Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν έχουν αλλάξει μόνο το περιεχόμενο του πιάτου μας, αλλά και τον τρόπο που καταναλώνουμε τα τρόφιμα. Λόγω έλλειψης χρόνου, προτιμούμε συχνότερα συσκευασμένα τρόφιμα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πάντα ότι είναι λιγότερο υγιεινά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι συσκευασμένες σαλάτες, που μας εξασφαλίζουν ένα γρήγορο γεύμα, που παράλληλα θα είναι υγιεινό και θρεπτικό, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συνολικής μας υγείας.

Στην επιλογή της σαλάτας, ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θεωρείται υψίστης σημασίας τα λαχανικά να είναι φρέσκα και τραγανά, χωρίς αλλοιώσεις. Πιο συγκεκριμένα, όταν επιλέγουμε συσκευασμένες σαλάτες, θα πρέπει να προσέξουμε:

  • Τα λαχανικά μέσα στη συσκευασία, καθώς δε θα πρέπει να έχουν σημάδια μαυρίσματος ή υγρασίας.
  • Την ημερομηνία λήξης της σαλάτας, που παίζει βασικό ρόλο στην ακεραιότητα των λαχανικών και στη φρεσκάδα τους.
  • Τη συσκευασία, καθώς οι διατροφικοί πίνακες και οι πληροφορίες σχετικά με την πορεία της παραγωγής και την επεξεργασία διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα και θρεπτικότητα.
  • Την άμεση παράδοση: όσο πιο γρήγορα φτάνει από το χωράφι στο ράφι του σούπερ μάρκετ μια σαλάτα, τόσο πιο αγνή είναι.
  • Την εγκυρότητα της εταιρείας: επιλέξτε μια σαλάτα από μια εταιρεία, με διαφανείς πρακτικές και σεβασμό προς το περιβάλλον και τους εργαζομένους.

Οι σαλάτες από το περιβόλι του Βεζύρογλου – και η μεγάλη τους ποικιλία – με τα Baby Φύλλα από τα αγροκτήματα της εταιρείας Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ  – Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου φέρνουν στο πιάτο μας συσκευασμένα φυλλώδη λαχανικά χωρίς καμία ειδική επεξεργασία ή διαδικασία πλυσίματος, διατηρώντας ασύγκριτη την ποιότητα και τη φρεσκάδα τους, σαν να τα κόψαμε μόλις από τον κήπο μας! Συνεπώς, αποτελεί την ιδανική επιλογή σαλάτας για όλα μας τα γεύματα.

Η ασυναγώνιστη ποιότητα Βεζύρογλου

Με πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην οργανωμένη καλλιέργεια γης, η εταιρεία Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ – Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου, καλλιεργεί σήμερα φυλλώδη λαχανικά σε περισσότερα από 800 στρέμματα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με σεβασμό στη βιωσιμότητα και στην αειφορία.

Πέρα από την εξειδίκευση στην παραγωγή Baby Φύλλων, η εταιρεία ξεχωρίζει για την καινοτομία της εδώ και 110 χρόνια. Σήμερα αποτελεί πρότυπο στην αγρο-οικονομία, εφαρμόζοντας την Ολοκληρωμένη Γεωργική Διαχείριση στα περιβόλια της. Το σύστημα αυτό στοχεύει στην παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων με ορθολογική χρήση νερού, φυτοπροστατευτικών και λιπασμάτων, μέσα από πλήρως ελεγχόμενες και καταγεγραμμένες διαδικασίες, που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση όλων των νομικών απαιτήσεων.

Επιπλέον, η εταιρεία εφαρμόζει ένα σύστημα πλήρους ιχνηλασιμότητας των προϊόντων της, από τον σπόρο έως το συσκευαστήριο και τον τελικό πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε στάδιο του προϊόντος, από το χωράφι έως το πιάτο, αυτό ελέγχεται ενδελεχώς. Έτσι, εξασφαλίζεται η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, διατηρώντας συγχρόνως την αγνότητά τους, χωρίς να υποβαθμίζεται η θρεπτική τους αξία.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης πιστοποιήσεις GLOBALGAP PLUS για Ορθές Γεωργικές Πρακτικές, ISO 22000:2018 για την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων στο συσκευαστήριο, καθώς και GRASP για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των κοινωνικών πρακτικών. Όλες οι πιστοποιήσεις προέρχονται από την TUV HELLAS και έχουν διεθνή αναγνώριση.

Οι σημαντικές πιστοποιήσεις συνεχίζονται και το 2024, με την εταιρεία να πιστοποιείται με ISO 14001:2015 τριετούς διάρκειας, βάσει του προτύπου ISO/IEC 17021-1:2015 με εξαιρετικά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία, κοινωνική υπευθυνότητα, διαφάνεια και συνέπεια σε όλες τις δραστηριότητές της.

Σημείο αναφοράς η ήπια καλλιέργεια 

Για την παραγωγή των φύλλων, η εταιρεία Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ εφαρμόζει τις πρακτικές της ήπιας καλλιέργειας για την παραγωγή θρεπτικών προϊόντων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και συνεχή έλεγχο από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ήπια καλλιέργεια περιλαμβάνει την εξοικονόμηση νερού, τη στοχευμένη χρήση λιπασμάτων και τη χλωρολίπανση για τη μείωση των νιτρικών στα προϊόντα. Οι καλλιέργειες γίνονται σε θερμοκήπια και δικτυοκήπια για την προστασία από έντομα, με συστήματα για την οικολογική διαχείριση φυτοπροστατευτικών. Σε αυτές χρησιμοποιούνται βιολογικά σκευάσματα, ενώ οι εφαρμογές φυτοπροστασίας γίνονται μόνο όταν χρειάζεται.

Επιπλέον, εφαρμόζεται και η αμειψισπορά για τη διατήρηση της ποιότητας του εδάφους, ενώ έχει εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό σύστημα για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Τέλος, όλες οι συσκευασίες είναι από 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

Περιβαλλοντική συνείδηση με αποδείξεις 

Η δέσμευση της εταιρείας προς τη βιωσιμότητα αποδεικνύεται έμπρακτα, σύμφωνα με τα Eco Reports της για το 2024. Το 2023, η Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 13% μέσω συστημάτων εξοικονόμησης και κάλυψε το 46% των ενεργειακών αναγκών ψυγείων και συσκευαστηρίου από το φωτοβολταϊκό της πάρκο. Στη βιομηχανική παραγωγή, βελτίωσε την αποδοτικότητα ψύξης, μειώνοντας την ενέργεια κατά 10%, ενώ στην αγροτική παραγωγή εξοικονόμησε 50.573 kWh kWh, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 31%.

Παράλληλα, ανακύκλωσε 10.330 κιλά χαρτιού και 8.930 κιλά πλαστικού και διέθεσε 200 τόνους φυλλωδών λαχανικών σε κτηνοτροφικές μονάδες. Το 85% του χαρτιού συσκευασίας ήταν ανακυκλωμένο, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά πιστοποιημένα από τον FSC.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Το θετικό προφίλ της εταιρίας συμπληρώνουν το ειδικευμένο εργατικό προσωπικό και οι έμπειροι γεωπόνοι της, καθώς και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο σεβασμός, η αναγνώριση, η ασφάλεια, η εκπαίδευση και η δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας στους νέους αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ισότητα μεταξύ των φύλων, εξασφαλίζοντας ίσες δυνατότητες εξέλιξης για όλους. Επιπλέον, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές δράσεις, προωθώντας το κοινωνικό της έργο προς όφελος της ευρύτερης κοινότητας.

 

Έχοντας την εμπειρία χρόνων στην κάθετη μονάδα παραγωγής, που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα, τη φρεσκάδα και την ασφάλεια των προϊόντων, καθώς και την προσεκτική διαλογή και η μη πλύση των Baby φύλλων, εξασφαλίζεται η θρεπτική τους αξία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς την ανάγκη πρόσθετης επεξεργασίας στη συσκευασία. Έτσι φτάνει στα χέρια μας ένα αγνό προϊόν, παρασκευασμένο με μεράκι και ηθικές συνθήκες εργασίας.