Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» πρόκειται να γίνει το πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου (Comprehensive Cancer Center, CCC) στην Ελλάδα, αποτελώντας ένα ορόσημο στην ελληνική υγειονομική περίθαλψη. Η επίσημη διαπίστευση του Κέντρου έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2025, ενώ το πρόγραμμα έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 2.000.000 ευρώ.

Στόχος του Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου είναι να παρέχει εξειδικευμένη, πολυτομεακή και εξατομικευμένη φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο, με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών και την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες. Το κέντρο θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και υπηρεσίες υποστήριξης για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, σε δήλωσή του ανέφερε: «Η δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα. Η φροντίδα θα είναι πλέον περισσότερο εστιασμένη στον ασθενή, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες και την υποστήριξη που χρειάζονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας».

agios_savvas1
agios_savvas3
Το νέο Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες αιχμής, με πρόσβαση σε κλινικές δοκιμές και καινοτόμες θεραπείες, προσφέροντας στους ασθενείς την ευκαιρία να λαμβάνουν τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες. Επιπλέον, οι ομάδες εξειδικευμένων ιατρών από διάφορους κλάδους θα συνεργάζονται για τη δημιουργία εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας, ενώ θα υποστηρίζονται και οι υπηρεσίες επιβίωσης και υποστήριξης, που είναι καθοριστικές για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση της ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας και την προώθηση της καινοτομίας στην αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΣΥ – Νοσοκομεία: Κάλυψη των κενών θέσεων και αύξηση της χρηματοδότησης πάγια αιτήματα των γιατρών

Καρκίνος μαστού: Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις για τις γυναίκες στην Ελλάδα

Νέες καθυστερήσεις στην επιλογή διοικητών νοσοκομείων – Πού κολλάει η διαδικασία