Όλοι έχουμε δει στις ειδήσεις να χάνονται ζωές, κυρίως στα νησιά μας, γιατί δεν έφτασε εγκαίρως το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Τα προγράμματα υγείας συνήθως παρέχουν στους ασφαλισμένους τους τη δυνατότητα της επείγουσας μεταφοράς με όλα τα πρόσφορα μέσα ακόμα και με ελικόπτερο ή αεροπλάνο όταν η ανάγκη το απαιτεί.

Ας δούμε ενδεικτικά τι προσφέρουν τα πακέτα υγείας για τις επείγουσες περιπτώσεις:

-Το νέο Πρόγραμμα OPTIMUM της Interlife καλύπτει τα έξοδα Επείγοντος ή Έκτακτου Περιστατικού και την Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά εξαιτίας Ασθενείας ή Ατυχήματος του ασφαλισμένου, με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή αεροπλάνο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, το Πρόγραμμα διαθέτει 24ωρο Ιατρικό Συντονιστικό Κέντρο 365 ημέρες τον χρόνο, ενώ το τηλέφωνό του αναγράφεται στην κάρτα MyHealthCard που συνοδεύει το συμβόλαιο.

– Το πρόγραμμα ασφάλισης «Full Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας» της Εθνικής Ασφαλιστικής διασφαλίζει την άμεση μεταφορά σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας ή ατυχήματος, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη. Συγκεκριμένα καλύπτει:

  • έξοδα διακομιδής/υγειονομικής μεταφοράς σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, δημόσιο ή ιδιωτικό, με το πλέον ενδεδειγμένο μέσο μεταφοράς. Η επιλογή του μέσου μεταφοράς γίνεται από τους ιατρούς του Συντονιστικού Κέντρου, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου που θα σας φροντίσουν, με γνώμονα την ιατρική αναγκαιότητα.
  • έξοδα μεταφοράς, με οποιοδήποτε μέσο κριθεί αναγκαίο, για την επιστροφή στην κατοικία σας μετά από νοσηλεία
  • έξοδα μεταφοράς για την επιστροφή των μελών της οικογενείας σας, που τυχόν σας συνοδεύουν
  • έξοδα μετάβασης, διαμονής και επιστροφής συγγενικού προσώπου για τη φροντίδα σας ή τη φροντίδα των ανήλικων παιδιών σας, που σας συνοδεύουν, σε περίπτωση νοσηλείας σας ενώ βρίσκεστε σε ταξίδι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό
  • έξοδα διερμηνείας ή μετάφρασης ιατρικού φακέλου σε περίπτωση νοσηλείας σας στο εξωτερικό

Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας εξειδικευμένο Συντονιστικό Κέντρο Εξυπηρέτησης, καλώντας στο 1100 για την Ελλάδα ή στο +302109968988 για το εξωτερικό, που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

– Το πρόγραμμα «Επείγοντα Περιστατικά» αλλά και το Bewell της INTERAMERICAN, διασφαλίζει σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεστε το συντονισμό της υγειονομικής σας μεταφοράς με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή ακόμα και αεροπλάνο.

Οποιοδήποτε θέμα υγείας αντιμετωπίσετε, το εξειδικευμένο προσωπικό και οι γιατροί της τηλεφωνικής γραμμής 1010 θα αναλάβουν 24 ώρες το 24ωρο για σας, βήμα προς βήμα να σας καθοδηγήσουν.

Οι γιατροί του 1010 συνιστούν να σπεύσετε αν αισθανθείτε πόνο και αιμορραγία από ατύχημα, πόνο στο στήθος, βήχα με δύσπνοια, ζαλάδα και απώλεια της ισορροπίας, αδυναμία σε κάποιο μέλος του σώματος και ξαφνική δυσκολία στην ομιλία, ή πολύ υψηλό πυρετό.

Επίσης το πρόγραμμα υγείας της INTERAMERICAN καλύπτει:

  • Υγειονομική μεταφορά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Κάλυψη εξόδων επαναπατρισμού μελών της οικογένειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Κάλυψη εξόδων μετακίνησης στενού συγγενή για την φροντίδα παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Κάλυψη εξόδων μετακίνησης λόγω αιφνίδιας διακοπής ταξιδιού στο εξωτερικό
  • Έως και 1.000€ για μεταφορά εντός Ελλάδας και έως 2.500€ για μεταφορά από το εξωτερικό
  • Κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής σε στενό συγγενή σε περίπτωση νοσηλείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό