Τα απρόοπτα που συμβαίνουν όταν κάποιος ταξιδεύει είναι πολλά και το χειρότερο είναι όταν το απρόοπτο απειλεί την υγεία. Για όλα αυτά που μπορεί να τύχουν κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με όχημα, υπάρχουν τα ασφαλιστικά πακέτα που καλύπτουν τις συγκεκριμένες έκτακτες ανάγκες που θα ανακύψουν κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Οι ασφαλίσεις αυτές, που δίνονται από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες -με προσιτό κόστος- παρέχουν κάλυψη στον κάτοχό τους και στην οικογένειά του ή αυτούς που μεταφέρει σε ό,τι απρόοπτο προκύψει, από το πιο απλό, όπως μια βλάβη στο όχημα ή πολύ σοβαρότερα, όπως οδικό ατύχημα, ιατρική ανάγκη και άλλα, έκτακτα σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια μιας μετακίνησης.

Εκεί αναφύεται και το επείγον. Εκεί χρειάζεται η άμεση επέμβαση. Τα ασφαλιστικά αυτά πακέτα παρέχουν σημαντική υποστήριξη και η χρησιμότητά τους αναδεικνύεται όταν παραστεί ανάγκη και βρίσκεται κάποιος στον δρόμο. Σε αυτές τις ασφαλίσεις περιλαμβάνονται παροχές όπως οδική βοήθεια, φροντίδα ατυχήματος, άμεση ιατρική βοήθεια και ταξιδιωτική βοήθεια.

Η οδική βοήθεια είναι η πρώτιστη ανάγκη και παροχή στην ασφάλιση αυτοκινήτου ή μηχανής. Μάλιστα, η ολοένα και αυξανόμενη χρήση οχημάτων σε συνδυασμό με τα ατυχήματα, που επίσης αυξάνονται, αναδεικνύουν την αξία της υπηρεσίας οδικής βοήθειας στην καθημερινότητα των πολιτών. Ανάλογα με το πρόγραμμα, οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν επί τόπου επισκευή, όπου είναι εφικτό, ρυμούλκηση σε συνεργείο ή στην κατοικία του ασφαλισμένου, αλλαγή ελαστικού, παροχή καυσίμου. Επίσης, διασφαλίζεται κι η επιστροφή του οδηγού και των επιβατών στην βάση τους σε περιπτώσεις βλάβης ή ατυχήματος.

Ακόμα η φροντίδα ατυχήματος είναι μια παροχή που προσφέρει πολύτιμες λύσεις, πέραν της βοήθειας για το όχημα, στη γρήγορη και ολοκληρωμένη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων ενός ατυχήματος, στη συλλογή στοιχείων, στη συμπλήρωση των εντύπων και στη φωτογράφηση των συμβάντων, συντελώντας έτσι στην αποτελεσματικότητα διαχείρισης του περιστατικού και την γρήγορη εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου. Η ιατρική βοήθεια προσφέρει καλύψεις υγειονομικής μεταφοράς, ιατρικές συμβουλές και επιστροφή στην βάση του ασφαλισμένου και των συνεπιβατών του.

Όλες οι προαναφερόμενες παροχές που αφορούν στην υγεία, όπως η παροχή πρώτων βοηθειών, η ιατρική υποστήριξη και η μεταφορά σε νοσοκομείο, καθιστούν την ασφάλιση οδικής βοήθειας σημαντική. Γι’ αυτό και δε θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε απλή οδική βοήθεια, αλλά να εμπλουτίζεται και με τις άλλες σημαντικές παροχές που αφορούν την διασφάλιση της υγείας, σωματικής και ψυχολογικής, καθώς, εάν μείνει κάποιος στον δρόμο από βλάβη στο όχημά του, υπόκειται σε στρες, επιβαρύνεται οικονομικά για να μεταβεί στην κατοικία του και, γενικώς, μένει εκτεθειμένος στο απρόοπτο. Σήμερα στον κλάδο βοήθειας δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες επενδύουν σταθερά σε ανθρώπινο δυναμικό, μέσα και νέες τεχνολογίες, προσδίδοντας έτσι στην υπηρεσία αυτή ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστήρια: Υπάρχει περίπτωση ο γιατρός να ζητήσει «εξτρά» αμοιβή; Ενημερωθείτε

Ασφάλιση παιδιού: Τι να προσέξετε για να μην ακριβοπληρώσετε μια πιθανή νοσηλεία

Τρεις σοβαροί λόγοι για να επιλέξετε μια ιδιωτική ασφάλιση Υγείας