Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Υπουργός Υγείας, Βουλευτής Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αναστάσιο-Αλκαίο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Το 1993 ανέλαβε τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2007 και του 2009 με το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ. Τον Φεβρουάριο του 2012, προσχώρησε στο πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα. Εκλέχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015. Το 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και το 2013 Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ.  Αντώνη Σαμαρά. Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Στις 9Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέση στην οποία παρέμεινε επί 4 έτη. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανεκλέχθηκε βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στις 4 Ιανουαρίου 2024 ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Υγείας.

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Τρικάλων και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας, ενώ διατηρεί δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 κατασκεύασε και παρουσίασε μαζί με ομάδα συνεργατών του την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Η/Υ στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Το 2007 μπήκε στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει κατασκευάσει περισσότερα από 300 ιδιωτικά έργα ΑΠΕ. Η συμμετοχή του στα κοινά ξεκίνησε το 2002, με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επανεξελέγη το 2006, και το 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Επανεξελέγη Δήμαρχος το 2019 και, την ίδια χρονιά, εξελέγη και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και δηλώνει ευτυχής πατέρας της Φαίης, του Κώστα και του Νίκου. Από τον Ιούνιο του 2023 είναι Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

H Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί και σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας. Έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει παρουσιάσει αποτελέσματα των ερευνητικών της εργασιών σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Το 2019, παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της θέση και ανέλαβε τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου παρέμεινε ως το 2022. Αργότερα, ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022, υλοποίησε σημαντικά προγράμματα όπως το ψηφιακό βιβλιάριο παιδιού και δράσεις για την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και την προστασία της υγείας.

Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας ΑΠΘ 

Γεννήθηκε στην Δράμα το 1951 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ειδικεύτηκε  (1975-1980) στη Μαιευτική και Γυναικολογία (Μ-Γ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Άαχεν Γερμανίας και εκπόνησε εκεί την διδακτορική του διατριβή (1980). Κατόπιν ακολούθησε ακαδημαϊκή εξέλιξη ως μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εξελέγη Καθηγητής Μ-Γ το 2004, Διευθυντής της Δ’ Μ-Γ Κλινικής ΑΠΘ το 2009 και αφυπηρέτησε τον Σεπτέμβριο του 2019. Μετεκπαιδεύτηκε στην γυναικολογική ογκολογία σε Κλινικές/Εργαστήρια της Γερμανίας, Αυστρίας και Σουηδίας με Υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), του Ιδρύματος Alexander von Humboldt/Γερμανίας και του Ελληνικού ΥΠΕΠΘ. Εξέδωσε 8 επιστημονικά βιβλία, συνέγραψε επιστημονικές μονογραφίες και κεφάλαια  σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά βιβλία, εκπόνησε ~300 επιστημονικές μελέτες, συμμετείχε σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και διεθνή Ερευνητικά Προγράμματα, οργάνωσε πολλά Επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια, έλαβε δε τιμητικές διακρίσεις, δωρεές και χορηγίες για ερευνητικούς σκοπούς. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, τ. Πρόεδρος της Γερμανο-Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Γυναικολογίας και Μαιευτικής, τ. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην European Cervical Cancer Association και μέλος άλλων ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών και Σωμάτων.

Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολής Δημόσιας Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Υγεία, είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Κύριο αντικείμενό του, διδακτικά και ερευνητικά, αποτελεί η Αξιολόγηση της Τεχνολογίας Υγείας, η Οικονομική Αξιολόγηση των παρεμβάσεων στην υγεία, η Φαρμακοοικονομία και η Πολιτική του Φαρμάκου. Πέραν των παραπάνω, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται, επίσης, στην χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας, την οικονομική ανάλυση των αγορών υγείας και την δημόσια οικονομική. Είναι συγγραφέας άνω των 250 άρθρων και περιλήψεων σε διεθνή και εθνικά περιοδικά καθώς και 14 βιβλίων, στο ευρύτερο πεδίο της έρευνας, των οικονομικών και της πολιτικής υγείας. Είναι μέλος, μεταξύ άλλων, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ) και της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (ΕΕΒ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Research Review Committee του 17ου και του 18ου Ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR) και Σύμβουλος – Εξωτερικός Ερευνητής της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ζητήματα υγείας. Είναι, επίσης, Associate Editor του International Journal of Technology Assessment in Health Care (IJTAHC) (Cambridge University Press).

Κατερίνα Αργυράκη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων 

Η ιατρός Αργυράκη Κατερίνα είναι Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων. Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο «Λοιμώξεις». Έχει μετεκπαιδευτεί στο Royal Free Hospital του Λονδίνου. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων και Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Ν.Θ.Α.«Η ΣΩΤΗΡΙΑ». Ως κλινικός ιατρός με μακρά προϋπηρεσία σε μεγάλα νοσοκομεία, έχει σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση επιπλεγμένων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, λοιμώξεων από πολυανθεκτικά παθογόνα και χρόνιων λοιμώξεων. Είναι υπεύθυνη του Εξωτερικού Ιατρείου HIV λοίμωξης και του Ιατρείου Λοιμώξεων της Παθολογικής Κλινικής. Είχε ενεργό συμμετοχή στη μάχη ενάντια στην πανδημία του COVID19. Επιπρόσθετα έχει ενεργό συμμετοχή σε πληθώρα συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό με διαλέξεις και ανακοινώσεις. Ιδιαίτερο επιστημονικό και κλινικό ενδιαφέρον: Λοιμώξεις Αναπνευστικού, μικροβιακή αντοχή, HIV λοίμωξη, ευκαιριακές λοιμώξεις.

Σεραφείμ Ζήκας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), Α’ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) 

Ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, γεννημένος στην Αθήνα και πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, έχει μια πολυετή καριέρα στον τομέα του φαρμάκου. Από το 1982 διατηρεί φαρμακείο, αρχικά στην Αθήνα και από το 1984 στη Θήβα. Έχει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, ως εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) από το 1984 και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας από το 2007. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ από το 2011 έως και σήμερα, στις θέσεις του μέλους, του Ταμία, του Α΄& Β΄ Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα Από το 2017, είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), το οποίο αναπτύχθηκε σημαντικά υπό την ηγεσία του, και μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό φορέα με την υλοποίηση εκατοντάδων επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα οποία συμμετείχαν πλήθος φαρμακοποιών ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη του αυξήθηκαν από 1850 σε 10.000. Έχει διοργανώσει πολυάριθμα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για φαρμακοποιούς, με έμφαση σε θεματικές όπως η οικονομική διαχείριση φαρμακείου, οι πρώτες βοήθειες, και η φαρμακευτική φροντίδα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις συνθήκες με διαδικτυακά σεμινάρια για εμβολιασμούς και άλλες θεραπείες. Σημαντικό γεγονός της θητείας του στο ΙΔΕΕΑΦ αποτέλεσε ο ορισμός του Ινστιτούτου ως φορέα πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού. Ως υπεύθυνος για την διαμόρφωση και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ινστιτούτου εξασφάλισε την συνεργασία καταξιωμένων φορέων, όπως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και εξαίρετων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων. Ο κ. Ζήκας υπήρξε αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ από το Μάρτιο του 2021 ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θηβαίων από το 1994 έως και το 1998, και συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με τα κοινά με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είναι παντρεμένος με την Φαρμακοποιό κα Λουκίδου και έχουν μια κόρη Φαρμακοποιό.

Ελένη Γκόγκα, Καθηγήτρια Παθολογίας και Ογκολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό».

Η Ελένη Γκόγκα είναι Καθηγήτρια Παθολογίας και Ογκολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), και Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό». Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1988 και ολοκλήρωσε την ειδικότητά της στην Παθολογία το 1994 και στην Παθολογική Ογκολογία το 2000. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με βαθμό «Άριστα» και έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη και στο St. George’s Hospital στο Λονδίνο. Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τη συγγραφή πάνω από 334 επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, με πάνω από 37.000 βιβλιογραφικές αναφορές και H-index 74 (Google Scholar). Έχει συμμετάσχει ως κύρια ερευνήτρια σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες νέων φαρμάκων για το μελάνωμα. Παράλληλα, έχει προσκληθεί ως ομιλήτρια σε περισσότερα από 390 διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Αναφορικά με το διδακτικό της έργο, έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, ενώ έχει επιβλέψει πολυάριθμες διδακτορικές διατριβές. Από το 2018, έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Α’ Παθολογικής Κλινικής του «Λαϊκού», όπου υλοποίησε σημαντικές βελτιώσεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα είναι μέλος διαφόρων επιτροπών υγείας και ογκολογίας, όπως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΚΕΣΥ και η Επιτροπή Ογκολογίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Η κυρία Θεοδωρίδου αποφοίτησε με «Άριστα» από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1969. Εξειδικεύθηκε στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το Δίπλωμα ECFMG (Educational Council For Medical Graduate) και μετεκπαιδεύθηκε στην Ιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο Institute of Child Health Great Ormond Street, University of London, στην Ιολογία. Το 1996, έτος που αναγνω­ρίστηκε στη χώρα μας η εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας, της απενεμήθη και ο τίτλος της Λοιμωξιολόγου. Υπηρέτησε άνω των 35 ετών από τη βαθμίδα του Λέκτορα μέχρι του Καθηγητή Α΄ Βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων (Τμήμα ΜΑΚΚΑ) στο Νοσοκο­μείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» επί 35 χρόνια και της Μονάδας Παιδικού AIDS, την οποία και δημιούργησε το 1989. Η Καθηγήτρια κ. Θεοδωρίδου έχει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων, ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων, με θέμα τις παιδιατρικές λοιμώξεις, τα εμβόλια και το AIDS. Οι δημοσιεύσεις της στα ελληνικά υπερβαίνουν τις 170 και οι ξενόγλωσσες τις 200 (Pub Med). Έχει λάβει για επιστημονικές μελέτες βραβεία ελληνικά (Χωρέμεια Έπαθλα) και ξένα. Τιμητικές διακρίσεις για το έργο της τής έχουν απονεμηθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικών Λοιμώξεων και από την Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS. Εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα λοιμώξεων και εμβολίων. Είναι μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρίες, και μέλος από 20τίας και από 4ετίας Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Eλευθέριος Θηραίος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας ΟΔΙΠΥ, Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

Είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ στο 2ο ΠΕΔΥ/Κέντρο Υγείας Βάρης. Έχει μετεκπαιδευθεί στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών/King’s College/ETHICS). Είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας – Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Πρόεδρος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την Υποστήριξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Γενικός Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και Μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών. Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδων (ΠΜΣ) στα αντικείμενα της ΠΦΥ και της Δημόσιας Υγείας, της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και της κλινικής διακυβέρνησης, των κλινικών μελετών, των eHealth εφαρμογών και της ανάλυσης big data (real world evidence). Είναι μέλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Εταιρειών και Δικτύων. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή βιοϊατρικά περιοδικά, συμμετοχές σε πολυκεντρικά ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια, καθώς και στη συγγραφή βιβλίων και εκπαιδευτικών εγχειριδίων.

Λενιώ Καψάσκη, Technical Officer στα συστήματα υγείας και τη δημόσια υγεία στο Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα

Η Λενιώ Καψάσκη εργάζεται ως Technical Officer στα συστήματα υγείας και τη δημόσια υγεία στο Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα. Έχει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς στην πολιτική της υγείας με επίκεντρο την καθολική κάλυψη και την ετοιμότητα και αντιμετώπιση πανδημιών. Ήταν επικεφαλής της ομάδας πολιτικής υγείας και συνηγορίας στο Save the Children UK και έχει συνεργαστεί με το Gavi, the Vaccine Alliance και το Wellcome. Προηγουμένως έχει εργασθεί πάνω σε θέματα κοινοτικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Malaria Consortium με έδρα την Ουγκάντα και τη διεξαγωγή έρευνας στο Chatham House. Επίσης, έχει ηγηθεί προγραμμάτων υγείας μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης μιας εθνικής πρωτοβουλίας για την ψυχική υγεία των νέων με το Child Mind Institute και εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού για παιδιά προσφύγων, και τα δύο στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος MSc στη Δημόσια Υγεία και Ανάπτυξη από το LSHTM και BSc στην Ψυχολογία από το UCL.

Δρ. Ισίδωρος Καρατζάς, Head of the Ethics and Research Integrity Sector DG RTD της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο Ισίδωρος Καρατζάς υπήρξε, μέχρι πρόσφατα, επικεφαλής του τομέα Δεοντολογίας της Έρευνας (research ethics and integrity) της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από εδώ και στο εξής, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ίδιο τομέα, ιδιαίτερα στην προπαρασκευή του καινούριου Ευρωπαϊκού προγράμματος πλαισίου για την έρευνα. Κατά την διάρκεια της θητείας του, ο κ. Καρατζάς συνεργάστηκε με αρχές και ερευνητικούς φορείς σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής διαδικασίας αξιολόγησης της δεοντολογίας ερευνητικών έργων, τη συνεργασία εθνικών δικτύων δεοντολογίας και τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού πλαισίου δεοντολογίας. Σημαντικό μέρος αυτών των δράσεων αποτελεί και η συνεργασία με φορείς χωρών εκτός Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμούς κυρίως σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Ηλίας Κυριόπουλος, επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics and Political Science (LSE)

Είναι και Διευθυντής του MSc in Health Data Science στο LSE. Στο παρελθόν διατέλεσε Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στα Οικονομικά της Υγείας. Έχει συνεργαστεί ως ερευνητής ή σύμβουλος με διάφορους φορείς και οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), η Παγκόσμια Τράπεζα καθώς και εθνικά Υπουργεία Υγείας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα οικονομικά και την πολιτική υγείας. Η ερευνά του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of the Royal Statistical Society, Health Economics, The Milbank Quarterly, Social Science & Medicine, Journal of Epidemiology & Community Health, JAMA Network. Ο κ. Κυριόπουλος απέκτησε PhD στα Οικονομικά και την Πολιτική Υγείας από το LSE. Στο παρελθόν, έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στέλιος Λουκίδης, MD, FCCP, FERS, Καθηγητής ΕΚΠΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Το 1981 μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχε στην Στρατιωτική Ιατρική σχολή εγγραφόμενος στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε τον 7/1987. Από το 1990 έως το 1994 ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία. Το 1996 και για 1.5 χρόνο μετεκπαιδεύτηκε στο National Heart Lung Institute, Royal Brompton Hospital. H σημερινή του θέση είναι Καθηγητής ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ από το 2019 με θέση στη Β’ Πνευμονολογική κλινική του Αττικού νοσοκομείου. Από τον 9/23 είναι  Δντης στη παραπάνω κλινική. Κατέχει τον τίτλο FERS της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας και τον τίτλο FCCP του Αμερικάνικου κολλεγίου Πνευμονολόγων. Συντονιστής της επιτροπής προεργασίας υποψηφίων HERMES του Ευρωπαϊκού διπλώματος Πνευμονολογίας της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας [HERMES]. Programmes director Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας 2023-2026. Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας από 10/20. To 2022 του απονεμήθηκε το European Respiratory society teaching award για το 2022.

Γκίκας Μαγιορκίνης, Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Ιατρικής Σχολής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης (1978) είναι Έλληνας ιατρός με ειδίκευση στη Βιοπαθολογία, εξειδίκευση στην Κλινική Ιολογία και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλίπολη του Πειραιά. Εισήχθη πρώτος στη σειρά του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997 με τη δεύτερη προσπάθεια, κατόπιν, κατά δήλωσή του, λανθασμένων υπολογισμών την πρώτη φορά στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας των Πανελληνίων Εξετάσεων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2004 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοστατιστική. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Μοριακή Επιδημιολογία Ιογενών Λοιμώξεων στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός», «Λαϊκό» και 401 ΓΣΝΑ. Από το 2010 έως το 2017 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (2010-2011), υπότροφος Μαρί-Κιουρί (2011-2012), υφηγητής του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (2013-2017) και πανεπιστημιακός ερευνητικός λέκτορας (2014-2017) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ από το 2013 μέχρι το 2017 διετέλεσε επίτιμος (honorary) επιμελητής κλινικής ιολογίας στο Τμήμα Αναφοράς Ιών, στον οργανισμό Public Health England (Δημόσια Υγεία της Αγγλίας) στο Κόλιντεϊλ του Λονδίνου. Στη συνέχεια χρίστηκε λέκτορας και κατόπιν επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2020 συμμετείχε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ενώ αντικαθιστούσε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση του κοινού για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού 2019-20 όταν ο τελευταίος απουσίαζε. Έχει λάβει το ραβείο “Μαρί Σκλόντοφσκα Κιουρί” στην κατηγορία “Υποσχόμενο Ερευνητικό Ταλέντο” (2012) και το Βραβείο “Ιωάννη Βλυσίδη” της Ακαδημίας Αθηνών (2011) και έχει τιμηθεί με πλήθος υποτροφιών. Είναι μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων (Royal College of Pathology) και της Βασιλικής Εταιρίας Ιατρικής (Royal Society of Medicine). Έχει περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις και επιστολές σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Τα διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC, το Economist, οι New York Times κ.α., έχουν καλύψει ευρέως το επιστημονικό έργο του αλλά και συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά διαστήματα στην Washington Post, Guardian, Euronews κ.α.

Δημήτριος Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μέλος Δ.Σ. ΕΟΔΥ

Ο Δημήτριος Παρασκευής είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη μοριακή βιολογία στο Τμήμα Βιολογίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη μοριακή επιδημιολογία ιογενών λοιμώξεων στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια διατέλεσε για δύο έτη ως επιστημονικός συνεργάτης (μεταδιδακτορικός ερευνητής) στο Εργαστήριο Κλινικής και Εξελικτικής Ιολογίας του Rega Institute for Medical Research, Leuven, Belgium. Υπηρετεί ως Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Από το 2020 συμμετάσχει ενεργά στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 ως μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας έχει συμμετάσχει/συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς επιτροπές δημόσιας υγείας. Tο 2022 έως το Σεπτέμβριο του 2023 διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υπεύθυνος για μεταδοτικά νοσήματα. Από το Σεπτέμβριο του 2023 είναι μέλος ΔΣ του ΕΟΔΥ. 

Sibilia Quilici, Εκτελεστική Διευθύντρια της Vaccines Europe – Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA)

Η Sibilia Quilici είναι κάτοχος Διεθνούς MBA στην επιχειρηματικότητα και Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Οικονομία της Υγείας και στη Βιοστατιστική. Με περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των εμβολίων, διαθέτει ένα αποδεδειγμένο ιστορικό σε μελέτες που αξιολογούν τα πλήρη οφέλη των προληπτικών μέτρων (όπως τα εμβόλια), από μικροοικονομική και μακροοικονομική κοινωνικο-ιατρο-οικονομική άποψη, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες όλων των σχετικών ενδιαφερομένων (κυβέρνηση, βιομηχανία, κοινωνία, επαγγελματίες υγείας και πολίτες).

 Έφη Σίμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας – ΜΜΕ & Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

H  Έφη Σίμου  είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας και ΜME στη Δημόσια Υγεία στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ. Η ακαδημαϊκή και ερευνητική τεχνογνωσία της έγκειται στο σχεδιασμό πολιτικών δημόσιας υγείας, τη στρατηγική επικοινωνίας στην υγεία, την επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων και κινδύνων υγείας, του επιστημονικού αλφαβητισμού και της εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων και ομιλήτρια σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων. Στις πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης, τις οποίες έχει σχεδιάσει και αναπτύξει το περιεχόμενο, συμπεριλαμβάνονται πρωτοβουλίες όπως: Η επικοινωνία γιατρού-ασθενούς (www.medandme.gr), και Αποφασίζουμε μαζί για τις θεραπείες της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (www.decisionaid.uniwa.gr), που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην ενημέρωση- ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας. Έχει διατελέσει μέλος εθνικών επιτροπών σε θέματα πολιτικών Δημόσιας Υγείας, στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων αξιολόγησης της αποδοτικότητας των υπηρεσιών υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πρώτων «Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: 2008-2012», των οποίων υπήρξε συγγραφέας και συντονίστρια της διαβούλευσης όλων των εμπλεκομένων φορέων, επιδεικνύοντας την τεχνογνωσία και τη αμέριστη δέσμευσή της στη διαμόρφωση συμμετοχικού σχεδιασμού στις πολιτικές με στόχο την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Όλγα Τζέτζη, Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Β. Ελλάδος, Εκπρόσωπος Ελλάδος ECPCP (European Confederation of Primary Care Paediatricians) 

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1998 (βαθμός πτυχίου 8.4). Ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης και στη Μ. Βρετανία (Coventry, Εδιμβούργο). Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με τίτλο ‘’Αναγνώριση, συχνότητα και αιτιολογική διερεύνηση των επιληπτικών συνδρόμων σε παιδιά’’.  Εργάστηκε ως παιδίατρος – νεογνολόγος στην κλινική Άγιος Λουκάς – Θεσσαλονίκη για 3 χρόνια και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2005. Είναι παιδίατρος του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας) Β. Ελλάδος από το 2005 έως σήμερα και  παιδίατρος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης για 9 έτη . Διανύει την 2η θητεία της ως πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Β Ελλάδος και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Είναι η εμπνεύστρια και επικεφαλής της επιστημονικής  – ανθρωπιστικής αποστολής ‘’φροντίΖΩ τα παιδιά της Ν Μαδαγασκάρης ‘’ η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επισκοπή Τολιάρας  – Ν Μαδαγασκάρης τον Αύγουστο του 2024. Εκπροσωπεί την ελληνική παιδιατρική κοινότητα στο ECPCP (European Confederation of primary care paediatricians). 

Δέσποινα Τοπάλη, Επισκέπτρια Υγείας στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Η Δέσποινα Τοπάλη αποφοίτησε από  το Τμήμα  Επισκεπτών Υγείας το 2004 και έλαβε το  Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση  (MSc) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο το 2018. Το διάστημα 2004-2006 εργάστηκε με επιτυχία στον τομέα των πωλήσεων στη Baush & Lomb και στη συνέχεια έως το 2009 στην PHARMATHEN. Aπό το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως Επισκέπτρια Υγείας στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναπτύσσοντας δράσεις και προγράμματα Πρόληψης, Αγωγής και Προαγωγής Υγείας στην κοινότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας. Το διάστημα 2019-2023 διετέλεσε Συντονίστρια του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 3ης ΥΠΕ, συμμετείχε στην ομάδα συντονισμού του Προγράμματος Ελευθερία της 3ης ΥΠΕ, ενώ από το 2019  έχει χρέη Γενικής Γραμματέως στον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα με την εργασία της , διδάσκει στο ΙΕΚ ενώ είναι υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος  Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου με Θέμα την Ποιότητα ως Στρατηγική Ανάπτυξης στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Νίκη Τσούμα , Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ Α.Ε 

Στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης . Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης γιαθέματα ITS Project Management και EGovernment. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Σύμβουλος σε θέματα οργανοδιοικητικών αλλαγών (reengineering and change management) και θέματα διοίκησης-διαχείρισης έργων Πληροφορικής (project and risk management) καθώς και συγχρηματοδοτούμενων έργων των Γενικών Γραμματέων Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από το2015 έως το 2017 διετέλεσε Δ/ντρια και Γενική Δ/ντρια Έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ., ενώ από τον Ιούνιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ. Από τον Αύγουστο του 2019 διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως τον Οκτώβριο του 2020. Από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2024 διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ & Διευθύνουσα Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Από τον Απρίλιο του 2024 είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.  

Γιάννης Τούντας, Ομ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) 

Ο Γιάννης Τούντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Έχει σπουδάσει Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, καθώς και εκδότης του περιοδικού «Νέα Υγεία». Μέχρι την αφυπηρέτησή του, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» και «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥΠ Αττικής, Εθνικός Εκπρόσωπος για Θέματα Υγείας στον ΟΟΣΑ, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας, Πρόεδρος του ΕΟΦ, καθώς και Διευθυντής του Τομέα “Ψυχιατρικής, Νευρολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είναι συγγραφέας 15 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 ξενόγλωσσες επιστημονικές εργασίες.

Ευάγγελος Φραγκούλης, Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Ευάγγελος Φραγκούλης είναι Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, με M.Sc. στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & ΠΦΥ, Αναπληρωτής Αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και Mέλος του Συμβουλίου του European Primary Care Cardiovascular Society (EPCCS).
Έχει διατελέσει Eξωτερικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γραφείο για την Ευρώπη (WHO Europe, 2021), Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (2011-18), Αντιπρόεδρος Β’ της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής (2018-19). Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη από το 2010 και είναι συμβεβλημένος Προσωπικός Ιατρός με τον ΕΟΠΥΥ.

Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Υποπτεράρχος ε.α. (ΥΙ), μέλος ΔΣ και Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΟΔΥ, επίτιμος Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ

Ο Υποπτεράρχος ε.α. (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου είναι επίτιμος Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και μέλος ΔΣ και Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΟΔΥ. Είναι επίσης μέλος τουAdvisoryForumτου ECDC, τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ (1981) και κατέχει τον τίτλο ειδικότητας ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ και επίσημης εξειδίκευσης στην ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑ. Μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α. (1991-1993) στοTheNewYork Hospital, New York, NY, Cornell University Medical College στην Λοιμωξιολογία. Κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Π.Α. διετέλεσε Διευθυντής Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διοικητής 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας κλπ. Έχει βραβευθεί με τον Τιμητικό Τίτλο Υποτρόφου από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (1978), το βραβείο Henry Christian Award for Excellence in Research (1993) και το βραβείο Pro Bono Humanum της Prix GalienGreece(2021).