Αίσιο τέλος για τον Άτλα, ένα γλυκύτατο σκυλάκι 4 ετών το οποίο πριν από μέρες χτυπήθηκε και εγκαταλήφθηκε από ασυνείδητο οδηγό στην περιοχή της Καλαμάτας.

Το σκυλάκι έμεινε ανάπηρο μιας και από το χτύπημα έσπασε μέρος της σπονδυλικής του στήλης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπάτησει. Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας μαζί με άλλους ζωόφιλους επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί μια οικογένεια για τον Άτλα ο οποίος ήταν ένα από τα αδέσποτα σκυλιά.

Στο διαδίκτυο υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Δήμος Καλαμάτας λόγω του ότι ήταν ανάπηρο το σκυλάκι θα προχωρούσε σε ευθανασία αν μέχρι τις 27 Μαίου δεν βρισκόταν κάποιος να το υιοθετήσει. Οι αδιάκοπες προσπάθειες όμως του Φιλοζωικού Ομίλου έφεραν αποτέλεσμα μιας και ο Άτλας βρήκε κηδεμόνα από την περιοχή της Καλαμάτας και μάλιστα έχει πάει και στο νέο του σπιτικό, όπως είπε στο protothema.gr η αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας κυρία Ιωάννα Καρνούσκου.

Η ίδια επισήμανε ότι: «Δώσαμε έναν αγώνα για να βρεθεί άνθρωπος να υιοθετήσει τον Άτλα. Είναι ένα σκυλάκι που χτυπήθηκε και εγκαταλήφθηκε με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρο. Ευτυχώς βρέθηκε κηδεμόνας και όλα πλέον είναι καλά για τον Άτλα. Ωστοσο σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν ευθανασία στον Άτλα. Ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Καλαμάτας που είναι και από τους μεγαλύτερους θα ήταν δίπλα στον τετράποδο φίλο μας και σε καμία περίπτωση επαναλαμβάνω δεν θα γινόταν ευθανασία όπως ειπώθηκε».

Η ιστορία του Άτλα είχε προκαλέσει αίσθηση στους χρήστες του διαδικτυού τις τελευταίες ημέρες με εκατοντάδες ποσταρίσματα σε twitter και facebook να αναφέρονται σε αυτόν και πως ψάχνει κάποιον να τον υιοθετήσει, όπως και τελικά έγινε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε επεκτείνεται η αναστολή διεθνών πτήσεων – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Ένας 37χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή του στο «Σωτηρία» – Στους 160 οι νεκροί