Πέρασαν έξι μήνες από τη φωτιά που ξέσπασε στην Κινέτα. Στο πέρασμά της έγιναν στάχτη περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων. Άνθρωποι έχασαν το βιoς τους και το κουράγιο τους.

Εκεί, στην Κινέτα, υπήρχαν και τετράποδα πλασματάκια που κάηκαν. Κάποια άλλα γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα, με βαριά τραύματα.

Υπήρχαν άνθρωποι που δεν έσπευσαν να βοηθήσουν μόνον τους συνανθρώπους τους, αλλά και τα ζώα που κινδύνευαν από τις φλόγες. Και παρέμειναν, για κάποιο χρονικό διάστημα, και μετά το ολοκαύτωμα.

Έξι μήνες μετά τη φωτιά, τα πλάσματα αυτά ξεχάστηκαν. Όμως, εξακολουθούν να είναι εκεί, σε μια περιοχή όπου οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι.

Υπάρχουν ακόμα εθελοντές που παραμένουν στο πλάι τους. Οι Ισμήνη Ρέλλου, Σοφία Αλέξανδρου, Νίκη Κολοκύθα, Ελευθερία Καραντάνη, Γεωργία Γκιώκα, Αννέτα Τσάντα και Μαρίνα Αγγελιδάκη, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασε η φωτιά, για να βοηθήσουν τις γατούλες της Κινέτας. Όσες είχαν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο. Και μέχρι σήμερα φροντίζουν για τη σίτιση τους και για τις ανάγκες τους.

Η ομάδα των εθελοντών απευθύνει έκκληση, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γατάκι, να υιοθετήσουν ένα από τα 10 πυρόπληκτα, τα οποία δεν μπορούν να επιστρέψουν στον δρόμο, γιατί «είτε είναι τραυματισμένες γάτες που χρειάζονται ακόμα φροντίδα, είτε πολύ φιλικές και κινδυνεύουν από τις αγέλες σκύλων, αλλά και από ανθρώπους που δεν τις αγαπούν. Γατούλες που  φιλοξενούμε στα σπίτια μας γιατί δεν μπορούν να επιστρέψουν στο δρόμο», επισημαίνει η κα Ρέλλου.

Αυτά τα 10 γατιά έχουν ανάγκη από ένα μόνιμο σπίτι. Που θα τους προσφέρει ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη. «Αυτό που ψάχνουμε γι’ αυτά τα γατάκια είναι οικογένειες που θέλουν μία συντροφιά στο σπίτι τους», τονίζει η κα Ρέλλου.

«Τα ζώα που ζουν στο δρόμο, διατρέχουν κινδύνους: ατυχήματα, κακοποίηση, δηλητηρίαση. Πριν από μερικές μέρες βρήκαμε μια γατούλα με σπασμένο το σαγόνι, ενώ κάποιος έβαλε και φόλες στην περιοχή», υπογραμμίζει η κα Αγγελιδάκη και συμπληρώνει: «Όποιος υιοθετεί ένα αδέσποτο γατάκι, καλό θα ήταν αρχικά να το περιορίσει σε ένα δωμάτιο, έτσι ώστε να εξοικειωθεί πρώτα με τον χώρο. Κάθε γάτα έχει τον δικό της χαρακτήρα. Υπάρχουν γατούλες που είναι «ζυμαράκια». Που γαντζώνονται πάνω σου. Άλλες, πάλι, θέλουν τον χρόνο τους για να σε εμπιστευτούν. Να φύγει πρώτα ο φόβος».

Συνολικά έχουν εντοπίσει και φροντίζουν 200 γάτες. Από αυτές έχουν στειρώσει τις 50. Ευελπιστούν να στειρωθούν όλες. Κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνουν ανελλιπώς και τις ταΐζουν, τους βάζουν νεράκι. Μάλιστα, την τροφή, τώρα τον χειμώνα, την έχουν τοποθετήσει σε ειδικά κουτιά, έτσι ώστε να προστατεύεται από τις βροχές.

Όποιος θέλει να υιοθετήσει ένα από τα πυρόπληκτα γατάκια της Κινέτας ή επιθυμεί να τα βοηθήσει, με οποιοδήποτε τρόπο, μπορεί να απευθυνθεί στο «Σωματείο Εθελοντών για τη διάσωση αδέσποτων γατών και την προώθησή τους για υιοθεσία – Cat Rescue Athens (F.b)».