Την ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος που προσφέρεται ως προαιρετική κάλυψη στην ασφάλιση οχήματος ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότεροι ασφαλισμένοι.

Για την ολοκληρωμένη προστασία της υγείας υπάρχουν τα ασφαλιστικά προγράμματα από τον κλάδο υγείας που, μέσα από τις νοσοκομειακές και εξωνοσοκομειακές παροχές τους, θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών όπως:

  • δωμάτιο και τροφή σε απλές κλίνες ή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
    (ΜΑΦ)
  • φάρμακα και υλικά ή άλλα έξοδα για  όπως νάρθηκες, χρήση οξυγόνου, επιδέσμων κ.λπ.
  • αμοιβές γιατρών
  • προσθετικές συσκευές ή εξαρτήματα για την υποβοήθηση λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος
  • δαπάνες χειρουργείου, ιατρικών συσκευών και αναισθησίας
  • διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις
  • ιατρικές εξετάσεις,
  • ιατρικές πράξεις σε εξωτερικά ιατρεία
  • ετήσιο προληπτικό έλεγχο (check up) κ.α.

Πέρα όμως από τα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί επί τούτω, όπως τα παραπάνω ή και τα ασφαλιστήρια προσωπικού ατυχήματος, η προαιρετική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από ασφαλιστικά προγράμματα άλλου τύπου και άλλων κλάδων, σύμφωνα πάντα με την πολιτική της κάθε εταιρείας. Μεταξύ αυτών, ασφαλιστικές καλύψεις για την υγεία προσφέρονται συνήθως προαιρετικά:

  1. ασφαλίσεις ζωής· μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης ζωής, πολλές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του συμβολαίου με προαιρετικές καλύψεις υγείας όπως ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα, κάλυψη εξόδων εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής  περίθαλψης, καταβολή ημερήσιου επιδόματος νοσηλείας και χειρουργικού επιδόματος κ.α.
  2. ασφαλίσεις κατοικίας· πολλά σύγχρονα ασφαλιστήρια κατοικίας προσφέρουν μια σωτήρια προαιρετική κάλυψη που περιλαμβάνει νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε περίπτωση ατυχήματος εντός της ασφαλισμένης κατοικίας αποκλειστικά. Η παροχή περιολαμβάνει τις δαπάνες ιατρικής φροντίδας εντός ή εκτός νοσοκομείου για τον συμβαλλόμενο ή μέλος της οικογένειάς του που έπαθε ατύχημα εντός του ασφαλισμένου σπιτιού ή κοινόχρηστων χώρων έως ενός ποσού όπως 500€ ανά ατύχημα για νοσηλεία (δωμάτιο και τροφή), αμοιβή θεράποντος γιατρού, αμοιβή χειρουργού/αναισθησιολόγου, έξοδα χειρουργείου, φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.
  3. ασφαλίσεις οχημάτων· η ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος προσφέρεται ως προαιρετική κάλυψη στην ασφάλιση οχήματος σχετικά με τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα και τη νοσηλεία λόγω ατυχήματος που θα υποστεί ο οδηγός του οχήματος κατά τη διάρκεια της οδήγησης, της επιβίβασης και αποβίβασης. Επιπλέον, περιλαμβάνουν συνήθως καλύψεις για τη μόνιμη μερική και ολική ανικανότητα.

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, κατά την επιλογή προγράμματος που προσφέρει προαιρετική κάλυψη υγείας, είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τους όρους, τα όρια κάλυψης, τις αποκλείσεις και τυχόν επιπλέον κόστη που συνδέονται με την προαιρετική κάλυψη υγείας. Επίσης, αντιπαραβάλετε τις προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρείες για να βρείτε το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστική αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε – Η μεγάλη παγίδα

Ασφάλιση: Μεταφέρεται το συμβόλαιο στο εξωτερικό; Όλες οι περιπτώσεις

Αποζημίωση μετά από ατύχημα: Το ξέρατε ότι εξαρτάται από το «καλό» σας χέρι;