Το crumble μήλου έγινε διάσημο στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το το crumble (η λέξη σημαίνει «τρίμματα» και έτσι ονομάζεται μια ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι χοντροτριμμένη) αποτελούσε μια οικονομική εναλλακτική λύση για τις πίτες λόγω των λίγων συστατικών.

Για να μειωθεί περισσότερο η χρήση του μείγματος από αλεύρι, μαργαρίνη και ζάχαρη μπορεί να προστεθούν βρώμη ή ψωμί στο θρυμματισμένο μείγμα (crumble). Είναι επίσης δημοφιλές επιδόρπιο λόγω της απλότητάς του.

Μια μερίδα 230γρ αποδίδει 356 θερμίδες  και καλύπτει το 17,8% της απαραίτητης ημερήσιας ενέργειας.

Είναι μια υγιεινή επιλογή επιδόρπιου φρούτων, γευστικότατη και νόστιμη.

Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών για την φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

Δείτε τη συνταγή εδώ
Πηγή: Easy Cooking. Το Easy Cooking είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, για την ανάπτυξη ενός βιβλίου Μαγειρικής για σπουδαστές με Νοητική Αναπηρία.