*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Το Reformer είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση της τεχνικής του Pilates σε μια ιδιαίτερη και έντονη προπόνηση. Τα ελατήρια, τα σχοινιά και το σωματικό βάρος χρησιμοποιούνται ως αντίσταση κατά την εκτέλεση των κινήσεων που στοχεύουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Οι προπονήσεις αποτελούνται από ελεγχόμενες και με ροή κινήσεις που ενεργοποιούν τους μυς σας μέσα από μια πλήρη σειρά ασκήσεων.

Οφέλη από τη χρήση του Pilates Reformer

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς τρεις αποτελεσματικές ασκήσεις για χέρια και κορμό

Μπορείτε να τις βάλετε σε κάποιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής ή να τις κάνετε ακόμη και μεμονωμένα: 2 σετ των 20 επαναλήψεων με 30” διάλειμμα ανάμεσα στα σετ.

1. Με σταθερή κλίση του κορμού και τα πόδια το ένα πάνω στο άλλο τραβάμε τους ιμάντες σαν κωπηλατική.

 

2. Με σταθερή κλίση του κορμού, δουλεύουμε δικέφαλους τραβώντας τους ιμάντες με σταθερούς αγκώνες.

 

3. Από θέση σανίδα με σταθερό κορμό σπρώχνουμε το reformer μέχρι το σημείο που μου επιτρέπουν οι ώμοι.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822