Μία από τις πιο σημαντικές ασφαλίσεις είναι αυτή της ζωής, την οποία πολλοί συγχέουν λανθασμένα με την ασφάλιση Υγείας. Η ασφάλιση ζωής αποτελεί ένα μοναδικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την οικογένεια σε περίπτωση που ο κύριος οικονομικός υποστηρικτής της αποβιώσει. Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις οικογενειών που βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της ξαφνικής απώλειας του ατόμου που τις στήριζε. Όσο τραγικό κι αν ακούγεται, τόσο πραγματικό είναι. Η ασφάλιση ζωής αποτελεί την ύψιστη πράξη φροντίδας, πρόνοιας και διασφάλισης για μια οικογένεια.

Με την ύπαρξη αυτής της ασφάλισης, σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου, οι δικαιούχοι λαμβάνουν ένα προκαθορισμένο ποσό, όπως έχει συμφωνηθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Πρόκειται για ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που θεωρείται απαραίτητο όταν κάποιος είναι το βασικό οικονομικό στήριγμα της οικογένειας, καθώς η απώλειά του μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο και αλλαγή στον τρόπο και το επίπεδο ζωής. Είναι μια δυσάρεστη μελλοντική πρόβλεψη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση που θα επιτρέψει σε μια οικογένεια να συνεχίσει τη ζωή της σε περίπτωση που χαθεί ο οικονομικός τροφοδότης της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, με την ενεργοποίηση της ασφάλισης ζωής, δίνεται ένα εφάπαξ ποσό στους δικαιούχους, το οποίο μπορούν να διαχειριστούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Το κόστος της ασφάλισης ζωής εξαρτάται από την ηλικία του ασφαλισμένου και το ύψος του κεφαλαίου που έχει καθοριστεί ως αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αυτών των ασφαλίσεων, οι οποίες μπορεί να είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών, ή να είναι ισόβιες χωρίς χρονικό περιορισμό. Επίσης, η ασφάλιση ζωής μπορεί να εξαγοραστεί ή να συνδυαστεί με κάποιο πρόγραμμα υγείας, κάτι που μπορεί να διευθετηθεί σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό σύμβουλο.

Διαβάστε επίσης:

Το ασφαλιστήριο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε πλάνο ζωής

Απώλεια ζωής: Ποιες περιπτώσεις δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστήρια

Εργατικό ατύχημα: Ο συνδυασμός ασφαλειών για μέγιστη προστασία