Μετά τη συμπλήρωση του εντύπου ανάλυσης αναγκών , ο ασφαλιστής σας προτείνει και ένα έξτρα προϊόν το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, το εφάπαξ επίδομα σοβαρών ασθενειών. Αυτό το επίδομα παρέχεται από τις περισσότερες εταιρίες και έχει στόχο να σας στηρίξει οικονομικά για να καλύψετε τα ανεπάντεχα έξοδα μετά τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας.

Το ποσό είναι περίπου 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 έως και 300.000 ευρώ ανάλογα με το πρόγραμμα που εσείς επιλέγετε.

Τα χρήματα καταβάλλονται μετρητά είτε πραγματοποιηθεί νοσηλεία είτε όχι, για να καλύψετε τις καθημερινές σας αυξημένες ανάγκες. Τα μετρητά χρήματα σας δίνουν την ευχέρεια να πληρώσετε διάφορες ανάγκες όπως τυχόν απαλλασσόμενο ποσό ή συμμετοχή στις δαπάνες νοσηλείας εάν διατηρείτε νοσοκομειακό συμβόλαιο, να πληρώσετε έξοδα που θα προκύψουν εάν επιλέξετε δημόσιο νοσοκομείο, να καλύψετε τρέχοντα έξοδα διαβίωσης , να πληρώσετε έξοδα μετακίνησης και διαμονής εάν μεταβαίνετε από επαρχιακή πόλη σε αστική περιοχή για νοσηλεία , να μεταβείτε για θεραπείες στο εξωτερικό, να προσλάβετε μόνιμο/η νοσοκόμο/α εάν είστε μόνος στη ζωή, να συμπληρώσετε μια πιθανή αναπηρική σύνταξη που θα προκύψει μετά από μια σοβαρή ασθένεια, να διατηρήσετε το ατομικό και οικογενειακό επίπεδο διαβίωσης, να διατηρήσετε όποιο «κομπόδεμα» στην άκρη για τις σπουδές των παιδιών ή άλλους σκοπούς κ.α. και βέβαια να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή θεραπεία για την υγεία σας.

Το επίδομα καταβάλλεται για τις εξής ασθένειες: Καρκίνος, καρδιακή προσβολή, επέμβαση για αορτοστεφανιαία παράκαμψη, επέμβαση καρδιακής βαλβίδας, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, πνευμονική νόσος σε τελικό στάδιο, ηπατική ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, κώμα, κώφωση, απώλεια φωνής, σοβαρά εγκαύματα, μεταμόσχευση οργάνων, πολλαπλή σκλήρυνση , παράλυση, Νόσο Πάρκινσον, Νόσο Αλτσχάιμερ, ηπατίτιδα, όγκος εγκεφάλου, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο κ.α.

Μπορείτε να αποκτήσετε το πρόγραμμα Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας.

Πόσο σας κοστίζει αυτή η έξτρα παροχή;

Το τελικό ασφάλιστρο διαμορφώνεται ανάλογα με:

  • το ποσό που θέλω να ασφαλιστώ
  • τη συχνότητα καταβολής των ασφαλίστρων
  • την ηλικία μου
  • την κατάσταση της υγείας μου
  • τη βασική κάλυψη που έχω επιλέξει

Για παράδειγμα: Άνδρας ή γυναίκα 35 ετών που επιλέγει ετήσια καταβολή του ασφαλίστρου, κεφάλαιο 30.000 ευρώ, καλείται να πληρώνει ετήσιο ασφάλιστρο 135,59 ευρώ με αναπροσαρμογή κάθε χρόνο.