Την τεράστια έλλειψη τραυματιοφορέων από τα δημόσια νοσοκομεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, υποστηρίζοντας ότι πανελλαδικά η μείωση του προσωπικού θα φτάσει και το 25% αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις.

Το συνδικαλιστικών όργανο των τραυματιοφορέων κάνει επίσης λόγο για κατάφωρη αδικία από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, προβλέπεται η επιστροφή ξανά στους δήμους 526 σχολικών φυλάκων, με στόχο της διαφύλαξη της σχολικής περιουσίας, της προστασίας των μαθητών και των διδασκόντων.

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων υποστηρίζει ότι «δεν είμαστε ενάντια των συναδέλφων μας να μη γυρίσουν στον φορέα που πρωτοδιορίστηκαν, αλλά η κυβέρνηση όφειλε και έπρεπε να έχει προκηρύξει άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντικατάσταση των συναδέλφων μας». Μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την κατάρρευση των μονάδων υγείας από την τεράστια έλλειψη που υπάρχει «διότι πανελλαδικά η μείωση θα είναι γύρω στο 25% από την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και την ταλαιπωρία και μη εξυπηρέτηση των ασθενών».

Οι τραυματιοφορείς προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει άμεση πλήρωση των κενών με μόνιμο προσωπικό θα προβούν σε κινητοποιήσεις πετώντας το μπαλάκι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επίλυση του προβλήματος.