ΟΜΙΛΗΤΕΣ (2023)

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.
Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.
Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.
Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.


Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.
Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού από το 1999 ως το 2003. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Το 2008, στο 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος και επανεξελέγη στο 6ο Συνέδριο, τον Ιούνιο του 2010. Εξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο του 2013, και επανεξελέγη στο 2ο Συνέδριο, τον Οκτώβριο του 2016.
Από τον Δεκέμβριο του 2012 ως τον Δεκέμβριο του 2015 διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), της οποίας ηγήθηκε στις ευρωεκλογές του 2013 ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών και αναλαμβάνει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιούλιο του 2012 ως τον Δεκέμβριο του 2014 διατέλεσε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου. Στις 26 Ιανουαρίου 2015 ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αξίωμα το οποίο ανέλαβε εκ νέου στις 21 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.


Γεώργιος Αβραμίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ

Ο Γεώργιος Αβραμίδης είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του Νομού Αττικής, Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας με ειδικότητα στη Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Με προϋπηρεσία 24 ετών ως Νοσηλευτής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Εκδότης του Περιοδικού της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ «Νοσηλευτικά Δρώμενα» και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Εφημερίδας της ΕΝΕ «Ο Ρυθμός της Υγείας».


Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ο Απόστολος Βαλτάς έχει καταγωγή από την Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και γνώστης της αγγλικής γλώσσας.
Έχει ενεργή συμμετοχή στα φαρμακευτικά δρώμενα από το 1995, από όταν και εξελέγη Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.
Έκτοτε έχει έντονη παρουσία στον Φαρμακευτικό Κλάδο καθώς έχει διατελέσει:
• Μέλος ΔΣ του ΠΦΣ από τον Οκτώβριο του 2005
• Ταμίας του ΠΦΣ για το χρονικό διάστημα 2005 -2008
• Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ από το 2009 μέχρι το 2018
• Πρόεδρος του ΠΦΣ από το 2018 έως και σήμερα
Από τον Μάρτιο του 2021 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.
Έχει έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση καθώς υπήρξε:
• Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των Εξαρτήσεων Ν. Λέσβου « ΠΝΟH» στις καίριες θέσεις:
• Του Προέδρου από το 2005 έως το 2009
• Του Αντιπροέδρου τα έτη 2011 και 2012
• Του Γραμματέα για τα έτη 1999 έως 2005 & 2009-2011
• Του Μέλους του ΔΣ από το 2012 έως το 2013
• Μέλος του Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος του Νομού Λέσβου.
Από το 2015 είναι από τα πρωτοστατούντα μέλη στην Επιτροπή των Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων της Λέσβου, έργο της οποία είναι η εξομάλυνση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί, όπως οι μεταναστευτικές ροές.


Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας 

Η Ιατρός Μίνα Γκάγκα (MD, PhD) σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ειδικεύθηκε στην Πνευμονολογία στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Αλλεργιολογία και Κλινική Ανοσολογία στο Imperial College και στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου.
Υπήρξε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής και του Κέντρου Άσθματος στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», όπως επίσης και Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, τόσο με κλινικό όσο και με εκπαιδευτικό ρόλο.
Επιπλέον, έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (ΕΣΔΠ) και Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Συμμετείχε δε ενεργά ως κύριος ερευνητής σε πολλαπλές κλινικές δοκιμές, ενώ είναι και μέλος των ομάδων για την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για το άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα, τομείς στους οποίους έχει πλήθος δημοσιεύσεων.
Στις 31 Αυγούστου 2021 ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.


Νίκος Δέδες, Πρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Ο Νίκος Δέδες είναι Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας. Επίσης, είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κλινικών Δοκιμών για τον HIV και της ομάδας εκπόνησης των κατευθυντήριων οδηγιών για την HIV λοίμωξη του European AIDS Clinical Society. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης-ομπρέλα για το AIDS «European AIDS Treatment Group», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Medicines Agency και μέλος της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον HIV στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου INTERAMERICAN

Ο Γιάννης Καντώρος είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN.
Διατελεί πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου (ΗeDA), πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Έχει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στον Όμιλο INTERAMERICAN, κατέχοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης, ενώ εργάστηκε και σε άλλους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους.
Είναι πτυχιούχος ΜΒΑ του Cardiff Business School και κάτοχος BSc της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Μιχάλης Κατρίνης, Βουλευτής, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιους, τον Γιάννη και τον Βασίλη.
Τελείωσε τις μαθητικές του σπουδές στα σχολεία του Πελοπίου, ενώ ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με «άριστα», λαμβάνοντας βραβείο του Ιδρύματος «Ι. Λάτση».
Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε σε ιδιωτικό οδοντιατρείο.
Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος), καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλάει αγγλικά.
Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει προβεί σε ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετέχοντας σε δύο ερευνητικά προγράμματα υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκε επίσης ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό οδοντιατρείο και στο ΚΥ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Στη διάρκεια αυτής της Κοινοβουλευτικής Περιόδου διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους. Υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Επίσης, διετέλεσε εισηγητής του ΚΤΕ Εξωτερικών.
Παράλληλα, ορίζεται μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναλαμβάνει επικεφαλής-για την Ελλάδα-της εκστρατείας «1 στα 5» εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.
Τον Ιούλιο του 2019 εκλέγεται Βουλευτής στο Νομό Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής με 6.738 ψήφους και ορίζεται μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της διαδικασίας συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP).


Χρήστος Λιονής, Ομότιμος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Χρήστος Λιονής υπηρέτησε ως Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1994 μέχρι τον Αύγουστο του 2022. Τον Ιανουάριο του 2023 έλαβε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από τη θέση του Επισκέπτη Καθηγητή Γενικής Ιατρικής υπηρετεί το Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Linkoping Σουηδίας μέχρι σήμερα. Στο εξωτερικό διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενική Ιατρική. Διατελεί μέχρι σήμερα διευθυντής ή αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης σε διεθνή περιοδικά και μέλος διοικητικών συμβουλίων ευρωπαϊκών δικτύων σχετικών με τη γενική/οικογενειακή ιατρική.
Ερευνητικές του προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δημοσιεύσει περί τα 439 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά που παρουσιάζονται στο PubMed.
Ο κ. Λιονής έχει αναγνωρισθεί ως fellow από το Βασιλικό Κολλέγιο των Γενικών Ιατρών της Μεγάλης Βρετανίας (2009), από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας (2017) και την Παγκόσμια Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (2016).
Ο κ. Λιονής ορίστηκε μετά από επιλογή (2019) μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Επένδυση στην Υγεία (European Commission Expert Panel on Effective Ways of Investing in Health) μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της στο τέλος του 2022. Το 2021 ο κ. Λιονής ορίστηκε τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας, ενώ από το τέλος του ίδιου έτους υπηρετεί ως μέλος την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και τεχνοηθικής. Το ίδιο έτος εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής της Ψυχικής Υγείας (Working Party on Mental Health) της Παγκόσμιας Εταιρίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (WONCA).
Πρόσφατα (2022) ο κ. Λιονής επιλέχθηκε ως μέλος της Επιστημονικού Συμβουλίου για τα Εμβόλια του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Φάρμακα (European Medicines Agency of Medicines).


Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Η Άννα Μαστοράκου γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών τον Ιούλιο του 1990 και κατέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Πυρηνικής Ιατρικής από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών το 1997.
Η κυρία Μαστοράκου είναι διαχειρίστρια και επιστημονικά υπεύθυνη στο Ιδιωτικό εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής – ΒΙΟΡΜΟΝΙΚΗ Ο.Ε. στην Πάτρα, πρώην Ταμίας ( 2011-2013 ) της Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης και πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (2019-2021).
Είναι Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της νεοσύστατης Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Καρδιολογίας, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, τακτικό μέλος του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων, Πρόεδρος των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και Μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ιταλικά.
Τέλος η κυρία Άννα Μαστοράκου είναι μητέρα τριών παιδιών.


Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ)

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και του Greece Race for the Cure®, μετρώντας ήδη πολλά χρόνια στον αντικαρκινικό χώρο με ενεργή συμμετοχή και παρουσία σε κάθε τομέα που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και την αντιμετώπιση της ασθένειας του καρκίνου του μαστού.
Εκπαιδευμένη εθελόντρια με διπλή εμπειρία καρκίνου του μαστού, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα διεκδίκησης δικαιωμάτων των ασθενών, η κυρία Μιχαλοπούλου εκλέγεται ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από το 2008, ενώ είναι και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).
Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής» της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και στην παρούσα φάση φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση γήρανσης και χρονίων νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.


Γιώργος Μπουλμπασάκος, Γραμματέας Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος γεννήθηκε το 1955 στην Αμαλιάδα Ηλείας. Εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ( ΕΣΥ ) από το 1984, ενώ από το ίδιο έτος είναι Μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Πύργου. Το 1985 εξελέγη αντιπρόεδρος τω Αγροτικών Γιατρών του Νομού Ηλείας. Ενώ έχει υπάρξει εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας και στο ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Εκπρόσωπος του ΓΝΑ «Ευαγγελισμού» στο Εθνικό Δίκτυο Νοσοκομείων Προαγωγής Υγείας. Επίσης για δύο χρόνια υπηρέτησε ως υπεύθυνος στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης, σε εθελοντική βάση. Ο κ. Μπουλμπασάκος έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εθελοντικές αποστολές ιατρών στα Μέθανα και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με ομιλίες, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Τα τελευταία 7 χρόνια είναι Συντονιστής Διευθυντής/Επιστημονικά Υπεύθυνος του Πνευμονολογικού Τμήματος του Α’ Παθολογικού Τομέα του ΓΝΑ «Ευαγγελισμού».


Ανδρέας Ξανθός, Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Υγείας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Εργάζεται ως ιατρός-μικροβιολόγος. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου. Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012 και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2019.
Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ιανουάριος – Αύγουστος 2015) διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και υπουργός Υγείας (Σεπτέμβριος 2015 – Ιούλιος 2019).


Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά  (ΕΙΝΑΠ)

Η Ματίνα (Σταμάτα) Παγώνη είναι, Συντονίστρια Διευθύντρια στη Γ’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, της Εταιρείας Παθολόγων Ελλάδος, του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ).
Η κυρία Παγώνη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1982 και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδικευθεί στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Αθηροσκλήρωσης Wilhelms του Πανεπιστημίου Munster της Γερμανίας καθώς και στα Λιπίδια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ιατρική Σχολή Αθηνών-Τομέας Παθολογίας του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου. Έχει εκπονήσει 590 επιστημονικές εργασίες και έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 350 πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Ογκολογίας και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.


Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στη Novo Nordisk Ελλάς, τα τελευταία 18 χρόνια.
Άρχισε την σταδιοδρομία του στο χώρο του φαρμάκου το 1990, σαν επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρεία Wyeth (αργότερα απoρροφήθηκε από την Pfizer), με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μετά από λίγους μήνες μεταπήδησε στην Schering AG Berlin (αργότερα απορροφήθηκε από την Bayer). Ολοκληρώνοντας μια τριετή περίοδο στην Schering AG, εντάχθηκε στο δυναμικό της Novo Nordisk Ελλάς ως επιστημονικός συνεργάτης το 1994. Θήτευσε για 6 χρόνια στον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης, και στη συνέχεια για 5 έτη στο τμήμα marketing του διαβήτη. Ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Novo Nordisk Ελλάς τον Δεκέμβριο του 2005.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΦΕΕ από το 2013 ενώ από τον Μάρτιο του 2018 βρίσκεται στη θέση του προέδρου του ΣΦΕΕ.
Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει το Young Manager’s Program στο INSEAD ενώ μιλά την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.


Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.
Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις». Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Έχει εργαστεί επίσης σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού πάνω σε αντικείμενα που έχουν σχέση με την τεχνολογική πολιτική και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας.
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Μιλά αγγλικά και γαλλικά.


Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας 

Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Αθήνα 21/5/77, είναι χριστιανός ορθόδοξος, έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχει δύο τέκνα, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».
Επιπλέον, από το 2006 είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο».
Από το 2019 έως σήμερα, είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών» κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο και στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).


Nίκος Πολύζος, Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 

Ο Νίκος Πολύζος, σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό και τη Χρηματοδότηση της Υγείας, στο LSE, όπου διετέλεσε και ερευνητής. Τέλος, πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Διοικητική και Οικονομική Επιστήμη, με εφαρμογές στα νοσοκομεία.
Εργάστηκε χρόνια ως στέλεχος στο Νοσοκομείο Παίδων, διετέλεσε Σύμβουλος διαφόρων και διεθνών οργανισμών, και ακολούθησε καριέρα ανώτατου στελέχους σε 4 Νοσοκομεία των Αθηνών, εκ των οποίων Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο ΚΚ και Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ.
Στη συνέχεια μεταπήδησε στον ακαδημαϊκό τομέα, 2004-5 Πανεπιστήμιο Πατρών, και 2006 (Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Μονάδων Υγείας) στο νυν Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που υπηρέτησε και Αντιπρόεδρος.
Τα τελευταία 13 έτη βρίσκεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, (αρχικά) Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης (και Πολιτικής Επιστήμης), αρχικά Αναπληρωτής Καθηγητής, κι από το 2014, ως Καθηγητής Διοίκησης-Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, ως σήμερα (νυν Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας).
Τέλος, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας (2009-12) και Γενικός (Εκτελεστικός) Διευθυντής (οργανισμού) κρατικών υπηρεσιών υγείας Κύπρου (2018-19).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα Κοινωνικής Διοίκησης, Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας, Χρηματοδότησης Φαρμάκων και Κοινωνικής Ασφάλισης Υγείας, με συμμετοχή σε πλήθος ερευνών, τη τελευταία 15ετία.
Έχει διδάξει σε πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων, έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε αναγνωρισμένα Περιοδικά, κυρίως αγγλόφωνα, σε ορισμένα από τα οποία είναι αξιολογητής, έχει συγγράψει Κεφάλαια σε Συλλογικούς Τόμους, καθώς και αυτοδύναμα βιβλία στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Μονάδων Υγείας και στη Διοίκηση-Οργάνωση με έμφαση τις Υπηρεσίες Υγείας.


Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος), του οποίου διετέλεσε και Αναπληρωτής Πρύτανη, με αρμοδιότητες την Κοινωνική και Περιφερειακή Ανάπτυξη (2016-2017). Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική
Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής
Διευθυντής στο LSE Enterprise – Ομάδα Έρευνας Τεχνολογιών Υγείας.
Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002-2004), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002-2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ – Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας – ΤΥΠΕΤ (2007-2010).
Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.
Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to
Quality Healthcare – Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute – Rome).
Έχει ευρεία ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την επιστημονική ευθύνη σε 35 ερευνητικά προγράμματα. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 27 βιβλία και 290 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των
ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 450 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Είναι
Associate Editor στο “BMC Public Health” (BioMed Central) και έχει διατελέσει Associate Editor στο “Health Expectations” (Wiley).


Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973.
Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.
Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ.
Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.
Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.
Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.
Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.


Σέργιος Σταμπουλούς, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών

Ο Σέργιος Σταμπουλούς είναι δικηγόρος. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αναβρύτων, και πήρε πτυχίο νομικής από την Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LLM στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury της Αγγλίας.
Προΐσταται του Νομικού Τμήματος του Metropolitan Hospital από το έτος 2003 και του Νομικού Τμήματος του Hellenic Healthcare Group από το έτος 2017.
Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιριών εντός και εκτός του χώρου της υγείας.
Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών ανελλιπώς από την ίδρυσή του το 2007, έχοντας θητεύσει στο παρελθόν ως Ταμίας, Γραμματέας και Πρόεδρος του ΔΣ, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.


Θεόδωρος Ελ. Τρύφων, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του Oμίλου ELPEN

Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Από το 1992 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.
Ο Όμιλος της ELPEN έκλεισε το 2020 με κύκλο εργασιών 225.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του πάνω από 1100 εργαζομένους και 3 παραγωγικές μονάδες στο Πικέρμι Αττικής. Θυγατρικές του ομίλου ELPEN είναι η WinMedica, Aenorasis και ELPEN GmbH στη Γερμανία. Κατέχει ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου, εξάγει σε 40 χώρες και έχει το μεγαλύτερο Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό και Πειραματικό Κέντρο Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Παράλληλα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενός Συλλόγου με 45 μέλη (28 παραγωγικές μονάδες). Το 2019 εκλέχτηκε Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και Μέλος του ΔΣ της Medicines for Europe, Ευρωπαϊκής Ένωσης Γενόσημων & Βιοϊσοδύναμων Φαρμάκων.


Δρ. Άγις Τσουρός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, πρώην διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και Ευεξία, ΠΟΥ Ευρώπης

Ο Δρ. Τσουρός χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το έργο του στους τομείς: πολιτικές και διακυβέρνηση για την υγεία, υγιείς πόλεις, ισότητα, πρόληψη, προαγωγή υγείας και συστήματα δημοσίας υγείας. Είχε τον ηγετικό ρόλο για την ανάπτυξη του παγκόσμιου κινήματος «Υγιείς Πόλεις» και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Υγεία και Ευεξία – Health 2020. Στη διάρκεια της 27-ετούς πορείας του στον ΠΟΥ είχε επίσης την ευθύνη βασικών τομέων, όπως των χρόνιων νοσημάτων, των ευάλωτων πληθυσμών, της περιβαλλοντικής υγείας, και της υγείας των μεταναστών. Είχε την πρωτοβουλία εισαγωγής στον ΠΟΥ των κοινωνικών προσδιοριστών της υγείας. Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, και αφορούν τη δημόσια υγεία, την ηγεσία για την υγεία, τις ανισότητες, την εγγραματοσύνη υγείας, τη σωματική άσκηση, τις υγιείς πόλεις, την υγεία στην τρίτη ηλικία, την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σπίτι και τη δημόσια υγεία σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι ολυμπιακοί αγώνες. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας και επισκέπτης καθηγητής στο Imperial College London και στο University College London. Είναι επίσης επίτιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Durham.
Σήμερα συμβουλεύει κυβερνήσεις, δημοτικές αρχές και διεθνείς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2020 ανέλαβε (ως πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής ) τον συντονισμό της εκπόνησης Σχεδίου για την Δημόσια Υγεία στον 21ο αιώνα που είναι πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.


Ευάγγελος Φραγκούλης, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Ο Ευάγγελος Φραγκούλης είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, με M.Sc. στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & ΠΦΥ, Αναπληρωτής Αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και Mέλος του Συμβουλίου του European Primary Care Cardiovascular Society (EPCCS).
Έχει διατελέσει Eξωτερικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γραφείο για την Ευρώπη (WHO Europe, 2021), Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (2011-18), Αντιπρόεδρος Β’ της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής (2018-19). Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη από το 2010 και είναι συμβεβλημένος Προσωπικός Ιατρός με τον ΕΟΠΥΥ.

Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019.
Το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης (αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για θέματα βιομηχανίας και για την Αναπτυξιακή Στρατηγική), Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013.
Aπόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου
Η Έλενα Χουλιάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), από το ALBA Graduate School.
Η καριέρα της στον φαρμακευτικό κλάδο ξεκίνησε από την εταιρεία Novo Nordisk, όπου ανέλαβε θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διεθνές επίπεδο. Εντάχθηκε στη διοικητική ομάδα της AstraZeneca Ελλάδας το 2011 και από μια σειρά θέσεων ευθύνης, κατάφερε να αναδείξει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε θεραπευτικές κατηγορίες στρατηγικής σημασίας, με σκευάσματα Καρδιολογικά, Διαβητολογικά, Αναπνευστικά και Ογκολογικά.
Από τον Δεκέμβριο του 2016, κατέχει τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου. Μέσα από το ρόλο της, συμμετείχε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα και την υποστήριξη του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού.
Είναι Αντιπρόεδρος του PhRMA Innovation Forum, υποστηρίζοντας την καινοτομία, την ανάπτυξη και την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα, δημιουργώντας αξία τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και την ελληνική κοινωνία