*γράφει ο Χρήστος Μπόκας

Νέα ομαδική παρέμβαση από 8 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – διαφορετική σύνθεση από τους «11» – ενεργοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή με κατάθεση ερώτησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από στελέχη της γαλάζιας ΚΟ μετά την ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Σύμφωνα με το κείμενο που παρουσιάζει το protothema.gr οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι διαφορετικοί απο τους αρχικούς 11. Πρόκειται για τους Μίλτο Χρυσόμαλλη, Γιάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μπάμπη Αθανασίου, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη και Γιώργο Πασχαλίδη.

Οι ερωτώντες ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζουν, αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίμονος «πονοκέφαλος» η φαρμακευτική δαπάνη – Ποιο «αναλγητικό» υπόσχεται να εξομαλύνει την κατάσταση

Παχυσαρκία: Γιατί οι γονείς δεν «βλέπουν» το αληθινό βάρος των παιδιών