Η απόφαση για την σύναψη ενός ασφαλιστικού προγράμματος Υγείας δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι πολύ σημαντικό ο αγοραστής του προγράμματος να γνωρίζει όχι μόνο βασικά στοιχεία αυτού που αγοράζει αλλά πολύ περισσότερο να έχει ενημερωθεί σωστά για λεπτομέρειες του προγράμματoς ώστε όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Είτε έχει ατομικό πρόγραμμα είτε ομαδικό ως εργαζόμενος σε μια επιχείρηση η γνώση των παροχών είναι το κλειδί για μια καλή χωρίς «σύννεφα» συνέχεια.

Αρχικώς πρέπει να επισημανθεί ότι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να περιέχει αμιγώς καλύψεις υγείας, ή αντίθετα μπορεί να έχει ως βασική ασφαλιστική κάλυψη αυτή της ζωής του κατόχου του και οι καλύψεις υγείας να παρέχονται ως «συμπληρωματικό συμβόλαιο» ή «προσάρτημα» στο συμβόλαιο της βασικής κάλυψης ζωής. Ειδικότερα, οι καλύψεις σε ένα συμβόλαιο που παρέχει Ασφάλιση Υγείας μπορεί να προσφέρει αυτόνομα ή συνδυαστικά τα εξής:

  • Νοσοκομειακές παροχές, που σημαίνει κάλυψη για προβλήματα υγείας που απαιτούν νοσηλεία.
  • Εξω-νοσοκομειακές παροχές, δηλαδή κάλυψη για προβλήματα υγείας που δεν απαιτούν νοσηλεία.
  • Ανικανότητα, δηλαδή αποζημίωση/αναπλήρωση απωλειών που προκαλούνται από ασθένεια, ατύχημα ή αναπηρία.

Η σε βάθος ενημέρωση για όλα αυτά με παραδείγματα αναγκών και περιστατικών θα διασφαλιστεί από την συζήτηση που έχει προηγηθεί με τον ασφαλιστή, κάτι αναγκαίο, γι’ αυτό και αυτά τα προγράμματα που θεωρούνται «βαριά» απαιτούν ανάλυση, διευκρινήσεις, ερμηνεία και σαφώς υποστήριξη κάποιον ειδικό οπότε και η φυσική παρουσία του εξειδικευμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι αναγκαία.

Η λύση αποριών και η λεπτομερής περιγραφή τι θα γίνει «εάν συμβεί αυτό» είναι απολύτως απαραίτητη για να μάθει ο υποψήφιος προς ασφάλιση τις ακριβώς αγοράζει. Έτσι μόνο θα είναι σίγουρος για το τι έχει στα χέρια του και με ποιoν τρόπο θα το χρησιμοποιήσει.

Διαβάστε επίσης:

Ασφαλιστικά πακέτα διαγνωστικών εξετάσεων: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ασφαλιστικά πακέτα: Με ποια προγράμματα μπορείτε να κάνετε εξετάσεις

Ομαδικά συμβόλαια: Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα της ομαδικής ασφάλισης υγείας