Το ταμείο των εταιρειών και όχι τους άνδρες ωφελούν οι επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους, όπως προειδοποιούν σε μελέτη τους Βρετανοί ουρολόγοι και ψυχολόγοι.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν οι επεμβάσεις στην ανδρική υγεία προσθέτοντας ότι λίγοι είναι οι ασθενείς που μένουν ευχαριστημένοι από την επέμβαση.

Ομάδα ερευνητών στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο Kings College’s του Λονδίνου υποστηρίζει πως υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να δείχνουν πως μια σειρά από επεμβάσεις για την επιμήκυνση πέους μπορούν να προσφέρουν στους άνδρες το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι μέθοδοι που ακολουθούνται μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων, δυσμορφία, ακόμη και στυτική δυσλειτουργία, επισημαίνουν οι γιατροί.

«Τέτοιες επεμβάσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται σχεδόν ποτέ», σχολιάζει ο ουρολόγος Γκόρντον Μούιρ, ένας εκ των συντακτών της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Ιατρική του Σεξ».

Μόλις το 20% των ανδρών δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επιμήκυνση πέους, όπως προκύπτει από την έρευνα των Βρετανών ειδικών.

Οι επεμβάσεις επιμήκυνσης πέους μπορεί να κοστίζουν ως και 40 χιλιάδες βρετανικές λίρες.

«Μόνο όσοι γνωρίζουν όλους τους κινδύνους μιας τέτοιας επέμβασης ενώ παράλληλα έχουν περάσει από ψυχολογική υποστήριξη, θα μπορούσαν να σκεφτούν μια τέτοια επέμβαση», υπογραμμίζει ο Βρετανός ουρολόγος. Προσθέτει επίσης ότι οι περισσότεροι άνδρες που αποφασίζουν να τονώσουν τον… ανδρισμό τους, διαθέτουν πέος απολύτως φυσιολογικού μεγέθους.