Στο λίφτινγκ προσώπου (facelift) αναγκάστηκε να καταφύγει στα 34 της μια influencer, στην προσπάθεια να ξαναβρεί το αγνώριστο από την «πολυετή κατάχρηση ενέσιμων filler» πρόσωπό της. Η Ashley Stobart, όπως ονομάζεται, ξόδεψε χιλιάδες λίρες την τελευταία δεκαετία σε αισθητικές επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων ενέσιμες θεραπείες botox, fillers, λιποαναρρόφηση, ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική.

Η ίδια μίλησε στη MailOnline για την 9ωρη χειρουργική επέμβαση τον περασμένο Μάρτιο, κατά την οποία αφαιρέθηκαν 4 εκατοστά υλικού από το πρόσωπο, τον λαιμό και τα χείλη, αναστρέφοντας έτσι τα «αντιγηραντικά αποτελέσματα» που την άφησαν με όψη «περίεργη» και εντελώς αλλιώτικη από την ίδια, και έστειλε το δικό της προειδοποιητικό μήνυμα για τα ανάρπαστα στις νέες γυναίκες fillers.

Η Ashley Stobart πριν το facelift (αριστερά) και μετά (δεξιά) (Photo: MailOnline)

Εκτός ελέγχου

«Έκανα facelift τον Μάρτιο φέτος, για να διορθώσω την επί χρόνια υπερβολική χρήση fillers που ξεκίνησε στα 20 μου. Όταν ήμουν 20 ετών, και καθώς εργαζόμουν στη βιομηχανία της αισθητικής χειρουργικής για πολλά χρόνια, ο πειρασμός ήταν εκεί. Στο τέλος της ημέρας έλεγαν, “έχουμε λίγο filler ή botox παραπάνω” και εγώ έλεγα “ναι, βάλτε το”. Μετά απλώς φαινόμουν περίεργη. Έχω κάνει πολλές διορθωτικές επεμβάσεις εξαιτίας του. Όλο αυτό είναι σαν μάθημα, ειδικά με το filler και το botox. Τώρα θα έλεγα με κάθε ειλικρίνεια στα κορίτσια “σας ικετεύω, μην κάνετε filler”» δήλωσε στη MailOnline.

Οι ενστάσεις της δεν αφορούν τη χρήση botox ούτε και τη λελογισμένη χρήση fillers. Η ίδια παραδέχεται: «ακόμα κάνω botox και λίγο filler στα χείλη μου, αλλά συνήθιζα να βάζω filler παντού. Μετά, όταν έπρεπε να το διορθώσω όλο αυτό, να το αφαιρέσω, έμενε χαλαρό δέρμα».

Σήμερα αφιερώνει «πολύ χρόνο στην έρευνα ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όλα έχουν να κάνουν με το να πίνεις φιλτραρισμένο νερό, να παίρνεις προβιοτικά και να μην προσπαθείς να διορθώσεις πράγματα γεμίζοντας με υλικά το πρόσωπό σου και καλύπτοντας τα όλα με πολύ μακιγιάζ».

Η Ashley Stobart την περίοδο των άφθονων fillers (Photo: MailOnline)

«Μην επαναλάβουν τα λάθη μου»

Η Stobart, μητέρα τριών παιδιών, έχει επιλέξει να μη μιλά ανοιχτά για τις αισθητικές της παρεμβάσεις στο Instagram και τους 75.000 followers της, καθώς πολλοί προέρχονται από μικρές ηλικίες. Αντ’ αυτού, επικοινωνεί τις προσωπικές της ιστορίες από τον κόσμο των αισθητικών παρεμβάσεων μέσω μιας «συνδρομητικής πλατφόρμας».

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα του facelift μου. Όχι άλλο filler για μένα. Μόλις πριν από μια εβδομάδα, έκανα λιπομεταφορά κάτω από τα μάτια, μεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο αντί για filler, η οποία θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη τάση. Δεν θέλω τα κορίτσια μου να κάνουν τα ίδια λάθη που έκανα όταν ήμουν νεότερη» δήλωσε.

Πριν λίγο καιρό, μιλώντας στο podcast «So Wrong, It’s Right», ανέφερε ότι αρχικά οι χειρουργοί είχαν απορρίψει για την επέμβαση στο πρόσωπο, για τον λόγο ότι ήταν πολύ νέα:

«Αλλά τελικά αφαίρεσαν 4 εκατοστά από κάθε πλευρά του προσώπου μου. Έβγαζαν filler από το πρόσωπό μου για ώρες. Είχε χαθεί το σχήμα του προσώπου μου. Δεν έμοιαζα πια με τον εαυτό μου επειδή με είχαν παραγεμίσει, το είχα παρακάνει. Προφανώς, ήμουν έγκυος αρκετές φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Και όταν έχεις filler και είσαι έγκυος, το filler κατακρατά νερό» εξήγησε, προσθέτοντας ότι «ως γυναίκες, μας απορρίπτουν και μας κάνουν να νιώθουμε χαζές που θέλουμε αυτές τις θεραπείες».

Οι ειδικοί για τα fillers προσώπου

Τα fillers, ενέσεις θεραπείες κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος, προσθέτουν όγκο ή μειώνουν τις ρυτίδες, με αποτελέσματα που διαρκούν έως και 18 μήνες. Ωστόσο, πολλοί δερματολόγοι προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση filler σε νεαρά άτομα μπορεί να έχει αφύσικα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη Δρ Emma Wedgeworth, σύμβουλο δερματολόγο και εκπρόσωπο του Βρετανικού Ιδρύματος για το Δέρμα:

«Τα δερματικά filler χρησιμοποιούνταν αρχικά για να αντισταθμίσουν την απώλεια όγκου σε γερασμένα πρόσωπα. Όταν χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση χαρακτηριστικών σε νεότερα άτομα ή για να αλλάξουν χαρακτηριστικά, οδηγούν συχνά σε αφύσικη εικόνα. Το μάτι μας το ερμηνεύει ως κάτι που δείχνει μεγαλύτερο σε ηλικία, με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το βαρύ μακιγιάζ σε μικρά παιδιά· φαίνεται κάπως ακατάλληλο και εκτός τόπου.

»Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις από τη χρήση filler από πολύ νεαρή ηλικία. Ωστόσο, καθώς η χρήση τους γίνεται όλο και συχνότερη σε νεότερα άτομα, νομίζω ότι σίγουρα αρχίζουμε να βλέπουμε μια πραγματική παραμόρφωση στους κανόνες των ιδανικών αναλογιών του προσώπου. Τα filler δέρματος είναι εξαιρετική θεραπεία όταν χρησιμοποιούνται από κατάλληλους επαγγελματίες, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται με προσοχή».

Διαβάστε επίσης:

Botox και Υαλουρονικό οξύ: Γιατί είναι κορυφαίες οι δύο θεραπείες αντιγήρανσης

Botox: Ποιοι γιατροί επιτρέπεται να κάνουν τις «μαγικές» ενέσεις

Αντιγήρανση: Η βιταμίνη που έχει ανάγκη το δέρμα μας καθημερινά