Το ερώτημα «γιατί να επιλέξουμε ιδιωτική ασφάλιση Υγείας» διατυπώνεται συχνά από κάποιους, ειδικά όσους καλύπτονται ασφαλιστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό αποτελεί ένα βασικό επιχείρημα για ορισμένους ώστε να μην ενημερωθούν και να μην αποκτήσουν ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα. Ο αντίλογος, όμως, θα έλεγε ότι μια ιδιωτική ασφάλιση Υγείας έχει πλεονεκτήματα πολλά και σημαντικά, που αξίζει κάποιος να τα έχει, ασχέτως με τη δημόσια ασφάλισή του.

Το πρώτο χαρακτηριστικό πλεονέκτημα που μετριέται στα θετικά της ιδιωτικής ασφάλισης είναι το ότι ο κάτοχός της έχει περισσότερες και καλύτερες επιλογές στην περίθαλψή του. Μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να επιλέξει το ιδιωτικό νοσοκομείο που θα θελήσει μέσα από τα δίκτυο των συμβεβλημένων με την ασφαλιστική εταιρεία. Επίσης, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, είναι καθοριστικό να γνωρίζει ότι θα έχει ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας, εξασφαλισμένη με ασθενοφόρα μεταφορά, αποκλειστική νοσοκόμα και άλλες παροχές, ουσιαστικές και ιδιαίτερα ανακουφιστικές στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματός του.

Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι η άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα χειρουργεία και στη νοσηλεία. Δεν υπάρχει καθυστέρηση ή δυσχέρεια στην άμεση αντιμετώπιση όποιου θέματος υγείας προκύψει. Μπορεί ο κάτοχος του προγράμματος να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου μονάδες, με εξελιγμένο τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό και υπηρεσίες αντίστοιχες χωρίς ελλείψεις προσωπικού και άλλα τυχόν εμπόδια, που οδηγούν πλέον σε άλλες λύσεις τον παθόντα. Επιπλέον, τα περισσότερα ασφαλιστήρια Υγείας έχουν και την ιδανική παροχή του ετήσιου τσεκ απ, όπου μπορεί ο καθένας εύκολα και σε ένα σημείο να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, κάτι που οι ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν ως πρακτική, γι΄ αυτό και τις παρέχουν στα ασφαλιστικά τους προγράμματα.

Συνολικότερα, όμως, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα συντελεί πιθανώς σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρού προβλήματος και στην εξοικονόμηση χρημάτων σε όποιον αντιμετωπίσει κάτι σοβαρό. Δεν είναι λίγες οι φορές που, όταν ανακύψει κάποιο πρόβλημα, ο ενδιαφερόμενος ανατρέχει σε ιδιωτικές υπηρεσίες, πληρώνοντας από την τσέπη του χρήματα, προκειμένου να λάβει τις ιατρικές υπηρεσίες που θέλει και στον χρόνο που θέλει, αποφεύγοντας την δημόσια παροχή, ασχέτως εάν αυτή του δίδεται δωρεάν.

Μέσα από αυτά τα στοιχεία αναδεικνύονται τα οφέλη μιας ιδιωτικής ασφάλισης Υγείας, η οποία μπορεί να φαίνεται δαπανηρή, αλλά, εφόσον χρειαστεί, έρχεται να αντισταθμίσει πολύ γρήγορα τις όποιες δαπάνες έχουν γίνει γι΄ αυτή. Και, το σημαντικότερο, ο κάτοχός της διαχειρίζεται σε άλλους χρόνους και με άλλη ποιότητα περίθαλψης το πρόβλημα της υγείας του.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Η κρίσιμη ερώτηση που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα υγείας

Πόσο ακριβό είναι ένα πρόγραμμα υγείας – Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος

Ασφάλιση Υγείας: Υπάρχει όριο ηλικίας για την απόκτησή της; Ενημερωθείτε