Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα συστήματα εξοπλισμού προπόνησης ίσως υπάρχει ήδη στο σπίτι σας: το step.

Το step είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να οργανώσετε μια ολοκληρωμένη προπόνηση στο σπίτι που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από μια προπόνηση στο γυμναστήριο. Σας επιτρέπει να δουλέψετε ολόκληρο το σώμα σας, παρέχοντας ταυτόχρονα cardio, αντοχή και ενδυνάμωση. Βάλτε λοιπόν τα αθλητικά σας παπούτσια και κατευθυνθείτε προς τη stepper ή αν δεν έχετε, σε ένα σκαλί – είναι αρκετό.

Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για να βελτιωθεί η καρδιαγγειακή σας υγεία και να τονώσετε το μυικό σας σύστημα.

Το πρόγραμμα: 4 ασκήσεις – 30″ κάθε άσκηση (4 ασκήσεις = 1 κύκλος) – εκτελείτε 5 κύκλους – ανάμεσα στους κύκλους 1′ rest

Άσκηση 1: Squat και πλαϊνή άρση ποδιού.

Άσκηση 2η: Half burpees

Άσκηση 3η: Από σανίδα με στήριξη στις παλάμες τραβάμε πόδι στήθος με στροφή του κορμού.

Άσκηση 4η: Σανίδα σταθερή στις παλάμες.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822