Ένα ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες σχετικά με τα συμβόλαια Υγείας είναι η ηλικία που πρέπει να το αποκτήσουν και εάν υπάρχει κάποιο όριο ή εμπόδιο σχετιζόμενο με αυτή. Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι ότι όσο νωρίτερα ηλικιακά αποκτηθεί, τόσο πιο χαμηλά ασφάλιστρα θα έχει. Επίσης, δε θα υφίστανται τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως είναι κάποια ασθένεια, οπότε και χρειάζεται ειδικός έλεγχος με το ενδεχόμενο της «εξαίρεσης» από ασφάλιση.

Όσον αφορά την ηλικία και εάν είναι εμπόδιο στην ασφάλιση σήμερα, ασφαλίζονται και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας ενώ υπάρχουν και προγράμματα ασφαλίσεων πολιτών που έχουν και υποκείμενο νόσημα (π.χ. διαβήτη, καρδιοπάθεια κ.α.). Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν όριο ένταξης τα 65 έως 70 έτη ενώ υπάρχουν και κάποια ειδικά προγράμματα που ανεβάζουν το όριο ένταξης στα 80 έτη.

Το ουσιώδες στο θέμα είναι πως η ασφάλιση Υγείας ως απόφαση και πράξη καλό είναι να ξεκινά από την πρώιμη παιδική ηλικία. Αυτό δείχνει και την αποκαλούμενη «ασφαλιστική συνείδηση» του πολίτη. Όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν είναι αργά και μπορεί να ασφαλιστεί κάποιος και στην συνέχεια της ζωής του ή ακόμα και όταν πάρει σύνταξη προσβλέποντας στην καλύτερη διαχείριση τυχόν θεμάτων υγείας που μέσω του ασφαλιστικού προγράμματος θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και σε συνθήκες ιδιωτικού νοσοκομείου.

Άρα ποτέ δεν είναι αργά και σαφώς υπάρχει και μεγάλη γκάμα προγραμμάτων που προσαρμόζονται ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Όσον αφορά το κόστος του προγράμματος είναι ένα επίσης σημαντικό θέμα που σήμερα τείνει να γίνει εμπόδιο ανάπτυξης των συμβολαίων Υγείας καθώς διαρκώς αυξάνεται. Όμως και εδώ υπάρχουν λύσεις που μέσω των ειδικών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών βρίσκονται διέξοδοι αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη. Διότι καλύτερο είναι να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα έστω και με λιγότερες σε εύρος καλύψεις παρά να μην υφίσταται καθόλου.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Οι παροχές και τα προνόμια που προσφέρει ένα πρόγραμμα υγείας

Ασφαλιστήριο: Από πότε ξεκινούν οι καλύψεις – Τι πρέπει να ξέρουμε για τις αναμονές

Ασφαλιστήριο: Πότε μπορεί να ακυρωθεί – Τι πρέπει να γνωρίζετε