Τη …διαχρονικότητα των ράντζων στο ΕΣΥ επικαλείται ο διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν, για να δικαιολογήσει την -αδικαιολόγητη- κατάσταση που βίωσαν χθες Τρίτη κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου, ασθενείς και εργαζόμενο, και την οποία αποτύπωσαν οι φωτογραφίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και τα 121 ράντζα που αναπτύχθηκαν τελικά στο κλείσιμο της εφημερίας.
«Η ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η διοίκηση του Αττικόν (διατηρείται η υπογράμμιση όπως την είχε η ανακοίνωση).
Παραθέτει επίσης τα εντυπωσιακά αριθμητικά στοιχεία για την κίνηση ασθενών – στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία θεωρητικά θα συνέβαλε στην αποσυμφόρηση των εφημερευόντων νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την έναρξη της εφημερίας, Τρίτη 15-01-2019 08.00πμ έως και το κλείσιμο αυτής, Τετάρτη 16-01-2019 08.00μμ, υποδέχτηκε 810 περιστατικά, εκ των οποίων τα 210 εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία». Συμπληρώνει μάλιστα πως «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία», αναφερόμενο με αυτόν τον τρόπο στον εκτός λειτουργίας ιατρικό εξοπλισμό, όπως ο στεφανιογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα.
«Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου», επισημαίνεται και αναφέρεται πως οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, δηλαδή ράντζα!
«Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών» διαπιστώνει η διοίκηση και παραπέμπει στο σχέδιο εφημερίας που επεξεργάζεται τα τελευταία δυο χρόνια το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και στις υπσχέσεις για ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.