Το 6ο Open House Athens θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Απριλίου 2019 με πολλές παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την πόλη μας λίγο καλύτερα.

Ο Όμιλος Eurolife ERB συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στο Open House Athens, ανοίγοντας τις πόρτες της Οικίας Ράλλη στην οδό Πανεπιστημίου στη συμβολή με τον πεζόδρομο της οδού Κοραή, η οποία αποτελεί ένα από τα λίγα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της οθωνικής περιόδου στην Αθήνα.

Η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους και δεν απαιτείται κράτηση.

Ειδικότερα, η κατοικία του Δημήτριου Ράλλη, που σήμερα στεγάζει τα γραφεία της Eurolife ERB, θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρες 11:00-17:00.

Λίγα λόγια για την ιστορία του κτιρίου

Η οικία Δημητρίου Ράλλη, αποτέλεσε αρχικά κατοικία της οικογένειας Σούτσου. Ο Σταμάτης Κλεάνθης (1802-1862), διάσημος Έλληνας αρχιτέκτονας και πολεοδόμος της εποχής, είχε αγοράσει το οικόπεδο το 1835 και το πούλησε αργότερα στους γιους του Αλεξάνδρου Σούτσου, οι οποίοι οικοδόμησαν στη θέση αυτή μια διώροφη οικία, όπου και κατοίκησαν.

Το 1894 ο Αθηναίος πολιτικός Δημήτριος Γ. Ράλλης (1844-1921) που διετέλεσε επανειλημμένως πρωθυπουργός κι ήταν ο παππούς του Γεωργίου Ράλλη (1918-2006), αγόρασε την κατοικία των Σούτσων από τη χήρα του Δημητρίου Σούτσου, δημάρχου Αθηναίων, και κατοίκησε εκεί με την οικογένειά του.

Στο κτίριο αυτό στεγάστηκε το 1963 για πρώτη φορά η Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ), η πρώτη οργανωμένη μορφή του ελληνικού φοιτητικού κινήματος.