Ομιλητές

Γιάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 01.06.1963. Κατάγεται από τη Νάξο και την Αμοργό των Κυκλάδων.

Παντρεμένος με τη Δικηγόρο Θεοδώρα Βαγενά, έχει ένα γιο και μια κόρη.

Εισήχθη με υποτροφία και απεφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αρχικά εργάσθηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν στο Υπουργείο Οικονομικών. Μιλά Αγγλικά.

Εξελέγη για πρώτη φορά, πρώτος σε ψήφους, Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007.

Εξελέγη Βουλευτής Κυκλάδων στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Επανεξελέγη πρώτος σε ψήφους απ’ όλους τους συνδυασμούς Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές του Μαϊου 2012.

Διετέλεσε Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ. (14/12/2009 – 8/1/2011).

Διετέλεσε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. (10/1/2011-11/4/2012).

Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (21/06/2012-27/01/2015).

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. (Φεβρουάριος 2015-Νοέμβριος 2016).

Διετέλεσε Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. (Νοέμβριος 2016-Ιούνιος 2019).

Ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Από τις 8 Ιουλίου 2019 είναι Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015.

Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου.

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1974 από δύο υπέροχους γονείς, τον Παναγιώτη και τη Μαρία Κικίλια. Ήταν οι πρώτοι που του δίδαξαν ότι στη ζωή θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους και καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για να επιτύχουμε.

Απόφοιτος του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μπασκετμπολίστας στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές Ομάδες, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπεδικός είναι σε λίγες γραμμές η μαθητική, αθλητική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική του διαδρομή έως σήμερα.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά απορρέει από μία προσωπική ανάγκη να συμβάλλει με πίστη, επιμονή και σοβαρότητα σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για όλους εμάς, αλλά και για τις νέες γενιές. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, οφείλουμε όλοι μας να έχουμε ενεργό ρόλο στα κοινά του τόπου μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε. Έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι στο συνάνθρωπό μας, απέναντι στην ίδια μας τη χώρα.

Αλλαγές γίνονται μόνο με πρωτοβουλίες και υπεύθυνη στάση.

Το 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και στη συνέχεια αναλαμβάνει Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Το 2010 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τίθεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και από τις 10 Ιουνίου 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, επανεκλέγεται βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016, διετέλεσε Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ορίζεται εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 2017 αναλαμβάνει καθήκοντα Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Υγείας.

Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA). Πτυχιούχος Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Έχει εργαστεί, ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας), και του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε:

Υπεύθυνος Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ, από το 1999 ως το 2004

Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και

Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009.

Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Αύγουστο 2014.

Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας από τον Αύγουστο 2014 μέχρι το Φεβρουάριο 2015.

Σύμβουλος πολιτικής και διοίκησης υπηρεσιών υγείας μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Φαρμακευτικό Φόρουμ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Dr. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963.
• Αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (1981).
• Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1987).
• Πλαστικός Χειρουργός ειδικευμένος στην Αγγλία (1991-1996).
• Διδάκτωρ του ΑΠΘ (2000).
• Aσκεί ιδιωτικά τη Πλαστική Χειρουργική από το 1996.
• Έχει έντονη επιστημονική δραστηριότητα, μέλος Επιστημονικών Εταιριών.
• Πρόεδρος του 11ου Συνεδρίου Πλαστικής & Επανορθωτικής,
• Τέως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας,
• Τέως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη από 2011-2018
• Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από 2019
• Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Γιώργος Καλαμίτσης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας «Προμηθέας»

Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής με πολυετή εμπειρία στον χώρο των Μ.Κ.Ο που έχουν ως επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τόσο σε θέματα δημόσιας υγείας αλλά και εξαρτήσεων, με προσήλωση πάντα στον άνθρωπο. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου «Προμηθέας» από το 2012 και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, του Υπουργείου Υγείας από το 2017. Επίσης είναι μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης και υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου δράσης για την εκρίζωση της ιογενούς ηπατίτιδας C στην Ελλάδα.

Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD Ελλάδας

 

Ο Αντώνης Καρόκης είναι Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της MSD Ελλάδας από το 2011 και διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στον φαρμακευτικό και υγειονομικό κλάδο, ενώ έχει επίσης πλούσιο ερευνητικό έργο.

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει εργαστεί σε θέσεις υψηλής ευθύνης στους τομείς των Governmental, Corporate, Public Affairs και Health Economics σε μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, όπως οι Amgen Hellas,Wyeth Hellas, Astra Zeneca SA.

Έχει διδάξει την ενότητα των Οικονομικών της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για επτά συνεχή χρόνια και έχει υπάρξει σύμβουλος στα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας σχετικά με θέματα δημόσιων προμηθειών Υγείας και υγειονομικών μεταρρυθμίσεων.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει πλήθος δημοσιεύσεων γύρω από τα θέματα Οικονομικών και Πολιτικών της Υγείας.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, καθώς και πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Health Planning and Financing από το London School of Economics and Political Science.

Θεανώ Καρποδίνη, Αντιπρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδότηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Διαθέτει εμπειρία διοίκησης δεκαεφτά ετών, τόσο στον ιδιωτικό τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων, όσο και στη δημόσια διοίκηση τα τελευταία δέκα χρόνια ως ειδική σύμβουλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, έχει ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό έλεγχο ΑΕ, ισολογισμών-απολογισμών φορέων του Δημοσίου, ενώ είχε την ευθύνη του Προγράμματος Εξόφλησης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών Φορέων Γενικής Κυβέρνησης 2012-2014 ως ειδικός σύμβουλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΥΓΕΙΑ Α.Ε.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως οικονομικός διευθυντής στον ιδιωτικό τομέα. Έχει πολυετή εμπειρία στον κλάδο υγείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Διετέλεσε διοικητής του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου και του «Ευαγγελισμού» – το μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας- την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και είναι ο μοναδικός επικεφαλής στην ιστορία του νοσοκομείου που οικειοθελώς παραιτήθηκε για να μετακινηθεί στον ιδιωτικό κλάδο υγείας το 2005, σε θέση Γενικού Διευθυντή στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για τρία χρόνια.

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ήρθε στις αρχές του 2008 ως Γενικός Διευθυντής και τα τελευταία χρόνια ανέλαβε καθήκοντα CEO Ομίλου.

Γιώργος Κουτρουμάνης, Γραμματέας Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης γεννήθηκε το 1955 στο Νεοχώρι Καλαβρύτων. Το 1973, εγκαθίσταται στην Αθήνα και συνεχίζει τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενος παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα.

Από το 1984 εργάζεται στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σωτηροπούλου και έχουν έναν γιο.

Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής» (Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς) για έξι συνεχείς θητείες.

Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Μέλος του «Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».
Ιδρυτικό Μέλος της «Unicef Ελλάδος».

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης συνδύασε την συνδικαλιστική του δράση με την συστηματική μελέτη της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς του Ασφαλιστικού στην Χώρα μας. Έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει αντίστοιχα σε πολλές ημερίδες που ανέδειξαν προβλήματα για το μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού και έχει διατυπώσει επανειλημμένα συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Ενεργό Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1976.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής «Κοινωνικής Πολιτικής» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την περίοδο 1991-1995.

Διετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Χώρου Δουλειάς των Ασφαλιστικών Ταμείων και Μέλος της Τομεακής Επιτροπής «Θεσμών και Πολιτισμού».
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2005.

Γραμματέας του Τομέα «Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» από το 2008.
Μέλος της «Επιτροπής Προγράμματος» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2006 και από τους βασικούς συντάκτες του στα θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα «ΡευΜΑζήν»

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε μετά από 28 χρόνια εργασίας στο τμήμα εξωτερικού Εμπορίου. Το 2003 έχοντας αρκετή εμπειρία από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως ασθενής με ρευματοειδή αρθρίτιδα από πολύ νεαρή ηλικία, σε συνεργασία με άλλους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα ίδρυσαν τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης όπου και εκλέγεται για πέντε συνεχείς θητείες Πρόεδρος.

Συμμετέχει ενεργά στο χώρο των οργανώσεων ασθενών με ρευματικά νοσήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εμπλουτίζοντας την εμπειρία της με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια τις περισσότερες φορές ως ομιλήτρια. Παράλληλα, έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τη σοβαρότητα των ρευματικών νοσημάτων, τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς περίθαλψης και πρόσβασης των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες καθώς και στην ενιαία έκφραση των ρευματοπαθών και των χρονίως πασχόντων στην Ελλάδα. Έτσι από τον Δεκέμβριο του 2017 έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασθενών, Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα «Ρευμαζήν».

Τον Νοέμβριο του 2019 αποφοίτησε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ασθενών EUPATI (European Patients’ Academy on Therapeutic Innovation) μετά από 14μηνη πολύ απαιτητική εκπαίδευση.
Η οκταετής προσπάθεια για την ίδρυση μιας ενιαίας φωνής όλων των χρονίως πασχόντων είχε σαν αποτέλεσμα την ίδρυση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος στην οποία συμμετέχουν 40 οργανώσεις απ’ όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες στην οποία έχει την τιμή να εκλεγεί Πρόεδρος.

Φλώρα Μπακοπούλου, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (HTA), Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ

Η κ. Φλώρα Μπακοπούλου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής και διδάκτωρ της Βιοφαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετεκπαιδεύτηκε στην Εφηβική Ιατρική και στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία & Ενδοκρινολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει θέση Επίκουρης Καθηγήτριας Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του τριτοβάθμιου Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το Ειδικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής φιλοξενεί από το 2010 την Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.

Η κ. Μπακοπούλου έχει συμμετάσχει με 141 ανακοινώσεις και 84 διαλέξεις σε πολυάριθμα συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις. Έχει συγγράψει 3 ξενόγλωσσα και 8 Ελληνικά κεφάλαια βιβλίων, έχει συμμετάσχει στην έκδοση 3 βιβλίων και στη συγγραφή 56 ξενόγλωσσων πρωτότυπων πλήρων επιστημονικών δημοσιευμένων εργασιών (h-index 12, 610 citations).

Είναι Ακαδημαϊκή υπεύθυνη του εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο «Εφηβική Ιατρική: Ψυχοσωματική και Γνωστική Ανάπτυξη, Αναπαραγωγική Υγεία, Διατροφή, Άθληση και Στρες των Εφήβων». Είναι μέλος της επιτροπής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (On-line Learning Committee) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (European Society for Paediatric Endocrinology, ESPE).

Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Ιατρική Εδικότητα της Παιδιατρικής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κε.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας καθώς και μέλος του Τομέα Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Έχει οργανώσει 5 Πανελλήνια Συνέδρια για την Εφηβική Υγεία και Ιατρική και επιστημονικές ημερίδες. Η κ. Μπακοπούλου διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής και της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εποπτεύει διπλωματικές ερευνητικές εργασίες και διδακτορικές διατριβές και έχει συμμετάσχει σε 7 ερευνητικά προγράμματα. Το 2013 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνη σε ερευνητικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (MIS 371406), το οποίο συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Καλών Πρακτικών Έργων ΕΣΠΑ 2007-2013. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PRINCE – Preparedness Response for CBRNE INCidEnts (κωδικός 815362) στα πλαίσια του Horizon 2020.

Κώστας Μπαργιώτας, Ορθοπαιδικός, Γραμματέας Τομέα Υγείας ΚΙΝΑΛ

Εκλέχθηκε βουλευτής για πρώτη φορά, με το Ποτάμι στις Εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Βουλευτής και υπεύθυνος υγείας του ΚΙΝΑΛ μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Γραμματέας, σήμερα, του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννήθηκε το 1965 . Απόφοιτος του ΑΠΘ το 1989. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol & Bedford) και στο ΚΑΤ. Το 2005 -2006 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Pittsburgh των ΗΠΑ.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πλούσιο κλινικό και επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση. Ειδικεύτηκε στον τομέα της χειρουργικής αντιμετώπισης της οστεοαρθρίτιδας των μεγάλων αρθρώσεων εφαρμόζοντας πρωτοποριακές χειρουργικές μεθόδους ελάχιστης επεμβατικότητας.

Την περίοδο 2000-2015  εργάστηκε στην Ορθοπαιδική  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Λάρισας ως Επιμελητής του ΕΣΥ. Διετέλεσε  πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Από τη λήξη της Βουλευτικής θητείας ασκεί χρέη Διευθυντή στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, Παθολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής, Western Europe Cluster Chief Scientific Officer Novartis

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στην Εσωτερική Παθολογία και διδακτορική διατριβή στην Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού συστήματος, με μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικών της Υγείας στο Stockholm School of Economics, δίπλωμα European Market Access από το University Claude Bernard Lyon 1 και με εκτεταμένη εμπειρία στην κλινική έρευνα (PhI-IV) σε περισσότερα από 200 προγράμματα.

Έχει μακρά θητεία ως Ιατρικός και Επιστημονικός Διευθυντής στην Φαρμακευτική Βιομηχανία (ΜSD, Abbott, Sanofi) για την Ελλάδα ,την Κύπρο και την Ευρώπη. Σήμερα κατέχει την Θέση του Chief Scientific Officer για την Novartis στην Ελλάδα.

Παράλληλα έχει διαρκή επιστημονική και θεσμική δραστηριότητα με συντονιστικό ρόλο σε επιτροπές ΣΦΕΕ, ως αντιπρόεδρος της ΕΛΕΦΙ, ως μέλος Επιστημονικών εταιρειών, ομάδων εργασίας ΕΜΑ και υπεύθυνη προγράμματος Pharmaceutical Medicine Deree.

Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα Ιατρικών Σχολών σε θέματα δεοντολογίας και μεθοδολογίας στην κλινική έρευνα, φαρμακευτικής και ιατρικής νομοθεσίας καθώς και αρχών χρήσης φαρμάκων.

Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης – Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος είναι Καθηγητής της ασφαλιστικής επιστήμης στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει εργαστεί ως Διευθύνων Σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93), Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής (1993-99), και Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004). Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96) και Πρόεδρος της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004).

Είναι συγγραφέας των εξής βιβλίων : Public Pensions, Capital Formation and Economic Growth (USA: Westview Press, 1982), Accident Costs and Compensation Systems (Athens :Forum, 1986), Κοινωνική Ασφάλιση στην Ελλάδα (Αθήνα : Forum, 1996), Εισαγωγή στην Ασφάλιση (Αθήνα : Forum, 1998), Έσοδα Επενδύσεων και Τιμολογιακή Πολιτική Ασφαλιστικών Εταιριών (Αθήνα: Forum, 2002), Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας (Αθήνα : Εκδόσεις Σταμούλη, 2005), Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση με Συναίνεση και Διαφάνεια (Εκδόσεις Παπαζήση, 2008), Διοικητική Κινδύνων και Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων (Εκδόσεις Σταμούλη, 2010), Ιδιωτική Ασφάλιση και Διαχείριση Κινδύνων (Εκδόσεις Παπαζήση, 2014), Μεθοδολογία Διαχείρισης Κινδύνων Επιχειρήσεων (Εκδόσεις Παπαζήση, 2016), Στρατηγικό Μάνατζμεντ Ασφαλιστικών Εταιρειών (Εκδόσεις Παπαζήση, 2018), ΥΓΕΙΑ: Αναδόμηση και Ανασχεδιασμός Λειτουργίας, (ΚΕΦΙΜ, Αθήνα 2019).

Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου βρίσκεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Novo Nordisk Ελλάς, τα τελευταία 13 χρόνια.

Άρχισε την σταδιοδρομία του στο χώρο του φαρμάκου το 1990, σαν επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρεία Wyeth, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Λίγους μήνες αργότερα μετακινήθηκε στην Schering AG Berlin, που σήμερα έχει απορροφηθεί από την εταιρεία Bayer. Εκεί είχε διάφορες αρμοδιότητες ως επιστημονικός συνεργάτης αρχικά, και ως υπεύθυνος κανονιστικών υποθέσεων και υπεύθυνος προϊόντων αργότερα, γεγονός που τον οδήγησε να μεταφέρει την έδρα του στην Αθήνα.

Στο δυναμικό της Novo Nordisk Ελλάς εντάχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης, αφού μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο 6 χρόνια αργότερα επανήλθε στην Αθήνα αφού μετακινήθηκε στο τμήμα marketing του διαβήτη. Εργάζεται πλέον για περισσότερα από 24 συναπτά έτη στη Novo Nordisk.

Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΦΕΕ στις δυο τελευταίες τριετίες.

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει το Young Manager’s Program στο INSEAD, ενώ μιλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα.

Μάκης Παπαταξιάρχης, Πρόεδρος Pharma Innovation Forum, Πρόεδρος Φαρμακευτικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Ο Μάκης Παπαταξιάρχης διαθέτει 25ετή εμπειρία στις επιστήμες και στο Management Υγείας στο Φαρμακευτικό κλάδο. Ξεκινώντας τη διαδρομή του στη Νοvartis, εντάχθηκε στο δυναμικό της Janssen-Cilag Ελλάδος το 2000, όπου ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης όπως του Business Unit Director, και του Marketing & Sales Director. Το 2010 μετακινήθηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Janssen Ρουμανίας, όπου παράλληλα διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ARPIM). Από το 2013 κατείχε τη θέση του Εθνικού Διευθυντή, Systems of Care, στη Janssen Pharmaceuticals Inc. στις ΗΠΑ.

Ο κ. Παπαταξιάρχης από το 2016 έως το τέλος του 2019, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen του ομίλου Johnson & Johnson, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Επίσης από το 2017 είναι ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Greece (PIF) και παράλληλα από το 2016 είναι ο Chairman στο Pharma Committee του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AMCHAM).

Κατέχει πτυχίο Φαρμακευτικής, Μεταπτυχιακές σπουδές στις Φαρμακευτικές και Οικονομικές Επιστήμες, καθώς επίσης και στο Marketing Management και στη Διαχείριση Πολιτικών Υγείας.

Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων Ομίλου ΕΛΠΕΝ

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη διεύθυνση επιστημονικής ενημέρωσης της φαρμακευτικής βιομηχανίας ELPEN και έχοντας θητεύσει σχεδόν σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, έχει σήμερα τη θέση του Υπευθύνου Εταιρικών Υποθέσεων του ομίλου.

Τα τελευταία χρόνια είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ.

Χριστόφορος Σαρδελής, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής από το 2016 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Εντάχθηκε στην εταιρεία ως ανεξάρτητο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2010 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, όπου και δίδασκε ως Λέκτορας για μία δεκαετία. Κατά τα Ακαδημαϊκά έτη 1980-1981 και 1981-1982 διετέλεσε επίσης Διευθυντής Σπουδών. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας (Riksbanken), αρχικά ως επικεφαλής του τμήματος μελετών και μετέπειτα ως ειδικός σύμβουλος νομισματικής πολιτικής.

Μεταξύ 1992 και 1994 υπηρέτησε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα νομισματικής ενοποίησης. Παράλληλα εκπροσωπούσε την κεντρική τράπεζα της Σουηδίας σε διεθνείς επιτροπές υψηλής πολιτικής, όπως η Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ και η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ.Τα τελευταία χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις σε διάφορες επενδυτικές τράπεζες (Handelsbanken, Bank of America και Banca IMI). Μεταξύ 1999 και 2004 ήταν Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστικής

O Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Eurolife ERB Ασφαλιστικής.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, μέλος του Advisory Board της Α.Μ. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A και μέλος του Executive Board for Europe, Middle East and Africa του Wharton School, University of Pennsylvania. Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Wharton Club of Greece , Πρόεδρος του Hellenic Advisory Board του South East European Studies at Oxford (SEESOX) , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Grivalia Hospitality S.A. .

Μεταξύ άλλων Διοικητικών Συμβουλίων, έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της S&B Industrial Minerals Holdings S.A.R.L. ,της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ).

Ο κ. Σαρρηγεωργίου είναι πτυχιούχος MBA Finance του Wharton School of the University of Pennsylvania και κάτοχος MSc και BSc Πολιτικού Μηχανικού του Columbia University.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος), του οποίου διετέλεσε και Αναπληρωτής Πρύτανη, με αρμοδιότητες την Κοινωνική και Περιφερειακή Ανάπτυξη (2016-2017).

Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής στο LSE Enterprise – Ομάδα Έρευνας Τεχνολογιών Υγείας.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002-2004), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002-2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ (2007-2010).

Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.
Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to Quality Healthcare – Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute – Rome).

Έχει ευρεία ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την επιστημονική ευθύνη περισσότερων από 40 ερευνητικών προγραμμάτων. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 28 βιβλία και περισσότερα από 300 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 400 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών, ενώ έχει διατελέσει Associate Editor στο “Health Expectations” (Wiley) και είναι Associate Editor στο “BMC Public Health” (BioMed Central).

Δρ. Αγγελική Σπαθάρου, Partner, Healthcare Systems – McKinsey & Company

Η Δρ. Αγγελική Σπαθάρου είναι Partner στη διεθνή συμβουλευτική επιχειρήσεων McKinsey & Company στο Λονδίνο και μέλος της διοικητικής ομάδας της εταιρείας για την Ευρώπη σε θέματα υπηρεσιών υγείας. Συμβουλεύει νοσοκομειακούς οργανισμούς, εθνικά συστήματα υγείας και επιχειρήσεις καινοτομίας στην Ευρώπη σε θέματα νοσοκομειακής διαχείρισης, value-based care, digital health και advanced analytics.

Εχει τελέσει επικεφαλής των υπηρεσιών advanced analytics της McKinsey για χρόνιες παθήσεις (2013-17), ετέλεσε επικεφαλής των Υπηρεσιών Συστημάτων Υγείας για τη Λατινική Αμερική, και συνεργάστηκε στις ΗΠΑ με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κρατικά συστήματα Medicaid, σε θέματα στρατηγικής, ποιότητας, παραγωγικότητας και digital health. Ανέπτυξε το 2011 τη στρατηγική ‘Ελλάδα 2021 – 10 Χρόνια Μπροστά’ για την εθνική αναπτυξιακή πολιτική γενοσήμων, τον ιαματικο τουρισμό και τις υπηρεσίες για ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Η Δρ. Σπαθάρου είναι κάτοχος M.Phil. (διάκριση) και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, με υποτροφίες του Ιδρύματος Ωνάση και του Cambridge European Trust. Είναι μέλος του Audit and Risk Committee, London School of Economics (LSE), μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς οργανισμού Action on Addiction, τέως Πρόεδρος του ΔΣ του κοινωφελούς οργανισμού Kids’ City, και μέλος του Advisory Board του Healthcare Business International. Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά, και έχει επίσης σπουδάσει γαλλικά, γερμανικά και ρώσσικα.

Εχει διατελέσει ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια σε θέματα υγείας και καινοτομίας με τους Economist Intelligence Unit, Financial Times, Harvard University Rockefeller Center, UN Women, κ.ά., καθώς και σε συνέδρια των εθνικών οργανισμών νοσοκομείων στην Αγγλία, Ισπανία και Πορτογαλία, και έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα σε θέματα υγείας, όπως: McKinsey Global Institute (MGI): Overcoming Obesity, an initial economic analysis (2014), και σε συνεργασία με το European Institute of Innovation and Technology (EIT) της ΕΕ, Transforming healthcare through Artificial Intelligence (03/2020).

Γιώργος Ι. Στάθης, MSc ΔΥΥ-ΕΣΥ, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ)

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ). Υπηρέτησε ως Διοικητής και Διευθυντής σε 7 κρατικά νοσοκομεία.

Ιδρυτής του επιστημονικού περιοδικού «Επιθεώρηση ΥΓΕΙΑΣ», διοργανωτής πλήθους πανελλήνιων συνεδρίων με θέμα τις πολιτικές υγείας και τη διοίκηση νοσοκομείων, συγγραφέας βιβλίων και άρθρων για το νοσοκομειακό management και πρώην εκπαιδευτής υγειονομικού προσωπικού στο ΕΚΔΔ/ΙΔΕ και στην ΕΣΔΥ για θέματα ηγεσίας και διοίκησης.

Ο Γ. Στάθης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικές/Κοινωνικές επιστήμες, είναι ο ιδρυτικός Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) και συγγραφέας του επίσημου βιβλίου (ΟΕΔΒ) της Γ΄ Λυκείου για το μάθημα της «Ελληνικής Οικονομίας».

Κωνσταντίνος Συρίγος, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, Διευθυντής Γ’ Παθολογίας Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης το 1982 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Ογκολογία στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith, Royal Postgraduate Medical School στο Λονδίνο. Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1995 και ακολούθως τους Μεταδιδακτορικούς τίτλους Master of Philosophy και Philosophy Doctorate από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, University of London, το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Εργάστηκε ως Επιμελητής της Ογκολογικής Κλινικής των Νοσοκομείων Hammersmith και St Bartholomew’s στο Λονδίνο. Το 2002 διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία». Από το 2006 είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Θωρακικής Ογκολογίας (Visiting Professor of Thoracic Oncology), στο Yale School of Medicine, Yale University, με εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα και από το 2012 είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Παθολογίας (Adjunct Professor of Medicine), στο Pittsburgh School of Medicine, USA. Πρόσφατα (2014) το Πανεπιστήμιο Αθηνών του ανέθεσε τη Διεύθυνση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος είναι μέλος σε πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Society of Clinical Oncology (ASCO), American Association of Cancer Research (AACR) (κατόπιν προσκλήσεως), American College of Chest Physicians (ACCP), International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), European Society of Medical Oncology (ESMO) και της European Respiratory Society (ERS). Είναι Σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών (Reviewer) 84 διεθνών ιατρικών περιοδικών και Μέλος Διαρκούς Συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board) 18 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι Συντάκτης 9 Διεθνών Ιατρικών Τόμων και συγγραφέας σε πάνω από 360 διεθνείς δημοσιεύσεις με πάνω από 6000 βιβλιογραφικές αναφορές. Επιπλέον είναι μέλος της ΕSMO Translational Research Group καθώς και Member of the Board of Directors της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας MASCC (Multidisciplinary Association of Supportive Care in Cancer).

Αντώνης Φιλιππίδης, Πρόεδρος & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions

Ως εγκέφαλος στρατηγικής όσον αφορά την ανάπτυξη επιχειρησιακών σχεδίων και μοντέλων στον τομέα υγείας αλλά και ως διευθύνων σύμβουλος των εταιριών ERC GRUP Mühendislik Danışmanlık ve Ar-Ge Hizmetleri A.Ş. και DATASEL Bilgi Sistemleri A.S., ο κ. Φιλιππίδης συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σχεδίων και μοντέλων ολοκληρωμένων εθνικών συστημάτων υγείας όπως και ολοκληρωμένων, εξειδικευμένων λύσεων για τον τομέα πληροφορικής υγείας για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υγείας.

Ο κ. Φιλιππίδης συνεργάζεται στενά με υπευθύνους υπουργείων υγείας, με εξειδικευμένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όπως όπως και με διάφορους άλλους εταίρους κλειδιά εθνικού και διεθνούς επιπέδου στις διαφορετικές χώρες όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά πετυχαίνοντας έτσι την συμμετοχή των εταιριών ERC GRUP Mühendislik Danışmanlık ve Ar-Ge Hizmetleri A.Ş. και DATASEL Bilgi Sistemleri A.S. στον διεθνή χώρο εστιάζοντας κυρίως στην Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

Κεκτημένα στα πλαίσια της απασχόλησης του είναι μεταξύ άλλων:

– Η πρώτη υλοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας (USBS) της Τουρκίας

– Η πρώτη υλοποίηση του εθνικού συστήματος ραντεβού υπηρεσιών υγείας (MHRS) της Τουρκίας

– Η υλοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας της Παλαιστίνης συμπεριλαμβάνοντας εκτός της Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ

– Η υλοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας της Δημοκρατίας του Κοσόβου

– Η υλοποίηση του εθνικού συστήματος CaseMix / AviCenna Vaka Karması Bilgi Sistemi (VKBS) βάση του οποίου υπολογίστηκε το κόστος υπηρεσιών της δευτεροβάθμιας υγείας σχετικά με πράξεις ανάλογες των εθνικοποιημένων πακέτων DRG

– Η υλοποίηση του πρώτου εθνικού συστήματος Τηλεϊατρικής το οποίο προσφέρθηκε σε χρόνιους ασθενείς χρονίως πάσχοντες από διαβήτη, πίεση και παχυσαρκία ως υπηρεσία (SAAS)

– Συμμετοχή στο παγκοσμίως μεγαλύτερο έργο (ProEmpower) διαχείρισης και παρακολούθησης ασθενών με χρόνια πάθηση διαβήτη. (PCP, στα πλαίσια Horizon 2020) όπου συμμετέχουν τα υπουργεία υγείας της Τουρκίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Ο κ. Φιλιππίδης σπούδασε Industrial Engineering με εστίαση των σπουδών στα οικονομικά και πληροφορική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Καρλσρούης (ΚΙΤ, Karlsruhe Institute of Technology).

Πριν την ενασχόληση του στις εταιρίες ERC GRUP Mühendislik Danışmanlık ve Ar-Ge Hizmetleri A.Ş. και DATASEL Bilgi Sistemleri A.S. ο κ. Φιλιππίδης κατείχε διοικητικές θέσεις σε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες του κλάδου της πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Ως ενεργό μέλος της χώρου πληροφορικής όπως και του χώρου πληροφορικής υγείας στην Τουρκία αλλά και ως μέλος του HL7 τμήματος της Τουρκίας, ο κ. Φιλιππίδης δραστηριοποιείται ενεργά στην προώθηση και μεταφορά τουρκικής τεχνογνωσίας στον τομέα πληροφορικής υγείας στον διεθνή χώρο.

Δημήτρης Φιλίππου, Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Πρόεδρος Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων

Ο  Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.  Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1995. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Έλαβε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής το 2006. Εχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα στην Ελλάδα, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία κα Διετέλεσε Διευθυντής στο Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα, και της Κλινικής «Νέο Αθήναιο – Ευρωθεραπεία».

Έχει διδάξει σε διάφορες σχολές του ΕΚΠΑ και από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διδάσκοντας τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Πρόσφατα επιλέχθηκε και διορίστηκε Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Παρουσιάζει σημαντικότατο επιστημονικό έργο, πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, μετάφραση πολλών ιατρικών βιβλίων, και συγγραφή βιβλίων για ιατρούς αλλά και το ευρύ κοινό.

Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY

Ο Σπύρος Φιλιώτης διαθέτει πολυετή εμπειρία στην φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς έχει διατελέσει στέλεχος σε σημαντικές θέσεις ευθύνης. Είναι Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντή της Φαρμασέρβ – Λίλλυ ΑΕΒΕ και μέλος τους διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και της PhRMA Innovation Forum (PIF).

Ξεκίνησε την καριέρα του, στη φαρμακευτική αγορά, το 1997 στην Eli Lilly and Company στην Ινδιανάπολη των Η.Π.Α την οποία και συνέχισε στην Lilly Ισπανίας. Μετά την ολοκλήρωση της Στρατιωτικής του θητείας εντάχθηκε το 2001 στην Φαρμασέρβ – Λίλλυ ως Επιστημονικός Συνεργάτης. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Διαχείρισης Τομέων καθώς και Διευθυντής Εταιρικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το 2008 επέστρεψε στην Ινδιανάπολη συμμετέχοντας στην ομάδα του διαβήτη στην Lilly. Λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Lilly Denmark. Από το Ιανουάριο του 2010 κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή της Φαρμασέρβ – Λίλλυ ΑΕΒΕ.

Στην πολυετή καριέρα του έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Αξιολόγησης και Διαπραγμάτευσης Τεχνολογιών Υγείας του Ελληνικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) καθώς επίσης Ταμίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (PIF) και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης του υπουργείου υγείας.

Αντώνης Φουστέρης, Corporate Affairs Lead Pfizer Hellas

Ο Αντώνης Φουστέρης είναι επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων στη Pfizer Hellas. Στα πλαίσια του ρόλου του είναι υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Υγείας και την ενίσχυση της εταιρικής εικόνας της εταιρίας.

Έχει 22 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης και αλληλοεπιδρώντας με διαφορετικούς εταίρους στην αγορά του φαρμάκου. Ξεκίνησε την καριέρα του στις πωλήσεις στην Parke & Davis το 1997. Το 2004 ανέλαβε το ρόλο του Product Manager Hospital Anti-infectives στη Pfizer Hellas και το 2006 το ρόλο του Scientific Relations Manager. Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Communication Manager και στη συνέχεια του Senior Public Affairs Manager έχοντας στην ευθύνη του και την αλληλεπίδραση με τους Συλλόγους Ασθενών. Από το Φεβρουάριο του 2018 ως σήμερα κατέχει το ρόλο του Corporate Affairs Lead στη Pfizer Hellas.

Ο κ. Φουστέρης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στους Θεσμούς και Πολιτικές Υγείας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και προπτυχιακού στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.