Για την απώλεια ακόμα ενός υγειονομικού από κορωνοϊό, του δέκατου συνολικά, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ. Πρόκειται για 55χρονο γυναικολόγο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή.
Ο 55χρονος, πατέρας ενός παιδιού, διέμεινε στη Θεσσαλονίκη νόσησε και νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνθηκε η κατάσταση και νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στον ιδιώτη παιδίατρο και τη σύζυγό του που πέθαναν διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου υπάρχει ΜΕΘ 3 κλινών γεμάτη και νοσηλεύονται και πέντε διασωληνωμένοι σε θαλάμους αυτοσχέδιες ΜΕΘ.
«Ήταν πολύ αγαπητός, εξαίρετος επιστήμων, ο θάνατός του συγκλόνισε όλη την περιοχή. Επειδή δούλευε στην Έδεσσα και κατοικούσε στη Σκύδρα, είχε μια ευρύτερη περιοχή που ήταν γνωστός και αγαπητός στον κόσμο» δήλωσε στο MEGA η Ροζαλία Γαβριηλίδου για τον σύζυγο της ξαδέρφης της που χάθηκε από κορωνοϊό και ήταν γνωστός παιδίατρος της περιοχής.
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς κόλλησε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, μπορεί από κάτι που άγγιξε, μπορεί από οτιδήποτε. Με διαφορά λίγων ημερών χάθηκε το ζευγάρι, ξεκληρίστηκε μια οικογένεια. Έμεινε η κόρη της μόνη της. Την ημέρα που πέθανε η πρώτη μου ξαδέρφη, μου πέθανε και ο πατέρας μου, από κορωνοϊό. Δέκα ημέρες μετά έφυγε και ο Χρήστος. Έχουμε μάθει να ρωτάμε πόσο χρονών ήταν, αν είχε υποκείμενο νόσημα. Ό,τι υποκείμενο και αν έχει ο καθένας μας, το παλεύει. Έρχεται αυτός ο αόρατος εχθρός και αυτός τελικά κόβει το νήμα της ζωής», πρόσθεσε η ίδια.
«Το τραγικό είναι ότι στέλνεις τους ανθρώπους σου σαν πακέτο. Και είναι η πληγή που μένει. Η εικόνα που σου μένει είναι αυτή. Χωρίς να μπορείς να τους αποχαιρετίσεις. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Τα κρατήσαμε τα μέτρα. Πονάει το γεγονός ότι αφήσαμε να φτάσει σε αυτό το σημείο, να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν, και εμείς τους αγνοούμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να πούμε ότι αυτό πρέπει να το σταματήσουμε εδώ. Ας καθίσουμε στο σπίτι, ας μην κάνουμε γιορτές όπως τις κάναμε», τόνισε η κ. Γαβριηλίδου.
«Τρεις άνθρωποι από το οικογενειακό μου περιβάλλον έφυγαν. Έχω χάσει πολλούς φίλους αλλά και γνωστούς. Η κοινωνίας μας είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας», κατέληξε η κ. Γαβριηλίδου.