Σε μελέτη γυναικών που κυοφορούσαν, εκ των οποίων κάποιες έπασχαν από ημικρανίες και κάποιες όχι, οι ημικρανίες συσχετίστηκαν με αυξημένο  κίνδυνο διαταραχών υπέρτασης για την γυναίκα. Επίσης, η ημικρανία συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο διάφορων δυσμενών επιπτώσεων για τα νεογνά, όπως το χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρη γέννηση, τοκετός μέσω καισαρικής, σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας και πυρετικούς σπασμούς.

Πιο αναλυτικά, η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Headache περιελάμβανε δεδομένα από 22.841 εγκυμοσύνες γυναικών που έπασχαν από ημικρανία (εκ των οποίων οι 16.861 ήταν εγκυμοσύνες από μητέρες που είχαν ήδη γεννήσει ένα παιδί) και 228.324 εγκυμοσύνες γυναικών χωρίς ημικρανία σε αντιστοιχία με την ηλικία και το έτος σύλληψης της προηγούμενης ομάδας, εκ των οποίων οι 170.334 ήταν από μητέρες που είχαν ήδη γεννήσει ένα παιδί.

Όπως αποδείχθηκε από τη μελέτη, η θεραπευμένη ημικρανία δεν συνδέθηκε με αυξημένους κινδύνους δυσμενών επιπτώσεων σε σύγκριση με την μη θεραπευμένη ημικρανία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ίδια ημικρανία, και όχι η θεραπεία της, συνδέεται με επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

«Η ημικρανία είναι μια κατάσταση αναπηρίας, συχνή στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Συσσωρευτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ημικρανία κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις τόσο στη μητέρα όσο και το παιδί, αλλά η θεραπεία μπορεί να μετριάσει αυτούς τους κινδύνους», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Nils Skajaa, επιδημιολόγος από το Τμήμα Κλινικής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Aarhus στη Δανία.