Οι ανατιμήσεις των τελευταίων πέντε ετών στα ασφαλιστικά συμβόλαια Υγείας είναι αισθητές και έχουν σημαντικό αντίκτυπο. Η απόκτηση ή η διατήρησή τους, ειδικά για όσους τα είχαν από παλαιότερα, καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη από οικονομικής άποψης. Το ζήτημα αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό για το μέλλον, καθώς πολλοί αναρωτιούνται μέχρι πότε θα μπορούν να διατηρήσουν ένα τέτοιο συμβόλαιο, καθώς οι αυξήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα. Αναδύεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα: τι συμβαίνει κατά τη συνταξιοδότηση, όταν το μηνιαίο εισόδημα ενδέχεται να είναι χαμηλότερο από εκείνο της ενεργού επαγγελματικής ζωής; Η απάντηση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη αν αναλογιστεί κανείς ότι, κατά τη συνταξιοδότηση, είναι πιο πιθανό να χρειαστεί η χρήση του ασφαλιστικού συμβολαίου Υγείας, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απόφαση για διακοπή του.

Παρά τις δυσκολίες, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αν και τα προγράμματα αυτά δεν έχουν την ίδια ευρύτητα κάλυψης με τα παραδοσιακά συμβόλαια Υγείας, μπορούν να προσφέρουν σημαντική υποστήριξη, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ιδιωτικά νοσοκομεία, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλείες για θέματα Υγείας. Αυτά τα προγράμματα είναι σαφώς πιο προσιτά οικονομικά σε σχέση με τα κλασικά συμβόλαια Υγείας και μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα όταν παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα, αυτά τα προγράμματα παρέχουν μια ετήσια κάλυψη που μπορεί να φτάνει σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σε περιπτώσεις νοσηλείας, προγραμματισμένων επεμβάσεων ή ατυχημάτων. Αν και τα ποσά αυτά δεν είναι τόσο υψηλά όσο εκείνα των παραδοσιακών συμβολαίων, τα οποία μπορούν να καλύπτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, είναι επαρκή για την κάλυψη των περισσότερων αναγκών υγείας. Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων, πολύμηνης νοσηλείας σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή νοσηλεία στο εξωτερικό, όπου οι ανάγκες μπορεί να υπερβαίνουν τα όρια της κάλυψης.

Ωστόσο, η αγορά ενός τέτοιου προγράμματος παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για όσους αδυνατούν να αντέξουν το κόστος ενός παραδοσιακού προγράμματος Υγείας, ιδιαίτερα μετά τις αυξήσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια λύση που παρέχει σημαντική ασφάλεια και πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, χωρίς να επιβαρύνει υπερβολικά τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Απρόοπτα έξοδα υγείας: Γιατί πολλοί προτιμούν να πληρώνουν από την τσέπη τους, αντί να συνάψουν ιδιωτική ασφάλιση

Νοσηλεία: Τι ισχύει με τα 1.500 ευρώ της απαλλαγής – Πόσα πληρώνει τελικά ο κάτοχος ασφαλιστηρίου

One day clinic: Τι είναι τα χειρουργεία μιας ημέρας και πώς καλύπτονται από το ασφαλιστικό συμβόλαιο