Συγκεκριμένα, ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικότερα, προχώρησε σε δωρεά περισσότερων από 680.000 ειδών ιατρικού εξοπλισμού, υγειονομικού υλικού και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στα ΚΚΠ όλης της χώρας. Το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς αυτής έχει ήδη παραδοθεί στις 50 δομές κλειστής φιλοξενίας των 12 ΚΚΠ, διευκολύνοντας και υποστηρίζοντας το έργο τους σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε με αφορμή μια πραγματική ανάγκη που αντιμετωπίζει η κοινωνία αυτή τη στιγμή: την παροχή βασικών αγαθών για την προστασία, πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού σε ομάδες υψηλού κινδύνου και των φροντιστών τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας. Οι τρεις οργανισμοί ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα, συνέπεια και ευελιξία, προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο των Κέντρων, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Συνολικά, μέσω της δωρεάς του Ομίλου Eurolife ERB, έχουν διατεθεί για χρήση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας 9.341 είδη ιατρικών μηχανημάτων, ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, καθώς και 642.040 είδη ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, όπως μάσκες, γάντια και στολές εργασίας. Επίσης, έχουν διαμοιραστεί 22.100 είδη απολύμανσης και 16.404 είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, όπως αντισηπτικά και απολυμαντικά, για την καλύτερη περιποίηση των χώρων, στους οποίους φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέσω της σπουδαίας  αυτής πρωτοβουλίας, ωφελήθηκαν άμεσα 5.192 άνθρωποι!

Το τεράστιο αυτό υλικό έχει ιδιαίτερη σημασία για τα ΚΚΠ, καθώς χρησιμοποιείται ήδη για τη νοσηλεία και την περίθαλψη των ωφελούμενων ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι οι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας στους πλέον ευάλωτους πολίτες σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας. Οι 50 δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας των ΚΠΠ φροντίζουν ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως βρέφη και παιδιά χωρίς οικογένεια, ηλικιωμένους και ενήλικες με χρόνιες παθήσεις, άτομα με βαριές σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες και άτομα με δυσκολίες από ανίατες ασθένειες.

O Όμιλος Eurolife ERB αποδεικνύει και με τη δράση αυτή ότι συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες των ημερών μας. Φροντίζοντας εκείνους που το έχουν ανάγκη, συμμετέχει έμπρακτα στην προστασία όσων έχουν αξία για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως είναι η φροντίδα, η ασφάλεια και η υγεία τους.