Το περασμένο καλοκαίρι, γατο –φροντίστρια που ταΐζει αδέσποτες ψιψίνες στην Ηλιούπολη διακρίνει μία γατούλα που τα ματάκια της είχαν πρόβλημα.

Ειδοποιεί τους εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης και σπεύδουν στο σημείο.

Τη γραπώνουν και τη μεταφέρουν σε οφθαλμίατρο – κτηνίατρο. Η διάγνωση είναι μόλυνση στα μάτια. Η γατούλα υποφέρει από έντονο πόνο.

Χρειάζεται χειρουργείο για την αφαίρεση του ενός ματιού. Από το άλλο, βλέπει μόνο σκιές.

«Όταν την πήραμε, ήταν πολύ τρομαγμένη, γιατί δεν έβλεπε. Κουτούλαγε στους τοίχους, σε έπιπλα, και με το παραμικρό τρόμαζε. Ακόμη και όταν την άγγιζες. Δεν γεννήθηκε τυφλή. Δεν είχε μάθει να ζει τυφλή», αναφέρει ο εθελοντής της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, Γιώργος Αγγελιδάκης.

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες.

Η μόλυνση που είχε στα μάτια, της στοίχισε την όρασή της, όμως δεν της στέρησε την ανεξαρτησία της.

Όπως λέει ο κ. Αγγελιδάκης, εξυπηρετείται μόνη της: πηγαίνει στην αμμολεκάνη της, βρίσκει τα μπολ της με την τροφή και το φαγητό.

Στον χώρο κινείται με άνεση, πια, ενώ η σχέση της με τις άλλες γάτες είναι πολύ καλή.

Δειλά – δειλά έχει αρχίσει να δέχεται τα χάδια και να εκδηλώνει όλες τις γατίσιες συμπεριφορές: γουργουρίζει, ξαπλώνει με την πλάτη στο έδαφος και γυρίζει δεξιά – αριστερά.

Μπορεί η Μέριλιν να έχασε την όρασή της, όμως «βλέπει» με τα μουστάκια της. Τις αισθητήριες τρίχες, δηλαδή, που ανιχνεύουν αντικείμενα και, παράλληλα, δίνουν πληροφορίες για την παραμικρή κίνηση του αέρα, ή αντικειμένων που βρίσκονται πολύ κοντά τους.

«Δεν έχει καμία διαφορά από τις άλλες γάτες, αλλά δεν μπορεί να γυρίσει στη σκληρή ζωή του δρόμου. Δεν χρειάζεται καμία αγωγή και είναι υγιέστατη. Είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη και έχει και τσιπάκι», διευκρινίζει ο εθελοντής.

Η Μέριλιν είναι μια καταπληκτική γατούλα, όπως τη χαρακτηρίζει ο εθελοντής, και περιμένει τον άνθρωπό της. Μία τυφλή ψιψίνα που δεν υστερεί σε τίποτα από τις άλλες.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του στη Μέριλιν, μπορεί να καλέσει στο 6946.978.265.

 

Διαβάστε επίσης