Στον… πάγο φαίνεται πως μπαίνει η συζήτηση που άνοιξε προ ολίγων ημερών για την διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών – πλην των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση φέρεται να επανέρχεται στο επίμαχο θέμα από φθινόπωρο, οπότε και θα έχει μία πιο καλή εικόνα, όσον αφορά αφενός, στην προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα και αφετέρου, στα νούμερα της πανδημίας. Όπως και να έχει, όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν – είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος – πρέπει να γνωρίζουν πως με την έκδοση του πιστοποιητικού (μέσω του www.gov.gr, επιλέγουμε «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19» και εφόσον διαβάσουμε τις οδηγίες εισερχόμαστε στην υπηρεσία, για να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και τέλος, να λάβουμε σε ηλεκτρονική μορφή ή να εκτυπώσουμε το σχετικό έγγραφο) αποκτούν ακόμη μία δικλείδα ασφαλείας, σε συνδυασμό και με την ταξιδιωτική ασφάλιση, προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.
Ειδικότερα όπως και όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστήρια συμβόλαια, η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν επηρεάζεται από τον εμβολιασμό μας, ούτε απαιτεί κάποια σχετική ενημέρωση στην ασφαλιστική μας εταιρεία κατά την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού μας. Οπότε, μπορούμε κανονικά και άφοβα να ασφαλίσουμε το ταξίδι μας, επιλέγοντας το ιδανικό για εμάς από τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης που κυκλοφορούν στην αγορά, καλύπτοντας περιπτώσεις ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη ολική ή μερική ανικανότητα, αλλά και πιο απλούς κινδύνους, όπως απώλεια αποσκευών ή ζημιά από προκαταβολές που δεν επιστρέφονται. «Εν ολίγοις, πρόκειται για την ασφάλιση που καλύπτει οποιονδήποτε ταξιδιώτη έναντι οποιασδήποτε δύσκολης κατάστασης, στην οποία μπορεί να βρεθεί στη διάρκεια του ταξιδιού του», σχολιάζουν στο ygeiamou στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, υπενθυμίζοντας πως η έναρξη ισχύος της ασφάλισης συμπίπτει με τον χρόνο αναχώρησης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας για το ταξίδι και λήγει με την επιστροφή, ενώ η ενεργοποίησή της ισχύει μετά την εξόφληση των ασφαλίστρων.
Εκτός από τα περιστατικά υγείας και την κάλυψη εξόδων για πρωτοβάθμια ή και δευτεροβάθμια περίθαλψη, οι ασφαλισμένοι μπορούν, μεταξύ άλλων, να έχουν τις εξής παροχές:
• Έκτακτη διακομιδή σε νοσοκομείο.
• Ανακουφιστική οδοντιατρική.
• Υγειονομικό επαναπατρισμό.
• Εισιτήρια έκτακτης επιστροφής.
• Κάλυψη κόστους εισιτηρίων μετάβασης και διαμονής συγγενών που επισκέπτονται τον ασθενή ταξιδιώτη.
• Κάλυψη αποσκευών σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, καθυστερημένης παράδοσης από την αεροπορική εταιρεία.
Τα όρια για έκτακτες ιατρικές και λοιπές δαπάνες ξεκινούν από τα έξι εκατ. ευρώ, ενώ για προσωπική αστική ευθύνη από τα 2,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στις εξαιρέσεις, αυτές είναι οι συνήθεις όπως σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, δηλαδή, δεν καλύπτονται οι προϋπάρχουσες του ταξιδιού καταστάσεις, εκτός εάν δηλωθούν και τις αποδεχτεί η ασφαλιστική εταιρία, χρόνιες παθήσεις, επιπλοκές εγκυμοσύνης μετά τον 4ο μήνα κύησης κ.ο.κ.. Εξαιρούνται ακόμη κάποιες αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες κρίνονται ως επικίνδυνες.
Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιωτική Ασφάλιση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην εποχή της Covid-19
Ταξιδιωτική ασφάλεια και άμεση ιατρική βοήθεια: Τι πρέπει να ξέρουμε