Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανακαίνιση του Τμήματος Επειγοντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί είναι η αφορμή για την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, όπως επίσης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Αποτελεί, όμως, και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στον χώρο της υγείας, ιδίως στις διοικήσεις των νοσοκομείων, αναφορικά με τον τρόπο που υλοποιούνται οι μεγάλες τομές στο σύστημα υγείας και προσεγγίζονται οι πολίτες όταν αναζητούν υπηρεσίες υγείας.

Το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» ανακαίνισε τους χώρους των ΤΕΠ (με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και αλλα νοσηλευτικά ιδρύματα) με ρυθμό υποδειγματικό, χωρίς να διαταραχτεί κατ’ ελάχιστον η απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ανήλικων ασθενών. Δεδομένου πως το Παίδων Αγία Σοφία εφημέρευε μέρα παρά μέρα, υποδεχόμενο περίπου 600 παιδιά στην εφημερία του, με τον χώρο των ΤΕΠ να είναι υπό ανακαίνιση, γίνεται αντιληπτό το τεράστιο έργο που ήταν σε εξέλιξη. Συνολικά, κάθε μήνα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αγία Σοφία εξυπηρετούνται και λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας περίπου 10.000 παιδιά.

Το Παίδων Αγία Σοφία, εξάλλου, αποτελεί και ένα από τα νοσοκομεία όπου η λίστα χειρουργείου έγινε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια διοίκησης και γιατρών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που καταγράφονταν με τις πολύμηνες αναμονές των παιδιατρικών ασθενών. Η εκκαθάριση της και η συνεχής ψηφιακή παρακολούθησή της μείωσε σημαντικά τον χρόνο αναμονής για τις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο -σημειωτέον οι επείγουσες χειρουργούνται άμεσα. Αποτελεί, επίσης, το συγκεκριμένο νοσοκομείο υπόδειγμα στο υπουργείο Υγείας για την εργασιακή ειρήνη που επιτυγχάνει – για μεγάλα χρονικά διαστήματα τουλάχιστον.

Τα προβλήματα των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό και σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες, όπως οι αναισθησιολόγοι, καταγράφονται και στο Παίδων Αγία Σοφία, όπως και σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ωστόσο στη διοίκηση και τους διευθυντές ιατρικής και νοσηλευτικης υπηρεσίας πιστώνεται η εργασιακή ειρήνη και η ψύχραιμη διαχείριση των κρίσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΣΥ – Νοσοκομεία: Αύξηση προϋπολογισμού κατά 226 εκατ. ευρώ και άλλες 8 παρεμβάσεις της κυβέρνησης

Ιός Δυτικού Νείλου: Αυξήθηκαν σε 85 οι περιοχές που επηρεάζονται – Δείτε τη λίστα

Υπουργείο Υγείας: Με μετακινήσεις νοσοκομείων επιχειρεί να ελαφρύνει εφημερίες και Επείγοντα