Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες – εντός και εκτός Ευρώπης – πολλοί είναι οι ασφαλισμένοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία, επισκεπτόμενοι το εξωτερικό, είτε για εργασία είτε για διασκέδαση. Επειδή, όμως, η ζωή είναι εντυπωσιακά απρόβλεπτη, καλό θα ήταν σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού να γνωρίζετε πως θα αξιοποιήσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, εφόσον το πρόγραμμά σας περιέχει την επίμαχη κάλυψη, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:
1. Κλήση στο κέντρο επείγουσας βοήθειας της ασφαλιστικής σας εταιρίας. Αυτά είθισται να λειτουργούν σε 24ώρη βάση, γεγονός που σημαίνει ότι εάν στην περιοχή που ταξιδεύετε υπάρχει διαφορά ώρας με την Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά την επικοινωνία.
2. Έγκριση και πληρωμή των δαπανών νοσηλείας. Πιο αναλυτικά, μετά την έγκριση της νοσηλείας σας και εφόσον αυτή κριθεί ως επείγον περιστατικό η εταιρία αναλαµβάνει την απευθείας πληρωµή των δαπανών σας στο νοσοκοµείο και µέχρι του ορίου κάλυψης, εφόσον προβλέπεται από το πρόγραµµα υγείας που έχετε επιλέξει.
3) Εάν το ταξίδι σας είναι σε ΗΠΑ ή Καναδά, τότε πρέπει να τσεκάρετε το συμβόλαιό σας, προκειμένου να δείτε εάν υπάρχει κάλυψη νοσηλείας. «Όλοι οι ασφαλισμένοι οφείλουν να συμβουλευτούν τις παροχές του προγράμματος και τα γεωγραφικά όρια, τα οποία ισχύουν», σχολιάζουν στο ygeiamou τα παραπάνω στελέχη.
Υπενθυμίζεται πως το χρονικό όριο ανά νοσηλεία είναι 365 ηµέρες, ανεξάρτητα εάν η νοσηλεία πραγµατοποιείται εντός ενός ή περισσοτέρων ασφαλιστικών ετών. Στο χρονικό όριο αυτό συμπεριλαμβάνονται προ – νοσοκοµειακά έξοδα, παραµονή εντός νοσοκοµείου, µετα – νοσοκοµειακά έξοδα και έξοδα για νοσοκόµα στο σπίτι.
Την ίδια στιγμή, δεν θεωρείται νοσηλεία και συνεπώς, δεν καλύπτεται η παραμονή του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο:
• Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που κρίνεται ιατρικά αναγκαίο.
• Για να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις ή διαγνωστικές ιατρικές πράξεις, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτός νοσοκομείου ή στα εξωτερικά ιατρεία αυτού, χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.
• Όταν δεν περιλαμβάνει φαρμακευτική ή άλλη αγωγή ιατρικά αποδεκτή για το περιστατικό που αποτέλεσε την αιτία εισαγωγής και αναγκαστικής παραμονής στο νοσοκομείο.
• Για ομοιοπαθητική θεραπεία, δίαιτα, βελονισμό ή οποιαδήποτε εναλλακτική ή πειραματική ιατρική μέθοδο, εκτός εάν ενταχθεί στα διεθνώς τεκμηριωμένα ιατρικά πρωτόκολλα.
• Με αποκλειστικό στόχο τη διεξαγωγή φυσικοθεραπειών για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και για πραγματοποίηση προγραμματισμένης χρόνιας αιμοκάθαρσης, παρά μόνον εάν αυτή καταστεί ιατρικώς επιβεβλημένη, στο πλαίσιο αναγκαίας νοσηλείας.
Διαβάστε επίσης
Ταξίδι στο εξωτερικό: Ποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο συμφέρει να επιλέξετε
Επείγουσα μεταφορά ασθενούς στις διακοπές; Η ασφάλιση υγείας το φροντίζει
Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην εποχή της Covid-19
Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Όλα τα μυστικά για όσους ταξιδεύουν