Πιέσεις προς τα πάνω δέχονται οι τιμές στις λαϊκές αγορές, εν μέρει εξαιτίας του γεγονότος ότι απαγορεύτηκε η μετακίνηση των παραγωγών, παραδέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε ότι στο θέμα αυτό «ίσως βρούμε κάποια λύση τις επόμενες ημέρες» και διευκρίνισε ότι εξετάζεται «να επιτρέψουμε με κάποιο ασφαλή υγειονομικά τρόπο να επιτρέψουμε στους παραγωγούς να πουλάνε».

«Αν βρούμε αυτόν τον τρόπο, θα πιεστούν πάλι οι τιμές προς τα κάτω» πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η λαϊκή αγορά, είναι απαραίτητη, διότι αν κλείναμε τις λαϊκές αγορές, όλος αυτός ο κόσμος θα πήγαινε στα σούπερ μάρκετ (…) Επίσης είναι πολύ προτιμότερο υγειονομικά να πηγαίνει κάποιος σε ένα ανοιχτό χώρο παρά σε κλειστό».

Ο υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και πρόσθεσε ότι «ο κρίσιμος μήνας είναι ο Απρίλιος. Αν τον Απρίλιο καταφέρουμε και ελέγξουμε την επιδημία, τότε θα πάνε όλα καλά (,,,) Αν γίνει εδώ το λάθος, πάει γίναμε Ιταλία».

Επανέλαβε δε ότι «υπάρχει πλήρης επάρκεια αγαθών. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου, τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Έχω γράψει τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του. Πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά ο αείμνηστος πλέον Μανώλης Γλέζος με τιμούσε με τη φιλία του, είχαμε πολύ καλή προσωπική σχέση και εγώ πάντα του έδειχνα τον αναγκαίο σεβασμό. Είναι μία απώλεια για την Ελλάδα. Νομίζω ότι ήτανε ένα πρόσωπο που υπερβαίνει τις κομματικές και ιδεολογικές γραμμές και ήτανε ένα εθνικό σύμβολο».