Tα θέματα υγείας που μπορεί να σας απασχολήσουν είναι αναρίθμητα. Κάποια απ’ αυτά, είναι πιο απλά: το παιδί σας ξυπνά μέσα στη νύχτα μ’ έναν οξύ πόνο στην κοιλιά, το στομάχι ή το αυτί… Ανεβάζετε ξαφνικά πυρετό… Τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας δεν υποχωρούν…

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ανησυχήσει αν νιώθει πόνους ή έχει αιμορραγία από ατύχημα, ειδικότερα πόνους στο στήθος, βήχα με δύσπνοια, ζαλάδα και απώλεια της ισορροπίας, αδυναμία σε κάποιο μέλος του σώματος και ξαφνική δυσκολία στην ομιλία ή πολύ υψηλό πυρετό. Αυτά τα συμπτώματα, είτε αφορούν τον ίδιο είτε προσφιλές του πρόσωπο, δείχνουν προς την κατεύθυνση επείγοντος περιστατικού. Αναρωτιέστε αν πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο, εάν ναι, σε ποιο νοσοκομείο και τι θα γίνει μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο;

Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν υπερσύγχρονα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούν σε 24ωρη βάση με έμπειρους υπαλλήλους και ιατρικό προσωπικό που μπορούν να σας ηρεμήσουν και να σας κατευθύνουν σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού. Άλλες εταιρίες είναι «συνδεδεμένες» ή συνεργάζονται με ιδιωτικά θεραπευτήρια οι γιατροί των οποίων αναλαμβάνουν να σας συμβουλέψουν τηλεφωνικώς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το συντονιστικό κέντρο της Interamerican διαθέτει τη γραμμή υγείας 1010, την «καρδιά» του συστήματος, αφού για οτιδήποτε χρειαστείτε, γιατροί και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό είναι άμεσα προσβάσιμοι να σας συμβουλεύσουν, να σας κατευθύνουν και να σας δώσουν απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που αφορά την υγεία σας ή τη χρήση του συμβολαίου σας. Οι γιατροί μιλούν μαζί σας, αξιολογούν την κατάστασή σας και σας δίνουν λύσεις ή παίρνουν πρωτοβουλία να καλέσουν ασθενοφόρο ή αν είναι άμεση ανάγκη αερομεταφοράς σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο όπου και αν βρίσκεστε, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν στη διάθεσή τους εξειδικευμένο Συντονιστικό Κέντρο Εξυπηρέτησης, καλώντας στο 1100 για την Ελλάδα ή στο +302109968988 για το εξωτερικό, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Εκτός από την τηλεφωνική υπηρεσία, το ιδιαίτερα προσιτό στην τιμή πρόγραμμα «Full Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας» μπορεί να προσφέρει σε όλη την οικογένεια την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, διασφαλίζοντας μηδενική επιβάρυνση ασφαλίστρου για την κάλυψη και των μελών της οικογένειας με το ίδιο πρόγραμμα.