιστά και αυτό για κάποιους ένα λόγο για να αποκτήσουν ένα συμβόλαιο Υγείας. Όμως σαφώς σημαντικότερο είναι η διαχείριση του επείγοντος και η αντιμετώπισή του. Αυτό αποτελεί καθοριστικό λόγο στην επιλογή της ιδιωτικής ασφάλισης Υγείας όπως έχει αποδειχθεί και είναι ένα κριτήριο που βαραίνει στην απόφαση του καθενός. Όσον αφορά τα άλλα θέματα υγείας, όπου υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου, αφήνει το περιθώριο έρευνας στον ενδιαφερόμενο πολίτη να βρει τον γιατρό του, να προγραμματίσει και να πραγματοποιήσει αυτό που χρειάζεται στο επαρκές δημόσιο σύστημα που ανοίχτηκε προσφάτως και στα απογευματινά χειρουργεία, μια εξέλιξη με σημαντικές παροχές στους πολίτες και αναγνωρίσιμη προσφορά στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Οι παροχές και τα προνόμια που προσφέρει ένα πρόγραμμα υγείας

Ασφαλιστήριο: Από πότε ξεκινούν οι καλύψεις – Τι πρέπει να ξέρουμε για τις αναμονές

Ασφαλιστήριο: Πότε μπορεί να ακυρωθεί – Τι πρέπει να γνωρίζετε