Τον Όμηρο τον άφησαν οριστικά και αμετάκλητα στο καταφύγιο του Δήμου Ασπροπύργου.

Είναι κατάλευκος σαν το χιόνι και έχει… πρώτο ανάστημα.

Ως Ποιμενικός είναι ένα μεγαλόσωμο, δυνατό σκυλί.

«Ένα καλόψυχο, ήρεμο και σοβαρό ζώο, που εκδηλώνει φιλική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους και αδιαφορία προς τα άλλα σκυλιά.

Είναι πανέξυπνος, του αρέσει να κάθεται στο γρασίδι, να τρέχει και να παίζει. Λατρεύει τα χάδια και γυρίζει ανάσκελα να του χαϊδέψεις την κοιλίτσα του. Απολαμβάνει το μασάζ!», μας περιγράφει η εθελόντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, Λία Τζανιδάκη, και συμπληρώνει: «Για τον Όμηρο αναζητούμε ένα σπίτι που να διαθέτει μεγάλο κήπο, ανθρώπους που να σέβονται τη φύση, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά ενός Ποιμενικού. Είναι περίπου τεσσάρων ετών».

Η εθελόντρια, Λία Τζανιδάκη μαζί με τον Όμηρο

Η Λία έχει εβδομαδιαίο «ραντεβού» και με τον Όμηρο στο καταφύγιο.

Γιατί οι εθελόντριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescue, επισκέπτονται τα αδεσποτάκια του Δήμου Ασπροπύργου και ανοίγουν τις πόρτες των «σπιτιών»/ κλουβιών τους για να τα πάνε βόλτα και να ασχοληθούν μαζί τους. Στον χώρο με το γκαζόν, που διαθέτει το καταφύγιο, και που τόσο απολαμβάνει ο Όμηρος.

Ο Όμηρος

«Δεν έχω ακούσει το γάβγισμά του. Ενώ τα άλλα σκυλάκια, κάθε φορά που μας βλέπουν, αρχίζουν να γαβγίζουν από τον ενθουσιασμό τους, εκείνος παραμένει ήρεμος και περιμένει καρτερικά να έρθει η σειρά του για τη βόλτα», λέει η εθελόντρια, Λία Τζανιδάκη και συμπληρώνει:

«Είναι εκπαιδεύσιμος, ανταποκρίνεται στην εκπαίδευση με λιχουδιές, δείχνει προθυμία και είναι συνεργάσιμος. Και έχει ανάγκη τόσο την ανθρώπινη επαφή…».

Όπως διευκρινίζει η εθελόντρια, επειδή είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί (τα κιλά του αγγίζουν τα 40), καλό θα ήταν να υιοθετηθεί από οικογένεια που να έχει εμπειρία με σκυλιά μεγάλου όγκου.

Να γνωρίζει πώς να τον χειρίζεται στο παιχνίδι και στη βόλτα του. Γιατί είναι ένας σκύλος που σε κλάσματα του δευτερολέπτου μπορεί, εάν δει κάτι που του τραβήξει το ενδιαφέρον, να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. «Μια μέρα, ενώ καθόταν ήρεμος στο γκαζόν, ξαφνικά κάνει μία εκτίναξη και βρίσκεται σε χρόνο – ρεκόρ στα κάγκελα του καταφυγίου. Είχε δει γάτα», λέει η εθελόντρια.

Λόγω του μεγέθους και της δύναμής του δεν προτείνεται η υιοθεσία από οικογένεια που έχει μικρά παιδιά.

Ο Όμηρος έχει στειρωθεί, εμβολιαστεί και διαθέτει microchip.

Έχει διαγνωστεί, όπως διευκρινίζει η εθελόντρια, με σοβαρή δυσπλασία στα πίσω ισχία, και θα χρειαστεί για τη θεραπεία του συμπληρωματική διατροφή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Όμηρο: 6947.903.110

Η εθελόντρια, Λία Τζανιδάκη και ο Όμηρος