Η στήριξη των ογκολογικών ασθενών και η προάσπιση των δικαιωμάτων τους όσο νοσούν, είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αντιμετωπίζουν έντονες σωματικές, ψυχολογικές, αλλά και οικονομικές δυσκολίες. Τόσο η πρακτική όσο και η οικονομική βοήθεια είναι απαραίτητες για να καλύψουν τις ιατρικές τους ανάγκες και να μπορέσουν διαχειριστούν τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

«Η υποστηρικτική φροντίδα, μία σειρά από εξειδικευμένες παρεμβάσεις που βοηθούν στην ευεξία των ασθενών από την αρχική φάση της ασθένειας τους, έως το τελικό στάδιο, είναι η μαύρη τρύπα του υγειονομικού συστήματός μας» τονίζει στο ygeiamou.gr ο κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος, χειρουργός μαστού και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, στο site της οποίας οι ογκολογικοί ασθενείς μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, από την εργασία και την εκπαίδευση έως τυχόν φορολογικά ζητήματα που προκύπτουν αλλά και προνομιακά επιδόματα.

«Στην προσέγγιση του καρκίνου αναγνωρίζονται 7 συγκεκριμένοι τομείς με τις δικές τους ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις λύσεων: της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της διάγνωσης, της θεραπείας, της μεταθεραπευτικής παρακολούθησης, της αντιμετώπισης της υποτροπής και της υποστηρικτικής φροντίδας» αναφέρει ο κύριος Φιλόπουλος, για τον οποίο η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να συμβαδίσει με την πρόοδο που σημειώνουν σε αυτούς τους τομείς άλλα ανεπτυγμένα κράτη, εξαιτίας μιας σειράς εμποδίων (όπως η άνιση κατανομή των υγειονομικών δομών, αλλά και των ειδικευμένων στις ογκολογικές παθήσεις γιατρώνπου δεν επιτρέπουν στους ασθενείς και τους συγγενείς τους να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια και υποστήριξη το «ταξίδι του καρκίνου».

Η οικονομική και πρακτική υποστήριξη του ασθενούς

«Οι ασθενείς, αλλά και οι φροντιστές τους, συχνά αντιμετωπίζουν υψηλά ιατρικά έξοδα καθώς και απώλεια εισοδήματος λόγω ανικανότητας εργασίας» αναφέρει ο κ. Φιλόπουλος, τονίζοντας τη σημασία της οικονομικής υποστήριξης του ογκολογικού ασθενούς «για να καλύψει θεραπείες και καθημερινά έξοδα» και της πρακτικής υποστήριξης από την οικογένεια και τους φίλους, «καθώς παρέχει συναισθηματική δύναμη και βοήθεια στις καθημερινές δραστηριότητες». «Αυτή η υποστήριξη συμβάλλει σημαντικά στην ψυχική αντοχή και την ενδυνάμωση του ασθενούς»επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Η λέξη «καρκινοπαθής» θα πρέπει να εκλείψει από το λεξιλόγιό μας, σύμφωνα με τον διακεκριμένο ειδικό, μαζί με την «αδικαιολόγητη προκατάληψη για τον καρκίνο». «Οι περισσότεροι καρκίνοι έχουν μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης και πολλοί ακόμη και ίασης. Ο όρος καρκινοπαθής θα πρέπει να φύγει από το λεξιλόγιο μας, ώστε να μην υφίσταται αδικαιολόγητα διακρίσεις ο ασθενής στην ασφάλισή του, την εργασιακή καριέρα του και στις κοινωνικές δραστηριότητες του» σημειώνει.

O κύριος Φιλόπουλος επισημαίνει την ανάγκη για «συνολική υποστήριξη των ασθενών με στόχο την επιτυχή ανάρρωση και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους». Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι σημαντικό να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα υποστηρίζει τους ασθενείς, καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις είναι μεγάλες και τους στερούν τη δυνατότητα να εστιάσουν στην ανάρρωση τους.

ΝΝ Hellas, η στήριξη που έχει σημασία στις δύσκολες στιγμές

Η ύπαρξη ενός ουσιαστικού στηρίγματος τις δύσκολες στιγμές, είναι ανεκτίμητη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ψυχική και σωματική αντοχή μας δοκιμάζεται, και η παρουσία ατόμων που θα μας υποστηρίξουν, καθοδηγήσουν και προστατεύσουν γίνεται καθοριστική. Χάρη σε ένα πολύτιμο υποστηρικτικό πλαίσιο, ο ασθενής μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή του, χωρίς να αποσπάται από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτή η στήριξη παρέχει τη δύναμη, την ελπίδα και τον απαραίτητο χρόνο που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Η ΝΝ Hellas μπορεί να βρεθεί στο πλευρό μας, βάσει των όρων του εκάστοτε συμβολαίου, αλλά και χάρη σε συμπληρωματικές παροχές που αναβαθμίζουν το υπάρχον συμβόλαιο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα για τους πάσχοντες. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς μπορούν να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της δικής τους πάθησης και στην ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα, ανησυχώντας λιγότερο για τις επιπρόσθετες οικονομικές δυσκολίες.

Κύριο μέλημα της εταιρίας είναι να βρίσκεται κοντά σε όσους την επιλέγουν, ώστε κι εκείνοι με τη σειρά τους, να «έχουν καλά» τους δικούς τους ανθρώπους, να μπορούν να συνεχίζουν να φροντίζουν και να προστατεύουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Χάρη στα ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης υγείας της εταιρίας, που παρέχουν ευρεία νοσοκομειακή κάλυψη, τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας όσο και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης, και φυσικά, πρόσβαση σε σύγχρονες διαγνωστικές υπηρεσίες, η κορυφαία ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, μας προσφέρει τη βοήθεια και σιγουριά χρειαζόμαστε. Επιπλέον, με την πρόσθετη παροχή ΝΝ ExtraMed, προσφέρει άμεσα, με τη διάγνωση μιας σοβαρής πάθησης, ένα σημαντικό κεφάλαιο, καλύπτοντας έτσι, πέρα από την αποκατάσταση της υγείας μας, και τις άλλες ανάγκες, τις δικές μας αλλά και της οικογένειας μας, που συνεχίζουν να «τρέχουν» το διάστημα που μπορεί να νοσούμε ή να αναρρώνουμε.

Επειδή «το αύριο δεν μπορεί να περιμένει», η ΝΝ Hellas μας βοηθά να βαδίζουμε μπροστά, με σιγουριά. Ας την εμπιστευτούμε.