Τον Φεβρουάριο, εθελόντριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, εντοπίζουν στο δρόμο κουτάβι που είναι τραυματισμένο στο πίσω ποδαράκι του. Τόσο, ώστε να διακρίνουν το κόκαλό του.

Αμέσως, το «αρπάζουν» και το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο.

Υποβάλλεται σε όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Οι αιματολογικές δείχνουν ένα υγιέστατο κουτάβι. Ωστόσο, του γίνονται ράμματα στο τραυματισμένο πόδι. Το τραύμα προκλήθηκε, πιθανότατα, από αυτοκίνητο.

Χρειάστηκαν δύο μήνες για να αναρρώσει, πλήρως.

Για την αποθεραπεία του το οκτάμηνο κουτάβι μεταφέρεται στον χώρο φιλοξενίας που διαθέτει ο Δήμος Ασπροπύργου Αττικής, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Οι εθελόντριες «βάφτισαν» το κουτάβι Χαρτ. Και το όνομα δεν είναι τυχαίο. Στο λευκό της τρίχωμα σχηματίζονται μαύρες στάμπες. Μία από αυτές, που βρίσκεται στο πλευρό της, έχει σχήμα καρδιάς.

«Η Χαρτ είναι ένα καλόψυχο και καλοπροαίρετο πλάσμα. Φιλική με όλους τους ανθρώπους. Τα παιδιά τα πλησιάζει με ευγενικό τρόπο: δεν πηδά πάνω τους. Και τους ομοίους της, τους προσεγγίζει πάντα με παιχνιδιάρικες διαθέσεις. Ακόμη και τις γάτες», περιγράφει η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη.

Η Χαρτ

Η Χαρτ, δεν έχει παρουσιάσει καμία φοβική συμπεριφορά και εξακολουθεί, παρόλο που μετρά 12 μήνες ζωής, να συμπεριφέρεται σαν κουτάβι. Παιχνιδιάρα, περίεργη με κοφτερό μυαλό, διαπνέεται από ζήλο και καλή διάθεση για μάθηση. «Είναι δεκτική στην εκπαίδευση, πολύ χαδιάρα και τρυφερή, όπως και παιχνιδιάρα. Προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να μάθει να ζει σε διαμέρισμα.

Αν και έχει ζήσει στον δρόμο, δεν παρουσιάσει ψυχικά τραύματα και έχει ανάγκη την επικοινωνία και τη συναναστροφή με τον άνθρωπο. Της αρέσει πολύ να παίζει με άλλα σκυλάκια, αλλά αν εκείνα δεν το επιθυμούν, θα παίξει μόνη της», λέει η εθελόντρια.

Η Χαρτ είναι μεσαίου μεγέθους και τα κιλά της φθάνουν τα 15. Έχει κάνει τα εμβόλιά της και έχει υποβληθεί σε στείρωση.

Επίσης, φέρει ηλεκτρονική σήμανση.

Ακόμα η Χαρτ δεν έχει γνωρίσει τι σημαίνει σπιτικό. Μήπως έφτασε η στιγμή να βρει την αγάπη, τη στοργή και τη φροντίδα;

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τη Χαρτ: 6947.903.110.