Είτε θέλετε να υπολογίσετε τις γόνιμες μέρες, είτε να προσέξετε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, είτε να χάσετε βάρος, υπάρχουν δεκάδες mobile apps που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε πανεύκολα.

Το να έχετε διαρκώς μαζί σας έναν αξιόπιστο ειδικό που να καταγράφει τα επίπεδα της σωματικής και ψυχικής σου υγείας, να σας ενημερώνει και να σας συμβουλεύει είναι ασφαλώς αδύνατο, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τόσες πολλές εύχρηστες και λειτουργικές εφαρμογές για Android και iOS.

Η γκάμα είναι μεγάλη και με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται τόσο, που πραγματικά δημιουργείται πρόβλημα επιλογής.

Ξεκινώντας από τα απλά apps, υπάρχει το Water Drink Reminder που σας υπενθυμίζει να πίνετε όσο νερό χρειάζεστε και το Natural Cycle, μια πραγματικά έξυπνη εφαρμογή που ανιχνεύει την ωορρηξία και υπολογίζει τις γόνιμες ημέρες, υπολογίζοντας και μεταβλητές όπως τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες το χρησιμοποιούν μάλιστα ως μέθοδο αντισύλληψης.

Σε πιο εξελιγμένη βάση, το Diabetes & Diet Tracker βοηθάει στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη μέσω όχι μόνο του κατάλληλου διαιτολογίου που προτείνει αλλά και με την εισαγωγή και διαχείριση των σχετικών μετρήσεων.

Το  FIZZUP είναι ένας all around παίκτης και έχει ήδη αρκετά εκατομμύρια πιστούς, ενώ το άρτι αφιχθέν Health φιλοδοξεί να γίνει ο προσωπικός σας μέντορας στο ζήτημα της πρόληψης.


Το Activ5 είναι ό,τι πιο δημοφιλές αυτή τη στιγμή στην οικιακή προπόνηση: συνοδεύεται από ένα μικρό gadget που χωράει στην παλάμη σας και συμμετέχει στις ασκήσεις στέλνοντας τα δεδομένα που καταγράφει στο κινητό. Σχεδόν μαγικό!

Τέλος, υπάρχουν και πολλές προσεγμένες εφαρμογές ψυχικής υγείας που βοηθούν στο να διαγνώσετε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, αλλά και να ξεπεράσετε το άγχος και το στρες. Η Dr Julian App, που την υπογράφει ο ψυχολόγος Julian  Nesbitt, θεωρείται επαναστατική, ενώ για κάτι πιο casual το My Possible Self είναι ό,τι πρέπει.