…σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα είναι το τρισχαριτωμένο κουτάβι που γεννήθηκε με φιστικί τρίχωμα στη Σαρδηνία, ενώ τα τέσσερα αδελφάκια του είναι λευκά σαν το χιόνι.

Το κουταβάκι, που το ονόμασαν -πώς αλλιώς;- «Φυστικάκι», γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου στη φάρμα του Κριστιάν Μαλότσι, που βρίσκεται στη Σαρδηνία. Και δεν πήρε τίποτα από τη μαμά του, καθώς εκείνη είναι ολόλευκη, όπως και τα αδελφάκια του.

Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, η επιστήμη έχει εξήγηση γι΄αυτό το φαινόμενο.

Συμβαίνει σπάνια να γεννηθεί ένα κουτάβι με πρασινωπή γούνα, όμως μπορεί να γίνει όταν τα ανοικτόχρωμα κουτάβια, που βρίσκονται μέσα στη μήτρα της μαμάς τους, έρθουν σε επαφή με τη χρωστική ουσία χολοπρασίνη (Biliverdin), η οποία έχει πράσινο χρώμα και υπάρχει στη χολή. Είναι η ίδια ουσία που εμφανίζει το πράσινο χρώμα σε αιματώματα.

Αλλά, το «Φυστικάκι» δεν θα κρατήσει για πάντα αυτό το χρώμα. Μέρα με τη μέρα, το χρώμα θα εξασθενεί.

Ο Κριστιάν Μαλότσι, ενώ βρήκε οικογένειες και έδωσε τα άλλα τέσσερα κουτάβια, το «Φυστικάκι» έχει αποφασίσει να το κρατήσει για να ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας του: η εργασία του θα είναι αυτή του τσοπανόσκυλου.

Όπως είπε ο ιταλός κτηνοτρόφος, το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας και της τύχης – ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας. Ίσως, ο σκύλος να γεννήθηκε για να φέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Πηγή: Reuters