*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Τονίστε τα χέρια σας με ιμάντες αντίστασης. Κουνώντας τα χέρια σας έχετε την αίσθηση ότι το κάτω μέρος του χεριού κουνιέται αντιαισθητικά; Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από αυτό βάσανο; Φυσικά.

Επικεντρωθείτε στο τόνωση των δικεφάλων και των τρικεφάλων, καθώς και στους ώμους σας. Η τόνωση σφίγγει, δυναμώνει και φουσκώνει τον μυ, βελτιώνοντας την εμφάνιση των χεριών σας ενώ ακόμη βοηθάει να κάψετε θερμίδες.

Η περισσότερη μυϊκή μάζα αυξάνει το μεταβολισμό σας και ενεργοποιεί την καύση θερμίδων, ακόμα και όταν είστε σε ηρεμία. Μπορεί να νομίζετε ότι η τόνωση στα χέρια σας απαιτεί κάτι εξειδικευμένο στο γυμναστήριο ή περίεργο εξοπλισμό, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι φθηνούς ή ακριβούς ιμάντες αντοχής.

Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και με διάφορα επίπεδα αντίστασης σε όλα τα αθλητικά καταστήματα και σας βοηθούν ανεξάρτητα από τη ζέστη, το κρύο ή το μέρος που θα γυμναστείτε! Είτε στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Εμείς επιλέξαμε ιμάντες μέτριας αντίστασης για ένα πρόγραμμα τεσσάρων ασκήσεων με 20 επαναλήψεις η κάθε μια στη σειρά. Επαναλαμβάνουμε και τις τέσσερις ασκήσεις, 2-3 φορές αναλόγως το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Μεταξύ των ασκήσεων δεν κάνουμε διάλειμμα, μόνο στο τέλος κάθε πεντάδας έχουμε ένα λεπτό ξεκούραση!

1. Δένουμε τα λάστιχα κάπου σταθερά και με βραχίονες σταθερούς στο έδαφος τραβάμε το λάστιχο μια με το ένα χέρι, μετά με το άλλο και μετά με τα δύο! Αυτό είναι μια επανάληψη.

2. Κάνουμε πλάγια άρση με στροφή του χεριού ψηλά, προσέχοντας να μη μας ενοχλεί ο ώμος, πρώτα το ένα χέρι, μετά το άλλο και μετά και τα δυο.

3. Με σταθερούς κάθετους βραχίονες στον κορμό τεντώνουμε χέρια ψηλά και κατεβάζουμε ορθή γωνιά.

4. Με τεντωμένα χέρια ψηλά κάθετα στον κορμό κατεβάζουμε το ένα χέρι αρχικά μέχρι κάτω, μετά το άλλο και μετά και τα δύο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822