Καθισμένοι στην καρέκλα του σπιτιού, μπροστά στο λάπτοπ και τον υπολογιστή ενδεχομένως για πολύ περισσότερες ώρες από όσες εάν βρισκόσασταν υπό κανονικές συνθήκες στην δουλειά, το βέβαιο είναι ότι η μέση, αλλά και οι ώμοι και ο αυχένας σας θα πιαστούν.

Το ygeiamou.gr σας προτείνει τρεις ασκήσεις βασισμένες στην γιόγκα προκειμένου να ανακουφίσετε τη μέση σας και να χαλαρώσετε την πλάτη σας.

Άσκηση πρώτη

Σταθείτε μπροστά στον τοίχο, σκύψτε και ακουμπήστε τις παλάμες σας στον τοίχο έτσι ώστε ο κορμός σας να είναι παράλληλος με το πάτωμα και κάθετος στα πόδια σας. Η άσκηση αυτή επιτρέπει στην πλάτη να διαταθεί. Εστιάστε την προσοχή σας στην περιοχή ανάμεσα στον αυχένα και την πλάτη. Πάρτε βαθιές και ήρεμες ανάσες. Μείνετε εκεί μετρώντας μέχρι το 10.

Άσκηση δεύτερη

Καθίστε στην καρέκλα έτσι ώστε οι γλουτοί να εφάπτονται στο κάθισμα και η πλάτη σας να είναι ίσια. Ήρεμα στρίψτε προς τα δεξιά και πιάστε την ράχη της καρέκλας με το αριστερό χέρι (αν δεν φτάνετε την ράχη, τότε το μπράτσο της καρέκλας). Μείνετε μετρώντας μέχρι το 5 και ανασαίνοντας ήρεμα. Επαναλάβετε από την άλλη μεριά.

Άσκηση τρίτη

Από όρθια θέση σκύψτε μπροστά ήρεμα και απαλά. Αφήστε το κεφάλι, τα χέρια και τον κορμό να κρέμονται ελεύθερα και βαριά σαν να είστε πάνινη κούκλα. Πιάστε τους αγκώνες σας και μετακινηθείτε σαν εκκρεμές μπροστά και πίσω.  Στη συνέχεια ανεβείτε αργά, ισιώστε το κεφάλι τελευταίο και κινήστε χαλαρά τους ώμους.

Κάνετε ένα διάλειμμα από την δουλειά κάθε μία με δύο ώρες για να εκτελέσετε αυτές τις απλές ασκήσεις και θα αποφύγετε το πιάσιμο.