Εντάξει μπορεί να μην υπάρχει κάποιο μυστικό για να χαθεί το τοπικό λίπος ή κάποια μαγική συνταγή, αλλά τα πράγματα είναι απλά, σύμφωνα με την personal trainer κ. Σοφία Περδίκη. Για να επιτευχθεί ο στόχος απαιτείται ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής με την αερόβια άσκηση με ενδυνάμωση.

Η «αποκατάσταση»του σώματος μετά την εγκυμοσύνη δεν είναι τόσο δύσκολη όσο πιστεύετε. Οι έρευνες δείχνουν ότι το να ξεκινήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης σύντομα μετά τον τοκετό δεν είναι μόνο καλό για την σωματική σας βελτίωση, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου της κατάθλιψης μετά τον τοκετό.

Βέβαια, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, επομένως συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης μετά τον τοκετό.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να νιώθετε πάλι το σώμα σας όπως πριν έρθει το μωρό στη ζωή σας.

 

1. Push-ups

Push-ups με το ένα χέρι να στηρίζεται σε μια μικρή μπάλα (μπορούμε να έχουμε και λυγισμένα γόνατα). Μετά την κάμψη τραβάτε το γόνατο στην πλευρά της μπάλας.
Σετ: 20 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά

 

2. Μπάλα ψηλά!

Κρατάμε ψηλά τη μπάλα  και με τα δύο χέρια. Τα πόδια μας είναι ψηλά  και τα κατεβάζουμε εναλλάξ κρατώντας τα τεντωμένα.
Σετ: 30 επαναλήψεις η κάθε πλευρά

 

3. H μπάλα ανάμεσα στα πόδια

Κρατάμε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια και μαζεύουμε πόδια και κορμό ταυτόχρονα.  Προσοχή: αν πονάει η μέση ακουμπάμε τον κορμό στο έδαφος.
Σετ: 20 επαναλήψεις η κάθε πλευρά

 

4. Κυκλικές κινήσεις

Κρατάμε τη μπάλα με τα πόδια και κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τον κορμό και τα πόδια.
Σετ: 20 επαναλήψεις η κάθε πλευρά

 

5. Κοιλιακοί

Κρατάμε τον κορμό σταθερά ψηλά με τα πόδια στο έδαφος και μετατοπίζουμε τη μπάλα από το ένα χέρι στο άλλο.
Σετ: 30 επαναλήψεις

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από 15 χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.